Насловна Вијести Хроника Након вишемјесечних (д)оговарања: Усвојени тужилачки закони, Катнић и Станковић да мало одморе!

Након вишемјесечних (д)оговарања: Усвојени тужилачки закони, Катнић и Станковић да мало одморе!

Скупштина Црне Горе усвојила је измјене и допуне Закона о државном тужилаштву. За измјене тог закона гласало је 41 посланик власти. У вријеме гласања у Скупштини није било посланика опозиције. Наставак сједнице заказан је за понедјељак у 12 сати.

Посланик Демократа Момо Копривица саопштио је да је Одбор за политички систем прихватио амандмане 1, 2 и 4 Милоша Конатара.

Подржан је амандман 3 посланика Милоша Конатара са тим што је извршена одређена корекција. Они постају саставни дио предлога закона и о њима Скупштина не одлучује посебно, рекао је Копривица.

Он је саопштио да амандмани посланика СДП-а Рашка Коњевића и Драгиње Вуксановић нијесу разматрани, јер они нијесу присуствовали сједници Одбора.

Копривица тврди да су имплеметиране све препоруке Венецијанске комисије.

Ово је парламентарна већина је једина која нема калкулантски однос са ВК већ је то искрено радила, отворено и на тај начин је обогаћена садржина Закона, за разлику од претходне власти, рекао је функционер Демократа.

Посланици су гласали против усвајања амандмана које су предложили Коњевић и Вуксановић.

Јуче је ДПС позвао на дијалог о избору челних људи правосуђа, тражећи да се сјутра не гласа о том закону. На сједници Колегијума тај приједлог није прихваћен. Због тога су посланици ДПС-а, али и остатак опозиције, напустили расправу о том закону.

Посланици власти су током расправе оцијенили да је ријеч о реформском закону, који ће довести до ослобађања тужилаштва, док су посланици опозиције казали да ће тај закон довести до политизације тужилаштва.

 

Најновији чланци

Космет: Побједа „Српске листе“ у 10 општина!

Према прелиминарним резултатима локалних избора на Косову и Метохији, кандидати Српске листе победили су у свих десет општина са већинским српским становништвом. Други круг...

Требиње: „Дучићеве вечери поезије“!

Научно-књижевним скупом “Пјеснички дијалог с Дучићем” вечерас ће у Требињу почети “Дучићеве вечери поезије”. Овај скуп отвориће градоначелник Требиња Мирко Ћурић и предсједник Матице српске...

Сергеј Лавров: Обустављамо рад наше мисије при НАТО-у!

Русија ће од почетка наредног мјесеца суспендовати рад сталне мисије у НАТО-у након одлуке Алијансе да повуче акредитације осморо запослених у руској мисији, изјавио...
video

Четнички јубилеји, 78 година: Острошка трагедија, погибија Баја Станишића, комунистичка превара и иживљавање!

Припремио: Иван Милошевић Половином октобра 1943. године у манастиру Острог комунисти су ликвидирали, односно стријељали виђене и неке од првих људи четничког покрета у Црној...

Грађани и безбједњаци: Овце и вуци!

Пише: Иван Милошевић Рече предсједник Вијећа за националну безбједност да не може да су вуци сити и овце на броју! Истина, гје је то било...