Насловна Почетна Пишу неки медији: Премијер би да разговара данас са Андријом, ДФ неће...

Пишу неки медији: Премијер би да разговара данас са Андријом, ДФ неће ни да чује, хоће владу без Здравка!

Лидери Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић и предсједник Покрета за промјене Небојша Медојевић тражиће на сјутрашњем састанку лидера парламентарне већине да се постигне споразум о новој влади са новим премијером на бази изборне воље грађана, сазнаје „Побједа“.

Више извора саопштило је да, уколико се не постигне договор о новој влади, да ће онда предложити прелазну владу која би припремила парламентарне изборе укључујући и договор о изборним условима.

Не инсистирамо да премијер буде из ДФ-а, може да буде и из Уре или Демократа, али Кривокапић нема нашу подршку, рекао је извор близак врху ДФ-а.

У ДФ-у вјерују ипак да ће због одбијања Демократа и Уре да се замијени премијер Кривокапић тешко бити постићи било какав договор.

Предсједник Покрета за промјене Небојша Медојевић каже да су избори једино фер и одрживо рјешење ако се не постигне договор о новој влади.

Уколико Демократе, које су у тихој коалицији са Кривим и Ура, која је дио Владе, не прихвате поштени договор о новој влади, ДФ је требао да бојкотује Владу и да не гласа ни за један њен приједлог. Тако би се створила криза парламента и онемогућио Бечић да са девет посланика уцјењује 26 посланика коалиције ЗБЦГ и спречава неопходне реформе у демонтажи ДПС режима, рекао је Медојевић.

Према његовим ријечима, ако Алекса Бечић и Вијести и даље подржавају ,,криву Владу“ и не желе договор о новој влади на бази изборног резултата, да треба рјешавати политичку кризу формирањем владе изборног повјерења.

Та влада треба да уради сљедеће ствари: организује традиционални попис и очисти бирачки списак од фантом бирача, постави нови менаџмент РТЦГ који неће бити под контролом ниједне партије, а посебно ДПС-а и изабере независног и непристрасног СДТ-а који ће спријечити изборне крађе и куповину бирача у кампањама, наводи Медојевић.

Напомиње да владајућа већина мора да се договори о трајању Владе.

Парламентарна већина треба да се договори о трајању такве владе, али не дуже од годину дана, јер смо довољно драгоцјеног времена изгубили. Ова невиђена политичка превара бирача и издаја је оставила криву Владу и без зрнца политичког легитимитета, а након смјене Лепосавића и без подршке у парламенту, закључио је Медојевић.

Предсједник Владе Здравко Кривокапић заказао је за данас у 10 сати састанак са представницима парламентарне већине, али је питање ко ће му доћи на састанак.

Кривокапић је разговор унутар парламентарне већине најавио раније, а да је састанак заказан за данас тврди и Телевизија Вијести.

Мандић, Медојевић и Кнежевић неће доћи сигурно, док је предсједник СНП-а Владимир Јоковић најавио да ће премијера замолити да састанак у четвртак има већи приоритет јер се ради о покушају договора парламентарне већине, казао је извор.

Јуче из кабинета премијера није било могуће добити било какву потврду о састанку.

Најновији чланци

Упокојио се Светислав Домазетовић

Данас се упокојио Светислав Домазетовић. Престало је да куца срце пријатеља и сарадника овог портала и мене лично.  Памтићу Светислава по бриљантним политичкими животним запажањима...

СРПСКО ЛИЦЕ ПОДГОРИЦЕ – „ВАРВАРИ“: Развили натпис посвећен палим Србима у Бањској!

Навијачи домаћег тима "Варвари" су на синоћњој утакмици Будућност-Младост истакли натпис  са именима убијених Срба на Косову. Они су у 28. минуту раширили транспарент са именима...

СРАМОТА: Одмаралиште на Веруши пропада!

Чувено дјечје одмаралиште на Веруши овог љета није било отворено за најмлађе. Неисправна вода, неулагање, девастација природе - највећи су изазови са којима се...

ЈЕЛЕНА БОЖОВИЋ: По први пут попис ће се одржати у атмосфери слободе!

-Не постоје објективни разлози да се попис становништва одложи, изјавила је за ТВ АДРИА посланица коалиције За будућност Црне Горе Јелена Божовић. Она истиче важност...

БАЊСКА: „Нетко беше Страхињићу бане“!

Пише: Мухарем Баздуљ, књижевник и новинар Нешто уочи формалног проглашења независности од стране албанских власти из Приштине, Дејан Јовић је у једном тексту понудио оригинално...