Насловна Колумне Напад (одбрана) "Градске" до даске: Када ДПС губи, многе сврби!

Напад (одбрана) „Градске“ до даске: Када ДПС губи, многе сврби!

Пише: Иван Милошевић

Ведете ДПС-а, посебно медијске, бране слободу медија, у овом случају „Градске ТВ“. Провјерени кадрови Миловог система попут Ранка Вујовића и Далиборке Уљаревић, након што је ДПС годинама узурпирао локалну ТВ у Подгорици и од ње направио медијски пункт напуштених и растјераних медијских кадрова бившег режима, упозоравају нову власт у главном граду да не дирају новинаре тог медија и да их пусте слободно да раде. По угледу на Ивана Вуковића и поменути ДПС двојац тражи од нове власти да буду власт, али да не дирају кадрове бивше власти. Заправо, нова власт треба да настави тамо гдје је стала стара по оној нароној “ Гдје ја стадох, ти продужи“ и онда сви задовољни, односно стари вук сит, а нове овце на броју!

Вујовић и Уљаревић спавају таквим ДПС сном да их ни задњи катастрофални порази њихове омиљене странке нијесу пробудили. Они као да још увијек не схватају да је ДПС пао и да је дошло неко ново вријеме и да нема више ДПС-а и да неки нови вјетрови дувају Црном Гором, посебно Подгорицом и да логиком природних закона, па и политичких, из градских служби, па и медија, морају да оду људи који су вјерно служили Милу и његовој странци! И није то никакав реваншизам и скидање глава, него модел нормалног политичког владања и замјене једне власти новом! 

Уколико је неко из петних жила заговарао и борио се за ДПС режим, копао њихове ровове и крчио старе и правио нове стазе ДПС подјела и упирао прстом у Србе као у главни реметилачки политички фактор и од Срба правио ђаволе и претварао их у слуге страних служби, онда је то претходнох неколико година радила „Градска ТВ“. Било је неподношљиво све то слушати и није било ДПС апологете из Црне Горе и региона који са таласа локалне ТВ није у лице главнога града сасуо толико увреда и оптужби на рачун Срба, њихових политичких лидера и нове власти. Долазили су из Босне, Хрватске, Србије и преко локалне ТВ водили лични и јавни рат против Срба и нове власти! 

И шта сад! Мило је изгубио изборе и у „Градској“ ће морати са тиме да се помире. Мораће да промјене медијски ћурак, да се позабаве градом, што им је и природна област о којој би требало да извјештавају, а уредници ће морати да се смјене и мораће да се доведу неки други који ће од локалне ТВ направити градску телевизију чији ће програм већином бити посвећен градским темама! У Подгорици гдје год се окренеш има на туце захвалних новинарских тема о којима до сада у локалној ТВ нијесу водили рачуна, јер нијесу ни могли колико су бранили ДПС и спроводили њихов медијски програм! 

Надам се да се нова власт у Подгорици неће повлачити и заузимати резервне положаје када је нападају остаци бившег режима и против њих организују јавне или тајне протесте. Надам се да ће знати да владају и да ће знати да поставе ствари на право мјесто и прекину праксу ДПС-а да од једне странке све зависи!

Што се тиче „Градске ТВ“ не треба око ње ломити нека велика копља. У ТВ, радио и портал, треба довести неколико нормалних људи да градске медије врате граду и градским темама и камере бившег ДПС медијског пункта охладе од великих политичких дебата и напада на Србе. Уколико то не може или неће да ради стари ДПС кадар одан Милу и његовој породици, ваља наћи нови који новинарство неће схватити као агитацију једне странке и једног човјека, него као шансу слободног човјека да свијет око себе посматра својим очима. Коме се то не свиди и неће да буде новинар, него медијски политички агитатор, биће и за њега мјеста, јер ће ДПС-у требати вјеран кадар у постојећим или новим ТВ и осталим медијима! 

Око „Градске“ не треба дизати неку велику буку. Пар или више добрих новинара преко ноћи ће од „Градске“ направити градску ТВ и мирна Босна. Коме није до мира и новинарског живота имаће прилику да таласа на неком другом мјесту и за нечије приватне паре, а не за јавне које тренутно троши локална ТВ.

Тако вам је то, екипо из „Градске“, када ДПС губи, много сврби! Кад – тад морало је да се и то деси, па се чешите. Мораће да се чеше Вујовић и Далиборка, али то је већ њихова ствар и ствар оних који их и даље трпе и гледају шта раде, а не би требало да раде!

Тако је то у земљи сељака на брдовитом Балкану, не свиће док се неком не смркне! Над ДПС-ом се смркло да мрачније не може бити, што наговјештава да би многима могло да сване. То од њих зависи и ваљда ће знати да то искористе, а не послије и да се они чешу!

Најновији чланци

ЊЕМАЧКИ АМБАСАДОР: Не раздвајам се од Спајића!

У најбољем интересу Црне Горе и њених грађана је да мандатар Милојко Спајић што прије оформи кредибилну, проевропску и пратлантску владу коју ће чинити...

БОРАЧКА УДРУЖЕЊА ИЗ ФОЧЕ ПОВОДОМ ЈОШАНИЦЕ: Вређају српске жртве, дјецу прогласили војним циљем!

Удружења проистекла из Одбрамбено-отаџбинско рата и општинско руководство из Фоче, најоштрије осуђују срамну одлуку Суда БиХ да одбаци оптужницу за злочине над Србима у...

Удружење медицинских сестара: Принцеза Катарина члан почасног одбора!

Њ.К.В, Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина присуствовали су данас свечаном отварању 7. Националног конгреса са међународним учешћем медицинских сестара и медицинских техничара под називом...

БОСАНСКИ КАО ХАШКИ СУД: Одбачена оптужница против припадника Армије БИХ због злочина над Србима у Јошаници!

-Одлука Суда БиХ да одбије оптужницу против тринаест припадника такозване Армије РБиХ за злочин над 56 српских цивила у Јошаници је срамна! Нарочито је...

ПОЛИЦИЈА СКОНТАЛА: Копаче из Србије плаћали Црногорци – тунелџије на вријеме побјегле!

Министар унутрашњих послова Филип Аџић казао је да је ријешен случај обијања депоа Вишег суда у Подгорици, те да имају доказе да су у...