Насловна Почетна Небојша Медојевић: И протести против коалиције Здравка, Алексе и Мила!

Небојша Медојевић: И протести против коалиције Здравка, Алексе и Мила!

Предсједник Покрета за промјене Небојша Медојевић оцијенио је да се Демократска партија социјалиста вратила у парламент како би спасила, како је казао, нелигитимну Владу Здравка Кривокапића и нелегитимни парламент Алексе Бечића.

Он је додао да је улица опција уколико се овако неодрживо стање настави.

Протести су, наравно, демократско и легитимно средство којима се једино може спријечити ова невиђена издаја и превара бирача и ми смо у ДФ-у свима доказали и показали да смо увијек спремни да бранимо вољу бирача, казао је Медојевић коментаришући повратак најјаче опозиционе партије у парламент.

Према његовим ријечима, протести су једино рјешење ако „Бечић и Кривокапић наставе да владају уз помоћ ДПС-а“.

То би био својеврсни државни пуч и издаја и превара бирача од 30. августа 2020. који су гласали да се ДПС режим демонтира, лопови похапсе и опљачкана имовина врати држави, а не да Демократе и бивши власници Вијести владају са ДПС-ом, поручио је Медојевић.

Лидер Покрета за промјене је подсјетио да је смјена министра Владимира Лепосавића гласовима ДПС-а, у политичком смислу, већ представљала прелазак црвене линије од стране Кривокапића и Уре која значи грубо кршење воље бирача.

Сви они људи који су гласали коалицију ,,За будућност Црне Горе“, ,,Мир је наша нација“ и ,,Црно на бијело“, нијесу гласали за коалирање са ДПС-ом. Овим потезом Кривокапић је јавно озваничио оно што ми знамо одавно. Он се непрекидно тајно и јавно састаје са Ђукановићем и они се политички договарају и дијеле исту политику. Када смо покушали да усвојимо законе којима би се очистили бирачки спискови, и након трагикомичних протеста ДПС-а, Кривокапић је након састанка са Ђукановићем договорио повлачење тих закона и престанак протеста ДПС-а , казао је он.

ДФ, како наводи Медојевић, само поштује уставни поредак, основна демократска правила и одмах након јавне манифестације коалиције Кривокапића, Уре и ДПС-а уз тиху сагласност Демократа, рекли смо да Кривокапић нема нашу подршку и предложили јасно и чисто рјешење: формирање нове Владе са новим премијером, уз позивање мањинских партија да учествују у Влади.

Када смо, како је рекао лидер ПЗП-а, видјели да Демократе и Ура подржавају ову владу и након коалиције са ДПС, повукли смо једини могући потез, а то је бојкот парламента јер је неодрживо да Влада и парламент желе да наставе рад, а подржава их само 14 посланика од 81.

Бојкот ДФ-а је одмах дао резултат јер су амбасаде важних земаља биле суочене са блокадом рада нелегитимног парламента и Владе и извршили су притисак на ДПС да се врате у парламент и тако пруже руку спаса за Бечића и Кривокапића. Осим притиска амбасада, ДПС вјерује да је сваки дан дуже ове неспособне и смијешне Владе, добар за њих, јер „експерти“ праве такве глупости и грешке које иду у корист бившем режиму, навео је Медојевић.

Упитан о даљим корацима, лидер Покрета за промјене је казао да је вријеме да ДФ буде проактиван и да припреми демократски одговор на ову коалицију Демократа, Уре и Кривокапића са ДПС и спријече повратак ДПС на власт.

Протести су, наравно, демократско и легитимно средство којима се једино може спријечити ова невиђена издаја и превара бирача. Ми смо у ДФ свима доказали и показали да смо увијек спремни да бранимо вољу бирача, закључио је Медојевић.

Извор: Побједа

Најновији чланци

У Београду: Мирослав Лазански изненада преминуо у 71. години

Амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански изненада је преминуо у 71. години. Рођен је у Карловцу, од оца Словенца и мајке Српкиње. Отац је био...

Изложба: Гроф Сава Владиславић Рагузински

Пише Ана Рончевић (специјални саветник у Српско-руском центру “Мајак”) Српско-руски центар “Мајак” предвођен директором Владимиром Пребирачевићем и специјалним саветницима Дејаном Самарџићем и Аном Рончевић посетио...

Раскринкавање Рашка Коњевића: Као министар финансија обезбједио куму милионску добит!

У циљу информисања јавности, Влада Црне Горе у обавези је да реагује на наводе које претходних дана упорно покушава да пласира посланик Социјалдемократске партије, Рашко Коњевић. -...

Ко пали Горицу: Пиромани или грађевински лоби?

-Попела сам се на Горицу прво јутро након првог пожара и без патетике, сузе су ми пошле на очи, не због дима него туге...

Српско сјећање: Киша суза у Олуји, кад немаш ништа, а имаш све

Пише: Ђурђица Драгаш (РТС) Киша... Прво летњи пљусак, а онда тешка, досадна река. Капи које продиру до коже. Увек сам волела кишу. Сећам се како...