Насловна Политика Наставници поручили Кривокапићу: Ћутали смо 30 година, више нећемо!

Наставници поручили Кривокапићу: Ћутали смо 30 година, више нећемо!

Главни одбор Синдиката просвјете Црне Горе обратио се премијеру Здравку Кривокапићу, позивајући га да колико је данас или сјутра, сједну и покушају да превазиђу одређена неслагања, а све, како су навели, у циљу што успјешнијег одвијања наставног процеса.

Наводећи да ће се још снажније борити за права просвјетних радника, из ове организације наводе да „нема те математике која може рећи да је 40 часова по 30 минута директне наставе, исто што и 20 часова по 45 минута, у нормалним околностима“.

Коју год операцију да примијенимо, то мора бити увећана норма или прековремени рад. Овај Синдикат не прихвата став да неће бити проблем држати осам часова директне наставе! Сваког дана! Још са маском на лицу! Све вријеме, наводе из синдиката.

Поручују да неће уцјењивати, али истичу да неће ни ћутати на, како су казали, „бјелодану чињеницу да у овом тренутку, просвјетни радник је тај који обезбјеђује заштитна средства (маске) на радном мјесту“.

Неће ћутати на чињеницу да је просвјетни радник тај који, на радном задатку, обезбјеђује и средство за рад (компјутер). Овај Синдикат неће ћутати на чињеницу да је просвјетни радник тај који сноси и трошкове услова рада (интернет), да је просвјетни радник изгубио своје приватно вријеме, да је на располагању по цијели дан, да је хтио не хтио, члан и до 10-ак вибер група (одјељења, родитељи, вијећа), да је просвјетни радник изгубио приватност свог дома, да му је камера ушла у кућу, наводи се у саопштењу.

Синдикат, како наводе, не уцјењује, већ тражи разумијевање и компромис.

Много пута смо показали и доказали нашу добронамјерност и стрпљење. И сада смо спремни на то. Посебно имајући у виду ситуацију у којој се сви заједно налазимо, казали су у обраћању премијеру Кривокапићу.

Захтијевају од премијера да их, како су казали, саслуша и разумије јер, како су цитирали премијера, „јак синдикат, брани радника“.

Да ли смо некад, у истицању својих захтјева и оштри? Јесмо. Да ли неке наше ријечи могу бити и шокантне. Могу. Да ли су многи просвјетни радници били шокирани неким од Ваших ријечи, као и начином којим су изречене јуче? Јесу. Ми, у Синдикату не, поручили су премијеру.

Искуство их је, кажу, научило да буду спремни да „у размјени ставова, чујемо критике, саслушамо пажљиво и оно што нам се не допада, са чим се можда и не слажемо“.

Једино на тај начин можемо сви заједно ићи ка бољем. Зато поздрављамо Вашу спремност за сарадњу, за дијалог. Позивамо да још једном, колико је данас или сјутра, сједнемо и покушамо превазићи одређена неслагања. Све у циљу што успјешнијег одвијања наставног процеса“, наводи се у саопштењу.

Предложили су формирање заједничког тима који ће радити на изради Платформе „Партнерством до квалитетног образовног система“.

Најновији чланци

Јуриш неопартизана из „Вијести“, „Побједе“, „ЦДМ“а: Пуцате, а рат одавно завршен или братска небратска хајка на четнике и цркву!

Пише: Иван Милошевић Јуче "Побједа", данас "Вијести" и "ЦДМ". Кажу - нон пасаран, ђаво ће проћи, али четници неће! Тема - скуп у Горњем Заостру,...

Управа полиције: Реговали након три минута, испалили око 20 метака!

Управа полиције поново се огласила поводом трагичног догађаја на Цеињу. Тврде да су на лицу мјеста били за три минута, да овим хитиним активностима...

Када предсједнику пишу: Телегрaм non grata!

На адресу кабинета Предсједника Црне Горе данас је достављено писмо предсједника Републике Србије Александра Вучића упућено предсједнику Ђукановићу поводом несреће на Цетињу у којој...

Херцег Нови: Патријарх Порфирије у манастиру Савина!

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије молитвено је присуствовао јуче, на празник Светих Макавеја Светој Литургији у манастиру Савина. Светом Литургијом началствовао је игуман манастира...

Братство Бориловић: Док постојимо носићемо у себи жалост због безумног акта!

Братство Бориловић изражава дубоку жалост и упућује искрено саучешће свим породицама чији су чланови страдали у безумном акту нашег братственика, наводи се у саопштењу...