Насловна Почетна НОВИНАРСКА ЋУД НАОПАКА: Жељков таблоид и Милов болид - оваква "Градска ТВ"...

НОВИНАРСКА ЋУД НАОПАКА: Жељков таблоид и Милов болид – оваква „Градска ТВ“ не треба никоме, осим ДПС-У!

Пише: Иван Милошевић

Знао сам да су „Вијести“ дно домаћег новинарства, да пишу, а боље да не пишу, а на својој кожи сам осјетио како тај медијски таблоид дужничких власника из Србије схвата новинарство. Учествовао сам јутрос на расправи о судбини „Градске ТВ“ и иако сам причао пола сата, ТВ „Вијести“ нијесу објавили ни слово! Све остале јесу, барем по десетак секунди, али моја маленкост није заслужила ни стотинку секунде! Објективно, независно, професионално, морално – када бисмо се зајебавали! Насупрот њима „Градска ТВ“ је објавила дио мојих ставова! 

Ни сањао нијесам да у „Градској ТВ“ изгледа има много више морала и професионализма него у „Вијестима“. На којим су онда гранама „Вијести“ може само да се претпостави, а да додирију земљу и расту према коријену, расту, расту… И онда нам дођу ови из „Вијести“ да нам држе предавање о новинарству, слободи медија и осталим медијским наглабањима! Дно дна, мајке ми и не само што су мене избацили из прилога, него мјесецима овај ионако слуђени народ слуђују криминалним скај разговорима! Више нијесам сигуран гдје већи криминалци сједе и шиље ону ствар на обичне грађане! 

Ипак, да се вратим „Градској ТВ“. Покушао сам на расправи да укажем у каквом је стању Црна Гора након пада ДПС режима, а посебно какво је стање у домаћим медијима, па и у „Градској ТВ“. Попут доброг дијела Подгоричана немам лијепих ријечи за рад Градске, напротив, већина емисија са те ТВ ме дубоко иритира и нервира. Стога и поздрављам намјеру нове власти у Подгорици да нешто предузме и да упристоји програме поменуте ТВ и отвори своје камере за обичне грађане и њихове проблеме. До сада је Градска отварала и до бесвијести понављала ДПС мантре о окупацији Београда, инвазији четника и осталих српских окупатора. Хвала Богу, да је неко у локалној управи одлучио да стане томе на пут! 

Ипак, сумњам да ће нова власт у Подгорици нешто променити избором новог Савјета Градске и то из редова  НВО, Адвокатске коморе, Универзитета, синдиката… Има да на мала врата у Савјет уђу исти они који су од те ТВ направили медијски сервис бившег режима и по новим одлукама устоличе се наредних четири или пет година. И нема тога Белведера који ће их маћи са тих функција, а локална управа ће доћи у ситуацију да финансира ТВ која ради против њих. Биће то баш весело гледати! 

Рекао сам то на расправи и додао да уколико се представник НВО буде бирао по критеријуму колико га НВО предложи има да у Савјету засједне на четири године Далиборка Уљаревић лично или неки њен запослени! Појаснио сам и да не живимо у Холандији или Шведској, па да су нам еропске норме попут јутарње кафе, него да живимо прве три године након 30 плус 45 година комунистичког тоталитаризма и да се мора нешто радикалније предузети и занемарити комунистички и ДПС закони и примјенити нека прелазна рјешења. Што се тиче Градске било би то привремено гашење ТВ или минимално емитовање пограма, док се не испита шта се све радило у тој кући и по чијем одобрењу. Тек онда би ваљало правити нову Градску ТВ, са новим људима посебно! Причао сам и још понешто, али можда није битно, а пола сам већ и заборавио. 

Стекао сам да утисак да добар дио локалне власти не зна шта да ради са Градском, а нешто мора. Уз то свако јутро читају шта пише „Побједа“ и остали ДПС медији и стријепе од тога шта ће рећи. Уколико буду водили о томе рачуна, боље да ништа и не раде, нека пусте да иде све својим током и нека без гриже савјести одвајају милион и нешто више евра годишње за новинарску екипу која ће тај новац искористити да их сјецка натенане и да им вади душу по ваздан! 

Упркос томе желим све најбоље новом општинском руководству да пронађе најбоље рјешење за опоравак и трансфузију Градске. Нешто морају урадити, јер оваква Градска не треба никоме! Осим ДПС-у!

Најновији чланци

ПОУКЕ: Гусле сачувале српску историју и увеле Србе у Европу!

Све до друге половине 18. века и почетка епохе романтизма у европској култури, српска народна књижевност, уметност и традиција налазиле су се у сенци...

МОНТЕНЕГРИНИМА СМЕТА „ВЕСЕЛИ СЕ СРПСКИ РОДЕ“, АЛИ НЕ ВИДЕ ПРОСЛАВЕ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ СА ДЈЕЛОВИМА ЦРНЕ ГОРЕ!

Уз поруке посвећене јединству Албанаца на простору Балкана, заставе црвене боје са црним двоглавим орлом преплавиле су централне тргове у Приштини, у дану када...

ГРАЂАНИ ЦРНЕ ГОРЕ ТАОЦИ ДПС-А: Милово иживљавање и Милојкова немоћ!

Пише: Иван Милошевић Црна Гора је у раљама ДПС-а! Иако је ДПС изгубио изборе, полуге моћи бившег режима су толико моћни да се од њих...

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ: Православље је посна вјера!

Православна вјера је посна вјера. Пост, исповијест, молитва и помирење с Богом и с ближњима је нешто што је изузетно битно за човјека, првенствено...