Насловна Вијести Хроника Пендреци и министри: Како Сергеј јавља, ДПС се понавља!

Пендреци и министри: Како Сергеј јавља, ДПС се понавља!

Министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић предложиће Влади кандидата за директора Управе полиције без обзира на најаву да поједини министри и премијер неће гласати за тај предлог, сазнаје „Дан“.

Такође, ако предлог буде одбијен, било би очекивано да министар поднесе оставку. На тај начин би се ушло у реконструкцију Владе и то би вукло више изнуђених потеза, а истовремено отворило врата политичким партијама да уђу у извршну власт. Расплет се очекује сјутра, а за то вријеме Агенцији за националну безбједност је наложено да изврши провјере кандидата Зорана Брђанина и Драгана Кликовца. Као кандидат за шефа полиције на сједници одржаној у петак помињао се Војо Лаковић иако је био четврти на ранг-листи.

Избор директора Управе полиције је закомпликован пошто један дио Владе није подржао предлог министра Секуловића, а Демократски фронт је такође саопштио да његов предлог неће имати њихову подршку.

У Управи за кадрове је 16. фебруара одржано тестирање кандидата за избор новог директора Управе полиције.

Поред Зорана Брђанина, Драгана Кликовца и Воја Лаковића, за то мјесто су конкурисали и Драган Радоњић, Зоран Брауновић, Милан Делић, Дражен Вуковић, Драган Арсовић и Синиша Ковачевић.

Током тестирања се оцјењују способности, компетенција и вјештина за рад у државним органима.

Структурирани интервју је обављен са сваким кандидатом који је остварио више од 50 одсто бодова на тестирању у писаној форми. Кандидат је пред свим члановима комисије излагао писани рад, након чега су им постављана питања.

На структурираном интервјуу оцјењују се компетенције, лидерство, усмјереност на резултате, сарадња, комуникација и иновативност.

Након свих ових провјера Брђанин је оцијењен најбољом оцјеном.

Најновији чланци

Полиција: Одлазе Баковић, Лазовић. Томчић…

Предлогом правилника о унутрашњој организацији и систематизацији Управе полиције која ће бити достављена Влади на разматрање и усвајање, према сазнањима "Дневних новина", предвиђено је...

Емир Кустурица неће у САНУ: Не вјерујем у Сорошеву окупацију Косова и Метохије!

Прво: Тешка срца сам донио одлуку да се захвалим Одјељењу језика и књижевности САНУ на кандидатури за чланство у угледној установи и да, ево,...

Ко је овдје луд: Мајка Ивана Вуковића изабрана у судски савјет!

-Кад мајку потпредсједника ДПС-а изаберу у Судски савјет онда то није мијешање политике у судску грану власти, а кад парламентарна већина хоће да спроведе...

Заслужни ДПС умјетници кукају: Што је Мило дао нико не може да узме, ми смо под заштитом УН!

Културни ствараоци, умјетници и остали ДПС стручњаци, већ два мјесеца нијесу примили доживотне накнаде. Према објављеном списку они у добијали мјесечно између 750 и...