Насловна Почетна НИК ЈЕ МАЛО НЕРВОЗАН: Ђељошај хоће да управља депонијом, у Тузима се...

НИК ЈЕ МАЛО НЕРВОЗАН: Ђељошај хоће да управља депонијом, у Тузима се само он пита!

Предсједник Општине Тузи Ник Ђељошај казао је како Депонија “Ливаде” треба формално да буде преведена у власништво те локалне управе.

На основу Закона о територијалној организацији Црне Горе нема рока за подјелу имовине приликом оснивања нове општине, казао је Ђељошај.

Општина Тузи, како је истакао, од оснивања била је предмет опструкција Главног града у сваком кораку који су могли, а сада имамо нову градску управу.

Са новом градском управом још нијесмо успјели да се састанемо, а ми смо исказали вољу и жељу, навео је Ђељошај.

Он је истакао је Депонија на територији општине Тузи, и да актуелно стање више не могу да трпе.

Са Депонијом данас управља Главни град и сада је вријеме да иста пређе у власништво и управљање општини Тузи, казао је Ђељошај.

Према његовим ријечима, заједничка имовина која се налази у нашој територији треба да буде наша, а шта остане у Главном граду да остане у власништво Подгорице!

-Недоглед се неће чекати, ако до краја године не буде рјешење, Депонију ћемо затворити, кроз одлуку о стављању ван снаге планског документа (који је незаконито и продужен) и одлуком о затварању Депоније у локалном парламенту Тузи у чију су надлежности обе одлуке, поручио је Ђељошај.

Истиче да у њиховом дворишту више нико неће управљати имовино Општине Тузи.

Уколико желите рјешење, могуће је, ако желите и ви нови да се правите да не знате о чему се ради, имаћете реакцију веома брзо, закључио је Ђељошај.

Најновији чланци

ПОУКЕ: Гусле сачувале српску историју и увеле Србе у Европу!

Све до друге половине 18. века и почетка епохе романтизма у европској култури, српска народна књижевност, уметност и традиција налазиле су се у сенци...

МОНТЕНЕГРИНИМА СМЕТА „ВЕСЕЛИ СЕ СРПСКИ РОДЕ“, АЛИ НЕ ВИДЕ ПРОСЛАВЕ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ СА ДЈЕЛОВИМА ЦРНЕ ГОРЕ!

Уз поруке посвећене јединству Албанаца на простору Балкана, заставе црвене боје са црним двоглавим орлом преплавиле су централне тргове у Приштини, у дану када...

ГРАЂАНИ ЦРНЕ ГОРЕ ТАОЦИ ДПС-А: Милово иживљавање и Милојкова немоћ!

Пише: Иван Милошевић Црна Гора је у раљама ДПС-а! Иако је ДПС изгубио изборе, полуге моћи бившег режима су толико моћни да се од њих...

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ: Православље је посна вјера!

Православна вјера је посна вјера. Пост, исповијест, молитва и помирење с Богом и с ближњима је нешто што је изузетно битно за човјека, првенствено...