Насловна Колумне ПЕТРОВ ВРЕМЕПЛОВ: Отимање Космета кроз глобализацију као криминализацију!

ПЕТРОВ ВРЕМЕПЛОВ: Отимање Космета кроз глобализацију као криминализацију!

Пише: др Петар Милатовић Острошки

Поједини малоумници предлажу несувисло преименовање српског наслеђа на Косову и Метохији као „византијско“, или „косовско“! Не опрости им Боже зле планове из масонске ложе!

Новинарска конференција у Републичком заводу за заштиту споменика 3. марта 2005. године у Београду била је, по много чему шокантна. Поред постојећег катастрофалног стања порушених и оскрнављених српских цркава и манастира на Косову и Метохији, чуло се нешто што ће шокирати сваког мислећег човека. Наиме, на интернету се појавило чак и решење за Косово, чији је потписник грчки професор и балканолог Евангелос Копус, које предвиђа оснивање монашке заједнице на Космету, типа заједнице на Светој гори.

-Тим поводом Владика Рашко-призренски Артемије изјавио је: „Српска држава је присутна на Косову само преко Српске православне цркве и стварање духовне заједнице таквог типа практично значи препуштање Косова Албанцима. Рашко-призренска епархија нема намеру да се повинује приоритетима и условима о којима би одлучивале привремене институције власти на Косову (које су потпуно албанске), јер оне не поседују чак ни стручни кадар способан да изведе рестаурацију. Рашко-призренска епархија, уз пуну подршку Министарства за културу и Републичког завода за заштиту споменика, апсолутно не пристаје на услове и приоритете обнове порушених светиња које прописује међународна заједница.

Петар Милатовић Острошки

Чак Унеско и међународна заједница инсистирају на преименовању српског наслеђа у „византијско наслеђе” или „наслеђе на југоистоку Европе”, као и „косовско наслеђе” (и реч Метохија је одавно прецртана), чиме се брише чињеница да је Српска православна црква вековни власник порушених цркава и манастира, нагласио је Владика Рашко-призренски Артменије.

Поводом свега овога намеће се питање: Зашто грчки балканолог, Евангелос Копус, није предложио да се у Грчкој цркве преименују у албанске, ако се зна да у Грчкој живи знатан број Албанаца?

Иманентно овоме, хоће ли сутра УНЕСКО и остали део инструмнетализоване међународне заједнице предложити да, у циљу глобализације, Ватикан преименују у „ГЛОБАЛНО НАСЛЕЂЕ“?

Не опрости им, Боже, зле планове из масонске ложе!

Извор:
Истина, Беч, 6. марта 2005. године

Најновији чланци

ПОУКЕ: Гусле сачувале српску историју и увеле Србе у Европу!

Све до друге половине 18. века и почетка епохе романтизма у европској култури, српска народна књижевност, уметност и традиција налазиле су се у сенци...

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: ДПС забранити, увести ванредно стање, тек тада је могућ прекид са Миловим системом корупције!

Предсједник Покрета за промјене (ПзП) Небојша Медојевић саопштио је да је системски сектор Црне Горе инфициран вирусом корупције, те да је неопходна радикална терапија...

МОНТЕНЕГРИНИМА СМЕТА „ВЕСЕЛИ СЕ СРПСКИ РОДЕ“, АЛИ НЕ ВИДЕ ПРОСЛАВЕ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ СА ДЈЕЛОВИМА ЦРНЕ ГОРЕ!

Уз поруке посвећене јединству Албанаца на простору Балкана, заставе црвене боје са црним двоглавим орлом преплавиле су централне тргове у Приштини, у дану када...

ГРАЂАНИ ЦРНЕ ГОРЕ ТАОЦИ ДПС-А: Милово иживљавање и Милојкова немоћ!

Пише: Иван Милошевић Црна Гора је у раљама ДПС-а! Иако је ДПС изгубио изборе, полуге моћи бившег режима су толико моћни да се од њих...