Насловна Почетна Невјероватни РТЦГ, Божидар Шундић: Не мрзимо никога, нико нас не гледа, али...

Невјероватни РТЦГ, Божидар Шундић: Не мрзимо никога, нико нас не гледа, али нас сви критикују!

Радио-телевизија Црне Горе није крива за подијељеност у црногорском друштву, поручио је генерални директора Националног јавног сервиса Божидар Шундић.

Он је током сједница Савјета РТЦГ, на којој се ново руководство тог тијела упознало с генералним директором, менаџментом и уредништвом, позвао на разговор према коме то Јавни сервис сије мржњу, пише портал РТЦГ.

– Ајмо да разговарамо према коме ми то сијемо мржњу. Није РТЦГ крива за подијељеност у Црној Гори. Нико не гледа Јавни сервис, а сви га критикују. Како критикујеш нешто што не гледаш- упитио је Шундић.

Истакао је да је тешко руководити Јавним сервисом у овом тренутку.

Док је овај менаџерски тим имаћете пуну подршку. Ја сам овдје уложио 40 година рада и не признајем никоме да боље познаје електронске медије у Црној Гори– додао је Шундић.

Савјетовао је да би требало радити на новом закону о РТЦГ, новом колективном уговору и систематизацији. Шундић је рекао да у РТЦГ-у данас ради само 728 људи распоређених у 14 радних јединица: „Кажем само, јер није 800 људи, како се прича“ .

Говорећи о структури запослених, Шундић је рекао да 43 одсто има преко 50 година: „Нас има превише, али има мањка кадра. Мањка стручног кадра“.

Као највећи успјех навео је дигитализацију Радио-телевизије Црне Горе (РТЦГ), напомињући како Телевизија Црне Горе производи 15 сати програма, Радио 14 сати, док Портал РТЦГ има нове вијести на сваки минут.

Просјечна плата, како је рекао, износи 570 еура.

3,6 милиона смо вратили у буџет. Порези и доприноси плаћени су регуларно. Плата и превоз се исплаћују 1. и 15. у мјесецу. Једини исплаћујемо зимницу. Ми водимо рачуна о својим запосленима и врло смо одговорни– казао је Шундић.

Приходи од маркетинга, како је рекао, смањени су због ковида.

Говорећи о производњи програма, он је појаснио да је за реализацију једног директног преноса потребно 40-ак људи, док за Дневник ради њих 18.

Спремни смо да помогнемо у изради Програмско-продукционог плана и Финансијског сада кад је усвојен буџет– рекао је генерални директор РТЦГ.

Најновији чланци

У Београду: Мирослав Лазански изненада преминуо у 71. години

Амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански изненада је преминуо у 71. години. Рођен је у Карловцу, од оца Словенца и мајке Српкиње. Отац је био...

Изложба: Гроф Сава Владиславић Рагузински

Пише Ана Рончевић (специјални саветник у Српско-руском центру “Мајак”) Српско-руски центар “Мајак” предвођен директором Владимиром Пребирачевићем и специјалним саветницима Дејаном Самарџићем и Аном Рончевић посетио...

Раскринкавање Рашка Коњевића: Као министар финансија обезбједио куму милионску добит!

У циљу информисања јавности, Влада Црне Горе у обавези је да реагује на наводе које претходних дана упорно покушава да пласира посланик Социјалдемократске партије, Рашко Коњевић. -...

Ко пали Горицу: Пиромани или грађевински лоби?

-Попела сам се на Горицу прво јутро након првог пожара и без патетике, сузе су ми пошле на очи, не због дима него туге...

Српско сјећање: Киша суза у Олуји, кад немаш ништа, а имаш све

Пише: Ђурђица Драгаш (РТС) Киша... Прво летњи пљусак, а онда тешка, досадна река. Капи које продиру до коже. Увек сам волела кишу. Сећам се како...