Насловна Вијести Свијет Планета: Голодомор – измишљотина и историјски фалсификат!

Планета: Голодомор – измишљотина и историјски фалсификат!

ТЗВ. ГЛАДОМОР ИЛИ ГОЛОДОМОР ЈЕ КОНСТРУКТ ЦИА, својевремена америчка подвала националистичким Украјинцима срачуната на изазивање њихове мржње према званичној Москви, а касније према Русији и Русима. Америчка подвала из доба хладног рата и данас живи, шире је светом западни корпоративни медији, а за њима успаљени украјински и други десничари, симпатизери америчког империјализма и украјинског неонацизма.

”Гладоморни” конструкт каже да је плански, са геноцидном намером и одлуком совјетских власти изазвана масовна глад у Украјини – са циљем како би масовно умирали Украјинци. Глад је наводно изазвана само у Украјини, једино су Украјинци умирали и то чак 7 до 10 милиона Украјинаца.

Треба бити озбиљно глуп, националистички параноидан или острашћен па у горњу лудост поверовати.

Али свака маса, а поготово она која је идеолошки, религиозно или националистички залуђена, по правилу и јесте глупа. Маса је стадо, вођена је инстинктима и емоцијама, моментумом, а не памећу. Маса не размишља потез унапред и не процењује алтернативе, стадо не тражи плићак да би прешло преко реке већ хрли за предводником у дубоку воду, па ко исплива. Са том особином масе управо рачунају дезинформативни центри и њихови стручњаци за психолошке операције и специјални рат. А ”гладомор” је дуже од пола века стара психолошка операција заснована на полуистини и око ње конструисаном фалсификату.

Историјске чињенице и архивски статистички подаци кажу да је глад у трећој деценији XX века захватила велики део СССР, а не само Украјине, кажу и да су више од Украјинаца својевремено од глади умирали становници Казахстана и Руске СФСР, прецизно, више од половине свих умрлих од глади чинили су национални Казахстанци и Руси, а по 20% становници Украјине и Северног Кавказа.

Кажу још и да је у целом СССР између 1926. и 1937. од глади умрло мање од 8 милиона људи – док украјински екстремисти тврде да је само њих приближно толико умрло, мада је и међу умрлим Украјинцима морало бити близу пола Руса.

Проамерички парламент Украјине 2006. званично је прогласио наводни Голодомор, ту измишљотину и историјски фалсификат, актом геноцида над украјинским народом. Истина, украјински парламент је на захтев украјинских ултрадесничара, спонзорисаних од стране САД, за националног хероја прогласио и Степана Бандеру, ноторног сарадника Хитлера и ратног злочинца, инспиратора украјинског геноцида над Пољацима, Јеврејима, Циганима и Русима.

Конструкт о ”Гладомору” и изгладњујућем ”геноциду над Украјинцима” током тридесетих година прошлог века, само је једна од неколико психолошких операција ЦИА којима је украјинско јавно мнење плански тровано, гурано екстремно десно, ка шовинизму, ради остварења америчких стратешких планова против Москве и Русије.

Аутор: Миле Перић (Корени)

Најновији чланци

ДАРКО ТАНАСКОВИЋ: Јача углед Србије у муслиманском свијету!

У муслиманском свету Србија има и велики углед и државе које је подржавају. Успева да развија све боље односе са неким државама које су...

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА ДРИТАНОВУ ВЛАДУ: Кријете свјетске криминалце, а Куртију испоручујете Србе, неће моћи!

Након злочиначког убиства тројице Срба у Бањској немам дилему да је званична Подгорица стала на страну куртизоване „државе Косово“, настале на геноциду и прогону...

ПОВОДОМ ПОБУНЕ БОШЊАКА ЗБОГ ПОПИСА – ИСТРАЖУЈЕМО: МУСЛИМАНИ И АЛБАНЦИ ИЗ ПЛАВА И ГУСИЊА УБИЛИ 1600 СРБА, ОД ИЗВИЊЕЊА НИ ТРАГА!

Пише: Иван Милошевић Овај текст настао је из људског револта због позива Бошњака, како домаћих, тако и оних из свијета, да се попис одложи, јер,...

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Ко има кључ мира да га употреби на Космету!

Патријарх српски Порфирије служио је данас свету архијерејску литургију у храму Светог Саве на Врачару и у беседи поручио да је данас више него...

ЗБЦГ: Против пописа су они који желе да сакрију своју имовину, ДПС користио ранију статистику за крађу избора!

Из Коалиције За будућност Црне Горе (ЗБЦГ) су казали да одлагања пописа неће бити и поручили да ће он открити да Црна Гора има...