Насловна Почетна ОПИЛО ИХ ВИНО: Пострбијанске екстазе Монтенегрина или потрага за изгубљеним вођом!

ОПИЛО ИХ ВИНО: Пострбијанске екстазе Монтенегрина или потрага за изгубљеним вођом!

Пише: Иван Милошевић

Вински сусрет Јакова и Вучића опио је Монтенегрине. Више не знају ни шта пјевају, ни шта сањају, ни шта су, ни ко су – све им је то у једном винском сусрету узео Јаков, а закуцао за стуб срама Вучић. Монтенегрини са разних портала кукају за пониженом Црном Гором, кажу да је Црна Гора на кољенима и да се све то не може више гледати.

Док се бивше ДПС ведете на челу полиције хапсе због шверца цигарета и прекомјерних шлеперских рекета који су оцрнили Црну Гору и приказали је као редовну станицу шверцерских бјелосвјетских канала и заувијек јој одузели ореол части и поштења, Андреји, Церовићи, Калезићи, Баровићи, кукају над сусретом Јакова и Вучића и проглашавају га доказом окупације Црне Горе. Није важно што се Црном Гором већ деценијама шири мрежа шверца и што челни људи бившег режима падају по судовима и оптужују се за криминал, који су требали да хапса, а не да се баве њим, од свега тога важнији је један вински сусрет, боја вина у једној београдској чаши кроз коју се пројавила тужна вијест да је Јаков можда интимус Вучића, да су прешли на ти и да су размјенили знања о винским молекулима!

Поменути Монтенегрини прије би се до краја живота бавили шверцом него што би дозволили себи и својим вођама да оду у Београд и да се тамо на једном сајму вина понашајау као нормални људи, попију коју и не скоче на Вучића и почну да му ваде џигерице оптужбама да је окупирао Црну Гору и да је циједи као суву дреновину. Монтенегрини плачу над Јаковом који пије рујно вино са Вучићем,а и не осврћу се на челне људе бившег ДПС-а који се оптужују да су били шверцерски босови!

И има те неке меланхолије правде када се гледају ови бивши полицајци ДПС-а како се хапсе. Па и врапци знају да су они били само шрафови и да су добијали мрвице са шверцерског стола и да ни те мрвице нијесу могли да добију без знања бившег шефа режима. Међутим, падају мрвице, док се главна погача још увијек не дира, неокрњена је, још увијек се слади плодовима шверца и негдје у потаји диктира кога треба слати у затвор. Боље они, него ОН! 

Јакова сам одавно снимио као човјека у кога је тешко имати повјерења. Када га је прије годину или нешто више онако иза рамена пољубио Здравко, било ми је јасно ко је Јаков и да са њиме Срби немају чему да се надају. Ипак и такав какав је, обљубљен Здравковим загрљајем и пољупцем, за сада још увијек није завукао руке у криминалне џепове и нијесу позунате његове везе са криминалом. Јесте некако непредсједнички настројен, нема пуно разумијевања за Србе који су га изабрали, али његова најгора варијанта боља је од најбоље варијанте бившег шефа режима. И ваљда због тога толико галаме Андреји, Церовићи, Калезићи, Бурсаћи, Баровићи, јер препознају те варијанте и схватају да ће бивши вођа остати бивши вођа, па ма колико роварио из потаје и одрицао се својих сарадника из дана у дан и гледао како одлазе у затвор. Да је неки испрсио би се и сам се пријавио тужиоцима и тражио да га питају шта треба! Ипак је он био алфа и омега бившег режима, тадашњег шверца, криминалне атмосфере и роварења мафијашких пацова из подземних канала! 

И у овој кукњави због винских Јаковљевих сусрета крије се негдје стријепња Монтенегрина да ће маца закуцати на њихова вратанца, посебно њиховог шефа. Као да осјећају да се обруч стеже, као да се омча правде полако примиче узроку све неправде, слома и и 30-годишњег пролома Црне Горе и што је омча ближе, Андреји, Церовићи, Баровићи и остали Куртовићи, врискају од муке и кукају због Јакова, а заправо се не мире са поразом ДПС-а, одласком његовог вође у опозицију и таму историје. Кукају и због својих апанажа које су све тање и тање, а и нестаће када коначно бивши режим са својим првим човјеком оду тамо гдје им је одавно било мјесто! 

Србијански вински сусрети можда су и понижавајући, јер се можда пило лоше вино, али представљају и раскид са досадашњом ДПС праксом да су Вучић и Србија криви за све! Осјећа се то у ваздуху, подгоричком јутарњем смогу, а посебно на ДПС порталима! Нормални односи Србије и Црне Горе, па и њених предсједника, гуше Монтенегрине и бацају их у крило вође који их више не може заштитити, а ни платити као раније! 

Нема више, крај ДПС приче! Вински сусрети као да су први чин свеДПСовске драме и потраге за изггубљеним вођом!

 

Најновији чланци

ПОУКЕ: Гусле сачувале српску историју и увеле Србе у Европу!

Све до друге половине 18. века и почетка епохе романтизма у европској култури, српска народна књижевност, уметност и традиција налазиле су се у сенци...

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: ДПС забранити, увести ванредно стање, тек тада је могућ прекид са Миловим системом корупције!

Предсједник Покрета за промјене (ПзП) Небојша Медојевић саопштио је да је системски сектор Црне Горе инфициран вирусом корупције, те да је неопходна радикална терапија...

МОНТЕНЕГРИНИМА СМЕТА „ВЕСЕЛИ СЕ СРПСКИ РОДЕ“, АЛИ НЕ ВИДЕ ПРОСЛАВЕ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ СА ДЈЕЛОВИМА ЦРНЕ ГОРЕ!

Уз поруке посвећене јединству Албанаца на простору Балкана, заставе црвене боје са црним двоглавим орлом преплавиле су централне тргове у Приштини, у дану када...

ГРАЂАНИ ЦРНЕ ГОРЕ ТАОЦИ ДПС-А: Милово иживљавање и Милојкова немоћ!

Пише: Иван Милошевић Црна Гора је у раљама ДПС-а! Иако је ДПС изгубио изборе, полуге моћи бившег режима су толико моћни да се од њих...