Насловна Почетна Небојша Медојевић: Почео родео, прошло вријеме љубави ДПС мафије и државе!

Небојша Медојевић: Почео родео, прошло вријеме љубави ДПС мафије и државе!

Мирно вријеме љубави и кохабитације ДПС мафије и државе и међународног фактора је прошло, поручио је лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић.

Шверц кокаина из Латинске Америке у пошиљкама банана је већ стари “модус операнди” свих већих нарко картела и због тога су те пошиљке већ одавно на листи тзв. “ризичних терета” који су обавезно прегледани са скенерима и посебно контролисани. Лука Бар је деценијама била атрактивна за нарко картеле јер све до скоро Царина није имала скенер, а и режим Ђукановића је гарантовао сигурни пријем и складиштење кокаина у ЦГ – навео је он.

Према његовим ријечима, ствари се драстично мијенају кад ДПС губи власт и тада ДЕА и Министарство правде САД и Велике Британије, од нове Владе траже хитне акције против ДПС нарко и дуванских картела.

Велика Британија исказује посебан интерес за заустављање шверца цигарета преко Луке Бар и веома су незадовољни са резултатима Кривог и Дритана. И поред јасних политичких порука, достављања безбједносних информација и анализа бивша Влада није успјела да спроведе задатке и испуни очекивања Велике Британије. Зато је Велика Бризанија сама кренула у акцију и да координира акције државних органа Црне Горе у спречавању шверца. Тако су кренули у постављању свог пункта у Луци Бар у којем ће радити њихови људи и који ће контролисати ситуацију у Луци – нагласио је он.

Медојевић је истакао и да је ових дана у Луци Бар одржана и здружена вјежба државних органа “ЈАДРАН 22” са чиљем, између осталог, повећавања способности и капацитата у борби против шверца.

Међународне истраге и обиље доказа преко апликације СКY показују да је у тој мрежи било на стотине полицајаца, тужилаца, судија, министара, агената обавјештајних служби, тајкуна, новинара, НВО активиста, страних дипломата и да су контролисали политичке, економске и криминалне токове у читавом региону – навео је он.

Како је додао, имали су подршку великих западних обавјештајних служби за које су одрађивали специјалне црне операције.

Кад је ова организација постала пријетња виталним интересима САД, ЕУ и Велике Британије, постали су опасна пријетња и нежељени терет из прошлости којег се треба отарасити. И сад је у току та међународна операција у којој ће бити похапшени сви кључни људи нарко и дуванских картела. Једино ће можда Ђукановић моћи да тргује са својим статусом, али остали ће бити процесуирани. олико ће ови опасни, моћни и богати криминалци бити спремни да то све мирно посматрају и иду на вишегодишње робије и остану без имовине, и да ли ће посегнути ка насиљем и тероризмом, остаје да се види – тврди он.

Истакао је и да је ова влада сувише слаба и без политичког легитимитета и снажног и патриотског вођства да може да контролише ситуацију.

Родео почиње. Наплата рачуна долази. Мирно вријеме љубави и кохабитације ДПС мафије и државе и међународног фактора је прошло – закључује Медојевић.

Најновији чланци

Тајип Ердоган: Турска ће одбити чланство Шведске и Финске у НАТО!

Турска је поручила савезницима да ће одбити чланство Шведске и Финске у НАТО-у, рекао је турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган у видео снимку објављеном...

Срцепарајуће, Алекса Бечић: Дритану сам отворио врата своје куће, а он ми је забио нож у леђа!

Црна Гора је добила владу с никад мање легитимитета и легалитета, али са никад више функција и фотеља, казао је лдиер Демократа Алекса Бечић...

Милорад Додик: Експанзија муслиманског национализма!

ЕКСПАНЗИЈА муслиманског национализма у БиХ је веома видљива, рекао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик гостујући у Дневнику Нове ТВ. – Она је продукт...
video

Може ли Мило ниже: Све за албанство, Српству шипак!

Пише: Иван Милошевић Трудиш се да будеш равнодушан на Милове форе и фазоне, али то што он може да извали и уради мало ко може....

Патријарх Порфирије: Наш циљ је да испунимо Реч Христову – да једно будемо!

Христос васкрсе! Ваистину васкрсе Господ, браћо и сестре, и Васкрсењем својим нама дарова пуноћу радости, лепоте и сваког добра; штавише, дарова нам живот, живот...