Насловна Вијести Хроника Након вишемјесечних (д)оговарања: Усвојени тужилачки закони, Катнић и Станковић да мало одморе!

Након вишемјесечних (д)оговарања: Усвојени тужилачки закони, Катнић и Станковић да мало одморе!

Скупштина Црне Горе усвојила је измјене и допуне Закона о државном тужилаштву. За измјене тог закона гласало је 41 посланик власти. У вријеме гласања у Скупштини није било посланика опозиције. Наставак сједнице заказан је за понедјељак у 12 сати.

Посланик Демократа Момо Копривица саопштио је да је Одбор за политички систем прихватио амандмане 1, 2 и 4 Милоша Конатара.

Подржан је амандман 3 посланика Милоша Конатара са тим што је извршена одређена корекција. Они постају саставни дио предлога закона и о њима Скупштина не одлучује посебно, рекао је Копривица.

Он је саопштио да амандмани посланика СДП-а Рашка Коњевића и Драгиње Вуксановић нијесу разматрани, јер они нијесу присуствовали сједници Одбора.

Копривица тврди да су имплеметиране све препоруке Венецијанске комисије.

Ово је парламентарна већина је једина која нема калкулантски однос са ВК већ је то искрено радила, отворено и на тај начин је обогаћена садржина Закона, за разлику од претходне власти, рекао је функционер Демократа.

Посланици су гласали против усвајања амандмана које су предложили Коњевић и Вуксановић.

Јуче је ДПС позвао на дијалог о избору челних људи правосуђа, тражећи да се сјутра не гласа о том закону. На сједници Колегијума тај приједлог није прихваћен. Због тога су посланици ДПС-а, али и остатак опозиције, напустили расправу о том закону.

Посланици власти су током расправе оцијенили да је ријеч о реформском закону, који ће довести до ослобађања тужилаштва, док су посланици опозиције казали да ће тај закон довести до политизације тужилаштва.

 

Најновији чланци

Приче неиспричане: Жив је Павић, рекли су му да су сви стријељани, тад је престао да пише!

Наш ђед Павле - Павић Павићевић отишао је једног послератног јутра да тражи свог брата Васа, који је "одступио". У кући на Долима остала је...

Милан Кнежевић: Милојко на челу Здравкових Демохришћана!

Један од лидера Демократског фронта (ДФ) Милан Кнежевић тврди да ће премијер Здравко Кривокапић 28. августа основати Демохришћанску странку. – Очигледно је да је експертска...
video

Тениске тајне српског Париза: Мистерија Новака Ђоковића!

Пише: Иван Милошевић Ко је Новак Ђоковић? Као да ти је из куће, најближи рођак, знаш га од малих ногу, мислиш да знаш све његове...

Пробудио се премијер: Ђукановић да не изговара ријечи које звуче као пријетње!

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић најоштрије је осудио беспризоран чин скрнављења споменика једном од највећих антифашистичких јунака и симбола отпора Љубу Чупићу, саопштено...