Насловна Вијести Хроника Напад на аутобус на Косову: Убијене три особе!

Напад на аутобус на Косову: Убијене три особе!

Маскирани нападач убио је „калашњиковом“ три особе у аутобусу на путу између између села Шаптеј и Глођане. Полиција покренула потеру за нападачем. Нико није преузео одговорност за напад. Мотив напада непознат.

Три особе су убијене, а једна рањена када је маскирани нападач, из заседе, пуцао на аутобус између села Шаптеј и Глођане на Косову, потврдила је косовска полиција.

Једна особа је преминула на лицу места, док су три пребачене у болницу, где су две од њих преминуле, рекао је портпарол полиције Фадиљ Гаши.

Медији преносе да је убијено двоје студената, као и да су троје страдалих албанске националности. Косовска полиција одмах је покренула истрагу и потеру за нападачем. За сада, нико није преузео одговорност за напад.

Тужилац надлежан за оружани напад у Глођану рекао је да постоји неколико различитих праваца истраге и да за сада не постоји дефинитиван мотив за који се сумња да је довео до убиства три особе, али да се ради на откривању могућих починилаца злочина.

-Постоје различите линије истраге. Тренутно немамо конкретан мотив и немамо информације да поделимо са вама. Не можемо ни да говоримо о броју осумњичених, већ само радимо на идентификацији починилаца овог трагичног злочина, рекао је тужилац.

Канцеларија главног тужиоца позива све који имају било каква сазнања о овом случају да сарађују са тужилаштвом и полицијом како би починилац овог кривичног дела што пре био ухваћен. Косовски медији су претходно јавили да су у нападу убијене четири особе.

Представник села Глођане Мустафа Сељмани изјавио је медијима на албанском да се оружани напад на аутобус догодио између села Шаптеј и Глођане. Према првим информацијама, пренео је Сељмани, непозната особа са маском на глави изашла је из заседе и пуцала из „калашњикова“.

Возач је био мртав и ово двоје деце смо одвезли у болницу, али није било знакова живота, рекао је Сељмани.

Претходно су у болници у Пећи потврдили да су у пуцњави настрадала два ученика и возач аутобуса.

Најновији чланци

Срамна британска колонија: Ђоковић мора да напусти Аустралију!

Савезни суд Аустралије одбацио жалбу Новакову Ђоковићу на укидање визе што значи да слиједи депортација из Аустралије. Жалба Новака Ђоковића на укидање визе је...

Патријарх Порфирије: Догодине у Призрену!

У интервјуу за часопис руског Министарства спољних послова „Међународни живот“ патријарх српски Порфирије изјавио је да је сагласан да су проблеми на КиМ резултат...

Интервју, Миомирка -Мира Саичић: Васојевка са „Прстеном“ књагиње Љубице!

Разговарао: Горан Киковић, главни и одговорни уредник часописа ''Глас Холмије'' Миомирка Мира Саичић, је мултидисциплинарни умјетник - поета, писац, сликар... Завршила је у завичају гимназију...
video

Српски викенд: Три четничке за душу!

Када устанем на лијеву ногу и није ми до ничега волим да слушам четничке пјесме. Посебно оне сентименталне, као да поручују да није све...

Владимир Јоковић: Нападају нас они који су нас издали због самопромоције!

-Већ данас смо на мети појединих субјеката због саопштења да подржавамо ставове УРЕ и ДФ-а. Највише нас нападају они који су нас издали због...