Насловна Почетна Ник Ђељошај поводом немилих сцена на цркви у Врању: Нећемо дозволити појединцима...

Ник Ђељошај поводом немилих сцена на цркви у Врању: Нећемо дозволити појединцима да поремете међувјерски склад у Малесији!

Предсједник Општине Тузи Ник Ђељошај апеловао је на грађане Малесије, посебно мјештане Врања да се суздрже од рекација, због инцидента на цркви Светог Василија у том мјесту, и буду стрпљиви како би заједничким снагама нашли рјешење за насталу ситуацију и сачували међувјерски склад који вјековима постоји на овим просторима.

Прије мјесец сам био у католичку цркву за Ускрс, јуче сам био гост мјештана Врања за славу Светог Василија Острошког, разговарао са комшијама и захвалио се на позиву. Јутрос сам био у џамију, да честитам нашим грађанима Бајрам. Управо ово што сам навео је оно што представљају наши грађани и стварна слика наше општине и Малесије. Сви наши грађани, без обзира на оне који се усуде на овакве поступке, а представљају немиле догађаје, треба да знају да дугогодишњи склад не могу пореметити, нагласио је Ђељошај.

Поручио је грађанима Врања, да ће њихова општина бити уз њих да помогне, да се заједничким снагама ријеши и овај проблем.

-Све што је материјално наћи ћемо начин да надокнадимо. Као ваш комшија и први човјек општине, са којима сам јуче провео лијепо вријеме на вашем слављу, молим вас да се суздржите и будете стрпљиви и да заједно нађемо рјешење за насталу ситуацију. Не дозволимо појединцима, који ће због својих дјела бити санкционисани у складу са законом, да задиру у оно што стварамо вијековима на овим просторима, а то су суживот и поштовање у нашим различитостима, поручио је Ђељошај.

Поштовање и уважавање за све грађане, како је казао, показало је и његово присуство јуче, а појединци који се усуде да овако ремете склад су само појединци.

Ја као предсједник представљам све грађане општине Тузи без разлике, истакао је Ђељошај.

Синоћ је каменована црква светог Василија у Врању. Поломљени су прозори, порушен инвентар и поцијепан црквени барјак.

-Црквену заставу са јарбола цркве Светог Василија која се налази у насељу Врањ у Тузима скинула су четири малољетника, старости од 10 до 12 година, саопштено је из Управе полиције.

-Црквена застава је пронађена и враћена свештенику ове цркве. Од њега су прикупљена обавјештена и од једног очевица догађаја, додаје се у саопштењу.

Свештеник није желио да подноси пријаву, додаје се, али полиција ће у складу са законским овлашћењима од дјеце прикупити обавјештења у циљу утврђивања прекршајне одговорности. О догађају је обавјештен надлежни државни тужилац који се изјаснио да у наведеном догађају нема елемената кривичног дјела.

Најновији чланци

Премијер у убрзаној кризи свијести: Здравко изгубио живце, барем вечерас тјешиће га Демократе!

Пише: Иван Милошевић Чудо је овај Здравко! Довео је себе у ситуацију да читав дан слуша разне критике на свој рачун и да на крају...

Срамна биографија „народног хероја“: Сви злочини Саве Ковачевића!

Сава Ковачевић био је тзв. партизански командант Никшићког НОП одреда, а касније је именован за команданта Оперативног штаба НОП за Херцеговину. Команда „штаба“ била...

Јован Маркуш: Маузолеј на Ловћену – „симбол“ победе над Српством!

-Када је срушен гроб Његошев, црква Светог Петра Цетињског, почеле су да ничу капелице по Црној Гори по угледу на његов. Прву је направио...

Анализе, Миљан Станишић: Политичка злоупотреба Љуба Ћупића!

Пише: Миљан Станишић Свједоци смо да се име Љубомира Љуба Чупића злоупотребљава у скаредне политиканске игре од стране бившег ДПС режима, који користи скорашње непримјерено...

Срамни притисци ДПС-а: За данашњу причу о Лепосавићу ангажовали и „Мајке Сребренице“!

Преко грађанске инициаjтиве 21.мај Скупштини, Влади и јавности Црне Горе отвореним писмом су се обратили Мунира Субашић предсједница Покрета мајки енклава Сребреница и Жепа...