Насловна Политика Небојша Медојевић: Дритан ухапсио цигарете, а не шверцере!

Небојша Медојевић: Дритан ухапсио цигарете, а не шверцере!

Предсједник Владе Дритан Абазовић наставља своју политику спрдања са државом и јефтином политичком демагогијом, саопштио је данас предсједник Покрета за промјене и један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић.

Медојевић је на Фејсбуку објавио да је проблем Црне Горе дуванска мафија, која уз помоћ државних органа већ 30 година шверцује цигарете.

-Абазовић је данас “ухапсио” цигарете које су легално увезене у Црну Гору и легално складиштене у слободној зони у Луци Бар. Ове “ухапшене” цигарете нијесу шверцоване. Шверц настаје када дуванска мафија направи фалш документацију и када “одабрани” цариници ту фалш документацију прихватају и без прегледа камиона пуштају ове цигарете да изађе из слободне царинске зоне. Црногорска полиција и АНБ одавно знају ко припрема фалш документацију по којој камиони са цигаретама, на које није плаћена царина, излазе из Луке као да превозе “пластику” или неки други лажно декларисани производ, навео је.

Како је додао, шверц се десио у мају 2021. када је из Луке Бар изашло 94 шлепера цигарета са лажном документацијом и која је под посебном пратњом изашла из Црне Горе.

Дритан је тада био замјеник премијера и координатор свих служби безбједности. Директор полиције је био кадар Вијести и УРЕ Брђанин. Шеф АНБ је био Вукшић. Премијер је био Кривокапић, подсјетио је лидер ПзП.

Нормални редослед потеза је, према његовим ријечима, да полиција открије ко су шефови дуванске мафије (а то је све познато полицији и АНБ), да тужилац покрене истрагу и да налог за лишавање слободе Мила Ђукановића и шефова мојковачког и клана из Гранда и да отвори проширену финансијску истрагу и тражи привремено замрзавање имовине осумњичених и предмета вршења кривичног дјела, до правоснажне пресуде.

-Цигарете нијесу нелегална роба, као наркотици, и да би се оне правно коректно заплијениле мора постојати неки кривично-правни или грађанско-правни поступак. Овако је Абазовић поново ухапсио цигарете, али не и шверцере цигарета. Исто као што је заплијењено 1,5 тона кокаина, а нијесу ухапшени власници кокаина, већ само увозници. У случају заплијене 500 килограма кокаина у бананама Волија, ухапшене су само банане и кокаин, а нико од шверцера кокаина, навео је Медојевић.

Оцијенио је да је очигледно да Абазовић има дил са Ђукановићем и да селективно спроводи акције којима ће задовољити интересе САД и Велике Британије, а неће хапсити Ђукановића и његове најближе сараднике у шверцу кокаина и цигарета.

Заплијена и конфисковање легалних цигарета без икаквог поступка, тужилачких и судских пресуда и решења и хапшења главних шверцера представља озбиљну импровизацију и може коштати државу великих обештећења и међународних спорова. Цигарете су предмет кривичног дјела тек кад се кривично процесуирају шверцери и онда се стиче правни основ за покретање поступка за запљену цигарета. Не би било први пут да се у циљу стицања јефтиних политичких поена или задовољења интереса странаца, покрећу неке правно инвалидне акције које резултурају ослобађајућим пресудама и плаћањем енромних одштета из буџета. Сјетимо се оптужница и привременог замрзавања имовине Шарића и Калића, закључио је Медојевић.

Најновији чланци

Тајип Ердоган: Турска ће одбити чланство Шведске и Финске у НАТО!

Турска је поручила савезницима да ће одбити чланство Шведске и Финске у НАТО-у, рекао је турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган у видео снимку објављеном...

Срцепарајуће, Алекса Бечић: Дритану сам отворио врата своје куће, а он ми је забио нож у леђа!

Црна Гора је добила владу с никад мање легитимитета и легалитета, али са никад више функција и фотеља, казао је лдиер Демократа Алекса Бечић...

Милорад Додик: Експанзија муслиманског национализма!

ЕКСПАНЗИЈА муслиманског национализма у БиХ је веома видљива, рекао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик гостујући у Дневнику Нове ТВ. – Она је продукт...
video

Може ли Мило ниже: Све за албанство, Српству шипак!

Пише: Иван Милошевић Трудиш се да будеш равнодушан на Милове форе и фазоне, али то што он може да извали и уради мало ко може....

Патријарх Порфирије: Наш циљ је да испунимо Реч Христову – да једно будемо!

Христос васкрсе! Ваистину васкрсе Господ, браћо и сестре, и Васкрсењем својим нама дарова пуноћу радости, лепоте и сваког добра; штавише, дарова нам живот, живот...