Насловна Почетна Нови детаљи о Новаковом заточењу: Организатори "Аустралија опена" криви за Ђоковићев долазак!

Нови детаљи о Новаковом заточењу: Организатори „Аустралија опена“ криви за Ђоковићев долазак!

Појавио се доказ да су организатори Аустралијан опена криви за Новакову ситуацију
Тенис Аустралија, односно национални тениски савез на челу са директором Аустралијан опена Крегом Тајлијем, могли би да буду директни кривци за ситуацију у којој се нашао Новак Ђоковић. У аустралијским медијима појавили су се докази да је Тенис Аустралија послао свим играчима, укључујући и Ђоковића, погрешне информације о медицинском изузећу и могућности учешћа на првом гренд слему у сезони.

Аустралијски Код, Ејџ и Хералд сан дошли су до документа које је Тенис Аустралија свесно послао играчима, а у којем је процедура за наступ на турниру без вакцине супротна од оне коју је поставила Федерална влада.

Документ је послат 7. децембра прошле године и у њему пише да зараза ковидом у претходних шест месеци јесте основ за изузеће од вакцине, иако је још у новембру добила налог Федералне владе да то неће бити довољно.

Ђоковић је као разлог за изузеће навео управо чињеницу да је имао ковид у претходних шест месеци, али по закону који тренутно важе у Аустралији, поред тога мора да има примљене две дозе вакцине.

Тиме је највећа одговорност управо на Тајлију, који је погрешно информисао будуће учеснике турнира, због чега су сада под истрагом још најмање три играча чији идентитет није познат. Лоша комуникација довела је и до ситуације да челници турнира буду на страни српског шампиона у овом поступку, а да нису ни свесни да је њихова кривица – конкретно Крега Тајлија.

Џасинта Алан, министарка саобраћаја у Влади аустралијске државе Викторија, која обавља улогу привременог премијера у одсуству Дејвида Ендруза, потврдила је да је и на другим нивоима Тајли направио грешке.

Она је истакла да директор Ози опена није обавестио Владу Викторије о писмима која је њему упутио федерални премијер Скот Морисон, а у вези са доласком Ђоковића у Аустралију. Привремена премијерка Викторије је навела да је у писму Морисона и његовог кабинета наведено да претходна инфекција коронавирусом, разлог на основу којег је, како она тврди, Ђоковић добио медицинско изузеће од обавезне вакцинације, неће бити призната као довољно добар разлог за улазак на територију Аустралије.

Новаков тим је договоре за долазак у Аустралију имао само са Тениским савезом Аустралије, који му је, након проласка документације пред две медицинске комисије, одобрио медицинско изузеће.

Ђорђе Ђоковић је на конференцији за медије рекао да је Новакова комуникација са федералним властима Аустралије била могућа само преко Тениски Аустралије, који је у његово име поднео пријаву за медицинско изузеће.

-Они имају партнерски договор са федералном влашћу о изузећима због тениског турнира. Значи, Новак није аплицирао, нити његов тим, аплицирао је Тениски савез Аустралије по истом принципу по ком су аплицирали и за друге тенисере који су ушли на територију Аустралије, навео је Ђорђе.

Ђоковић има дозволу да наступи на Аустралијан опену у држави Викторија, где ће његово медицинско изузеће бити валидно, али нема и да крочи ногом на територију федерације коју чини шест држава, укључујући и Викторију, према наводима из писама Морисона која Тајли није пренео Влади Викторије.

Резултат свега јесте да је Новак прво целу ноћ провео на испитивању на аеродрому, после чега остао без визе јер, како су аустралијске власти саопштиле, није предао адекватне доказе за изузеће од обавезне вакцинације, али је одлуком суда рочиште на којем ће бити разматрана депортација померено за понедељак.

Светски „број 1“ се тренутно добро осећа и лично ће се огласити о притвору, а ако је веровати адвокатима и стручњацима, има наде да заигра у Мелбурну.

Подршку је добио од патријарха Порфирија, али и „непријатеља“ Ника Кирјоса.

Извор: РТС

Најновији чланци

Награде, заграде и домаћа апокалипса: Када 12-ти прождере 13.јул!

Пише: Иван Милошевић Буран јучерашњи дан! Судећи према добитнику 13-јулске награде рекло би се да славимо 12., а не 13 јул. Тога 12. јула формирана...

Миљан Станишић: „Братоубилачки и грађански рат у Црној Гори 1941. године“ (10)!

Пише: Миљан Станишић УЛОГА КРАЉЕВСКИХ ОФИЦИРА У УСТАНКУ ЈЕ БИЛА ЗНАЧАЈНА Непостојање или слабо функционисање система команди, неорганизованост, непланирање и некоординисаност, лоше процјене и сл. биле...

Студија Миљана Станишића скренула пажњу јавности: Књига коју смо чекали 80 година!

Књига Миљана Станишића „Братоубилачки и грађански рат у Црној Гори 1941. године“, скоро је  угледала свјетлост дана и дистрибуира се уз дневну новину „Дан...

ПОЛУФИНАЛЕ ВИМБЛДОНА: СРПСКИ ВИТЕЗ НОВАК ЂОКОВИЋ!

Који је враг Новаку Ђоковићу! Доведе те до очаја, а онда до тријумфа! То не може свако, за то човјек треба да се роди...

Црногорски Кадирови или полемика Милорада и Ника: Вељесрпски Великоалбанци и Вељемонтенегрински Црногорци!

Пише: Иван Милошевић Симпатична ова полемика Милорада Поповића и Ника Ђељошаја. Милина их читати, све врца од таквих глупости да не знаш одакле да почнеш,...