Насловна Колумне ПИСМО МИТРОПОЛИТУ ЈОАНИКИЈУ: Враћају се на власт нападачи на светиње, реците да...

ПИСМО МИТРОПОЛИТУ ЈОАНИКИЈУ: Враћају се на власт нападачи на светиње, реците да није поштено, Србима треба ваша ријеч!

Пише: Владимир Вуковић
Митрополите благословите, у нади да ће ово моје слово јавно упућено Вама, Митрополите црногорско-приморски, наићи на разумјевање и да ће бити доживљено онако како га пишем, чиста срца а обраћам Вам се забринут на друштвена и политичка дешавања у Црној Гори. Будите сигурни Митрополите да све што ћу навести овдје не садржи ни трунку моје личне сумње, нити ћу ишта нагађати, већ Вам се обраћам отворено, тврдим доследно и потпуно сигуран и увјерен у ово што пишем.
Ваша је позиција драги мој Митрополите много височија од оне на којој се ја недостојни налазим, сигуран сам да све боље видите, па у том смислу имам потребу да као обични мирјанин затражим глас моје Цркве, јер је тај глас једино исповиједање Истине.
У свијетлу принципа за које смо се заједно борили, Господу хвала и изборили у неком смислу али не до краја, наши духовни оци и свих оних пар стотина хиљада људи свако на свој начин, нека ми буде дозвољено да изнесем своју забринутост Вама, јер ја немам коме другоме. А врло сам забринут Оче и пастиру народа ком припадам, јер ми се чини да је на нас насрнула иста дружина као оне хладне децембарске ноћи 2019. када се Ви и ја нађосмо заједно, пред добро опремљеним и наоружаним кордоном чувара режима, за који сам мислио да је поражен 30.8.2020. А наивно сам то мислио, јер их ево јуришлије на Светиње и часни народ, ту су, опет у игри и нажалост постављају услове.
Нека ми зато буде дозвољено да затражим на овај начин да се Ви као духовни пастир повјереног му стада и Црква којом припадамо обојица, одреди на ова последња дешавања на друштвеној и политичкој сцени. Макар то било у форми једне реченице – Ово није поштено!
Јер драги Митрополите, морамо подијелити одговорност за све што се издешавало у последње три године, а ево нам се ближи трећи заредом 30.8. а ми смо све даље од онога што смо мислили и били убијеђени да смо освојили на првом 2020. Криви смо сви а највише је крив онај коме је то надимак и који нам је подваљен након избора за Скупштину Црне Горе 2020.

Владимир Вуковић

Неће Митрополите обичан човјек најчешће да говори наглас али знајте да је највећи број људи незадовољан, па и због чињенице да се Ви нисте одредили према нечему што цијеним да треба да има озбиљан приступ Цркве. У том смислу, ваљда је довољно нагласити да је у Црној Гори постало нормално елиминисати људе из система одлучивања само због тога што припадају српском корпусу или се у свом политичком дјеловању залажу за вриједности за које сам убијеђен да се и Ви залажете.
Подсјећам Вас Митрополите да у последње вријеме људи са позиција власти на мјесечном нивоу признају лажну државу Косово по неколико пута, раде то мимо народне воље и оних који су их гласали. Па у шта смо се то претворили и зашто се ћути!? Отужно је више и гледати најтрулије компромисерство које се зацарило у Црној Гори и чињеницу да оно што не би смјело, постаје и писано и неписано правило.
Ово Вам пишем у условима безочних и непримјерених притисака на политичаре који представљају српски народ. Њихово шиканирање од иностраних елемената прати потпуно одсуство емпатије, макар колегијалне, од стране неких домаћих грађанистичких структура, којима је једино битно да се допадну неком странцу, макар то био и последњи административни радник у западним амбасадама, него свом народу од ког пред сваке изборе кукавички и преварно узимају подршку и мандат за једно а раде сасвим друго.
Ово Вам пишем у складу са оном поуком коју сте ми дали 2012. када сам се жалио на неке наше политичаре а Ви сте их тада бранили и прекорили ме ријечима – њих су Срби гласали и какви год да су и ма колико мана имали они се морају поштовати због тог народа који их је гласао. Увјерио сам се да сте били у праву а ја сам и данас као и онда ван странака и партија и све овдје написано није оптерећено политичким ускостраначким интересом, нити имам било какав лични интерес да Вам се обраћам у овој форми. Напротив, сада ће скочити душебрижни да Вас бране од овдје написаног а сигуран сам да знате да ће то радити из неког интереса.
Враћају нам Митрополите у извршну власт неке људе који су били политичко крило мафије и који су то и данас, само кроз тај улазак у власт и гаранција мафији да може да буде безбрижна. У исто вријеме моје саборце и Ваше саборце са Литија, елиминишу под лажним изговорима и наводним уцјенама са Запада. То су чинили одмах после 30.8.2020. само смо били наивни и неодлучни да бранимо наше људе и тјешили се ријечима, случајно је министар Србин смијењен, мора се, јача сила а он бранио принцип и Истину. Бранио је свој народ и његов интерес, баш као и ови данас којима неко жели политичке главе на пањ.
Остајем када се ових ствари тиче при оној Светој ријечи која је остала као још један Завјет нашег заједничког брата у Христу и пријатеља, блаженог помена Оца Мома Кривокапића – Нема компромиса!
Усрдно Вас молим Митрополите да учините нешто, тражећи свете молитве Ваше, остајем вјерни син Српске Православне Цркве

Најновији чланци

ПОВРАТАК НА СТАРО, ДПС ПРЕПОЗНАО ТЕРЕНЦЕ ЗА ПОПИС: Својима брдо пописница, осталима десетак – послати у села и планине!

ДПС у општинама Бијело Поље и Бар врши жестоке опструкције пописа. Данас су пописивачи који нису током владавине Мила Ђукановића били "препознати на терену",...

ПОПИСНИ ХАОС И ПОБУНА НА БРОДУ МАУНТИ: Милојко и Никола дали један другом бесу, Љубо све залио рујном дијалошком колумном!

Пише: Иван Милошевић Никола Ракочевић и Љубо Филиповић јуче су ишли на честитику код Милојка и вратили су се са прегршт поклона, испјевали се до...

НА ДАНАШЊИ ДАН: Проглашена Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца!

На данашњи дан, 1. децембра 1918. године, проглашена је Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца, коју је прокламовао престолонаследник Александар Карађорђевић у кући Крсмановића на...

ВЛАДА СРБИЈЕ: Купљена наредба Хитлера за напад на Југославију!

Србија је купила оригиналну верзију директиве од 27. марта 1941. године којом је тадашњи њемачки канцелар Адолф Хитлер наредио напад на Краљевину Југославију и...

Дритан: Милојко само слуша ДПС!

Бивиши премијер и лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић огласио се на Фејсбуку поводом другог одлагања пописа становништва, наводећи да никога ко мало више...