Насловна Магазин Планови: Модернизује се пут од Матешева до Колашина!

Планови: Модернизује се пут од Матешева до Колашина!

Изградња, односно реконструкција пута од Матешева до Колашина, као прилазног пута приоритетној дионици ауто-пута Бар-Бољаре планирана је за ову годину, саопштено је Побједи из Министарства капиталних инвестиција. Тендер за реконструкцију тог путног правца још увијек није расписан, а из овог владиног ресора су навели да је постојећи пут Матешево–Колашин категорисан као регионални пут и представља везу дионице ауто-пута Подгорица–Матешево са мрежом магистралних путева ка сјеверу Црне Горе.

-Реконструкцијом овог путног правца, повећаће се безбједност одвијања саобраћаја на самом путу и обезбиједити квалитетнија повезаност ауто-пута са постојећом путном мрежом, саопштили су из Министарства капиталних инсвестиција.

Из овог ресора наводе да се као и свакој другој инвестиционој активности и реализацији ове приступа са посебном пажњом и одговорно, и уз пуно поштовање свих прописаних услова.

Изградња овог путног правца ће започети након издавања грађевинске дозволе и завршетка тендерске процедуре и избора најповољнијег понуђача за извођење радова. Почетак изградње овог путног правца је планиран за текућу годину, казали су из Министарства капиталних инвестиција.

Дионица регионалног пута, од Колашина до Матешева, је дуга око девет километара, а овај путни правац је и у постојећем стању категорисан као регионални.

У складу са пројектантским цијенама и предрачуном из пројекта, реконструкција ће коштати око 5,2 милиона евра, навели су из Министарства.

Из овог владиног ресора су појаснили и зашто реконструкција овог пута није започета раније.

С обзиром на то да постојећи пут Матешево – Колашин представља везу дионице Смоковац – Матешево ауто-пута Бар – Бољаре са мрежом магистралних путева ка сјеверу Црне Горе то његова реконструкција којом треба да се обезбиједи квалитетнија веза са већом проточношчу није била једна од приоритетних активности у протеклом периоду, будући да је намјенски повезана за експлоатацију ауто-пута, па је самим тим и остављена да се реализује парарелно са завршним радовима на предметној дионици ауто-пута, рекли су из Министарства.

Навели су да је урађен главни грађевински пројекат на мјестима на којима је интервенисано са циљем побољшања елемента пута и урађена је ревизија пројекта. Представници Министарства најавили су да је на основу пројекта потребно покренути поступке експропријације.

 

Најновији чланци

Два бурна никшићка дана (15. и 16. април 1941. године): Са Капиног поља у избјеглиштво полетјело преко 200 чланова Владе Краљевине Југославије!

Пише: МУХАРЕМ БАЗДУЉ Пре тачно осамдесет година, петнаестог и шеснаестог априла 1941, Југословенско ратно ваздухопловство пребацило је са Капина поља код Никшића у Грчку нешто...

Одложена сједница одбора: Списак нових чланова Савјета РТЦГ у понедјељак!

Скупштински Административни одбор одложио је јучерашњу сједницу на којој је требало да утврде коначну листу кандидата за чланове Савјета Радио-телевизије Црне Горе (РТЦГ), а...

Европска комисија: О тужилачким законима у мају!

Европска комисија (ЕК) објавиће у мају став о реформама у правосуђу и моделима промјена у тужилаштву, када буде објављен радни документ о поглављима 23...

Дритан Абазовић: Имамо податке да Веселин Вељовић и још четворо полицајаца организују протесте!

Дритан Абазовић, потпредсједник Владе Црне Горе, тврди да имају оперативне податке да Веселин Вељовић и још четири особе од којих су неки бивши, а...

Ерол Рамусовић на НАТО и ДПС глупостима: Русија и Србија кују куле над Црном Гором, док Бајден чува црногорски каменoлом!

Пише: Иван Милошевић Када прочиташ овог Ерола Рамусовића из БИХ тачно то дође да му кажеш: не с..., мајке ти! Ерол кука над Црном Гором...