Насловна Почетна Одбрана посљедњих дана ДПС-а: Неће Мило у четнике, али хоће у партизане!...

Одбрана посљедњих дана ДПС-а: Неће Мило у четнике, али хоће у партизане! Има ли Здравко петљу?

Пише:Иван Милошевић

Испред канцеларије Весне Братић одржан је протест ДПС-а и његових сателита због смјене директора у школама. Са одвратним транспарентима штампаним у Сарајеву и Загребу, окупљени су дали часну ријеч и пионирску заклетву да неће у четнике, али да хоће у партизане! Предвођени изанђалим лидерима опозиције поручили су да неће у српски свет, да неће са Србима, да неће са свима који нијесу партизани, а посебно да неће са четницима.

Побогу, народе, опасуљите се, средите и даберите, какви су вас четници спопали, какве су вас Неретве и Сутјеске окупирале и која вам је она ствар да опет вадите из нафталина Броза! Побогу, народе, четника више нема, поубијали су их партизани, ваши идеолошки преци, затрли у јамама Словеније, прекрили бетоном и ставили на бетонским јамама катанац са 77 шифри, па нема тога Бога који би их од тамо избавио. Ове присталице и активисти ДПС-а плаше се и мртвих људи, посебно оних које су  њихови партијски преци маљем дотукли, размрскали све косте лобање, покупили све остатке сиве масе и све то сакрили дубоко под земљом. Велики је гријех на ове потомке идеолошких предака, када им се и послије 80 година још увијек привиђају мртви четници са разваљеним лобањама, прогањају их на сну у на јави и бургијају комунистичку нечисту савјест и не дају им да мирно заспу!

За наредне дане битније је да неко из ове експертске владе на челу са маестром експертизе, схвати гдје их води омекшавање ставова према ДПС-у. Чим покажу и трунку слабости на њих навали ДПС машинерија, медијска и остала, и запомаже по улазима и балконима зграда, да не може тако и да може само тако како Мило каже! Сједнеш са Милом 60 минута и гарант да ћеш наредних дана имати најмање 60 уличних побуна, блокирања саобраћаја, демонтрација и осталих партијских провокација.

ДПС не дјелује само системски, него и уличарски. Онако како су навикли још 1989. године када су преко улице дошли на власт. ДПС се посљедњих мјесеци враћа својим коријенима, вуче их улица на улицу и преко ње стискају и стискају. Још када и упале црвене лампице у својим медијима, онда на црногорском небу ни птице више нијесу сигурне. Све пршти од ДПС муња, шумског грања и шибута! 

Нажалост, актуелна власт је већ више пута показала да не умије да се супростави организованој системској и уличној побуни ДПС-а. Чим чује ДПС демонстранте, Здравко и екипа мијењају законе, одлажу амандмане, преамбуле и амбуле и бјеже у мишје рупе. Не умију или немају срца да кажу ДПС-у да за све што их сврби имају парламент, па нека тамо разглабају и траже што мисле да је њихово. До јуче, ДПС је све звао који су простестовали да се врате у парламент и да тамо све одлуче и не одлуче, а данас употребљава исте методе за застрашивање власти!

Да је среће као што није, нова власт би се понашала према уличним побунама ДПС-а таман како се бивши режим понашао према простестима тадашње опоизиције. Бољело их је уво за њих, а повремено их је и силом разбијао. Таман тако према овим уличним маскарадама ДПС-а и нова власт треба да се понаша. Да је боли она ствар за уличне ДПС активисте, али и да понекад негдје истури неко полицијско одјељење. Чисто да покажу да и они коње за трку имају ( Уистину гдје се дедоше они коњи што су каскали подгоричким улицама када се прије коју годину на њима окупљала опозиција?)

Нажалост, Здравко и његови министри за то немају петљу. Вјероватно ће одустати од још по којег директора, а можда и од свих и све вратити испочетка. Можда ће и Здравко опет отићи код Мила на тајни договор. Да се договоре како ће и када ДПС да се зајебава са Здравком и његовим министрима!

Ало, Здравко, уколико те има, пробуди се и владај. Уколико нећеш или не знаш, дај некоме ко зна и хоће! Волио бих да се деси ово задње, али познајући знање и експертско сазнање, чисто сумњам да ћемо тај филм гледати! Ближа нам је опција Сутјеске и Неретве, хватања Драже и нових четника који не постоје!

Најновији чланци

У Београду: Мирослав Лазански изненада преминуо у 71. години

Амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански изненада је преминуо у 71. години. Рођен је у Карловцу, од оца Словенца и мајке Српкиње. Отац је био...

Изложба: Гроф Сава Владиславић Рагузински

Пише Ана Рончевић (специјални саветник у Српско-руском центру “Мајак”) Српско-руски центар “Мајак” предвођен директором Владимиром Пребирачевићем и специјалним саветницима Дејаном Самарџићем и Аном Рончевић посетио...

Раскринкавање Рашка Коњевића: Као министар финансија обезбједио куму милионску добит!

У циљу информисања јавности, Влада Црне Горе у обавези је да реагује на наводе које претходних дана упорно покушава да пласира посланик Социјалдемократске партије, Рашко Коњевић. -...

Ко пали Горицу: Пиромани или грађевински лоби?

-Попела сам се на Горицу прво јутро након првог пожара и без патетике, сузе су ми пошле на очи, не због дима него туге...

Српско сјећање: Киша суза у Олуји, кад немаш ништа, а имаш све

Пише: Ђурђица Драгаш (РТС) Киша... Прво летњи пљусак, а онда тешка, досадна река. Капи које продиру до коже. Увек сам волела кишу. Сећам се како...