Насловна Колумне Нацртано, Драган Росандић: Обурдавање - "комита" и разума!

Нацртано, Драган Росандић: Обурдавање – „комита“ и разума!

Пише: Драган Росандић

Помахнитали „комита“, бивши конобар, Вук Бориловић побио је прије два дана на Цетињу из ловачког карабина десет својих суграђана, а међу њима и двоје дјеце, и ранио шест! Иронија судбине је да га је, већ тешко рањеног од стране полиције, ликвидирао ДПС „комита“, како тренутно ствари стоје, „храбро и комитски“ из засједе!?
Онда смо чули режимске лажи и медијско спиновање да је у питању породична свађа, иако је монструм прво склонио своју породицу, па онда сијао смрт по цетињским улицама!
Синхронизовано су се јавили и режимски психијатри да нам стручно објасне како је вјероватно у питању суманути осјећај маније прогањања и недостатка љубави околине – а сви ћуте да је монструм високи функционер проусташке монтенегринске странке, која до подне мрзи све наоколо, а поподне саму себе!

Макаронџија

Чим сам чуо ове страшне вијести, махинално сам помислио – сигурно неки макаронџија из СДП-а, помамљен и напаљен лудачом Драгињом Изворинком! Или, неки присталица оног плавског лупежа Шеховића и бјелопавлићког лупежа Брајовића из СД-а, партије посестриме усташко-фашистичког СДП-а? Или, неки лудак опчињен ликом и дјелом Врховног МНЕ Лупежа? Кад оно, макаронџија и високи функционер из Шеховићевог и Брајовићевиг СД-а.
Упозорење
Мјесецима сам упозоравао, а последњи пут прије 15-ак дана из моје емисије НЕСКРИВЕНО: ово оргијање „комита“ по Црној Гори неће се завршити без трагедије!
Ово је било нацртано! Промакло нам се, за длаку, на Белведеру 4/5. септембра прошле године, промакло нам се у Никшићу, 13. јула…
И плус, цетињске лудаче, глупаче, пркначе и нарикаче, које мјесецима наричу и проричу несрећу и црну судбину Црној Гори! И призваше је!
Атмосфера тровања коју са Цетиња, као свог упоришта, разносе ДПС, СДП и СД полако обавија цијелу Црну Гору као каква злослутна магла! Овај несносни ДПС-СДП-овски смрад шири се са Цетиња и заудара Подгорицом, Никшићем, Будвом…
Не помажу ту више ни Св. Петар Цетињски, а ни Св. Василије Острошки! По једном су помогли! Болесницима нема спаса!

Кју Клукс Клан

Као некадашњи вишегодишњи припадник служби безбједности, професионалац из контраобавјештајног и аналитичког сектора, плачем и образе не сушим кад видим ове браве у полицији и УДБИ!
Шта нам каже слинави Рашко, координатор свих служби безбједности – да ли је било каквих назнака да би се неки „комита“ , помамљен од Драгиње Изворинке, могао жртвовати за Драгињу, опасати Нобелом и разнијети себе и масу?
Шта нам каже министар-конобар полиције Аџић, покровитељ и заштитник „комита“ – да ли је било каквих психолошких и психијатријских опсервација ових 150-200 „комита“, који бурликају по Монтенегру годину дана, и процјене њихове потенцијалне опасности да неки од њих не узме аутомат или ловачку пушку, или, не дај Боже, да зафрљачи какву бомбу у масу…
Шта нам кажу Саво Кентера и Курти из УДБЕ – да ли је било каквих оперативних процјена и ризика од „комита“?
Пуних годину дана безбједносни сектор не зна ко су организатири овог „комитског“ оргијања по Монтенегру! Ми имамо „комите“ у полицији, а то је као да је Кју Клукс Клан у полицији!

Уштва усташка

Пођи сад уштво усташка, покровитељу и заштитниче „комита“, на Цетиње и изрази саучешће породицама невиних жртава! Пренемажи се тамо лијући крокодилске сузе! Зовни и свог шефа, улцињског Комичара, да ти држи страх релаксирано! Мислиш ли да је лако бити министар полиције, цетињски Конобару! У Никшићу су ти „комите“ испребијале милицију, а ти кажеш крива је милиција!? Побјегао си из Скупшине да не би гласао Измјене Закона о отимању црквене имовине, па те је мијењала она Зороњићка! Чак је и Зороњићка из Плава имала више части од тебе!
Мајмуни и мајмунице упадају на туђе посједе, веру се по звоницима и крововима цркава и каче заставе Ранка Кривокапића, призивајући несрећу и грађански рат – а ова уштва усташка ћути!

Крв

Крв ових десет недужних Цетињана је на рукама Врховног МНЕ Лупежа, који је спреман да запали Црну Гору само да би спасио сопствену гузицу!
Крв је и на рукама релаксираног комичара Дритана, који се пуне двије године релаксирано спрда са државом, доводећи на највише државне функције друштвени талог! Крв је на рукама овог лажи-министра Аџића! Крв је на рукама Драгиње Изворинке, Рашка и Рање… Умјесто да сви буду похапшени након покушаја државног удара на Белведеру, они су узнапредовали за министре!
Координатор свих служби безбједности Рашко Коњевић, министар полиције Аџић, директор полиције Брђанин, министар за безбједност Миљанић, морају бити хитно смијењени и процесуирани због професионалних пропуста! Лудача Драгиња мора бити хитно смјештена у одговарајућу установу! Градоначелник Цетиња, макаронџија Ђурашковић, из Драгињиног усташког СДП-а, мора бити хитно смијењен и процесуиран због ширења усташког смрада по Цетињу…

Обурдавање

Уколико ова шарлатанска влада не поднесе оставку у уторак ујутро, први дан послије тродневне жалости, или не буде обурдана 19. августа, а то значи да су сви исти – онда сви 1. септембра говњиве мотке у руке! Ало, Алекса и Демократе, чујемо ли се?

Најновији чланци

Драгош Калајић: Политичка десница и левица-модерна тумачења старих значења!

Пи­ше: Дра­гош Ка­ла­јић Прем­да се да­нас и ов­де стран­ке опо­зи­ци­је удру­жу­ју због за­јед­нич­ког не­при­ја­те­ља — из­ве­сно је да ће се у бу­ду­ћем пар­ла­мен­ту по­де­ли­ти на...

Под Острогом, Подгорици и Херцег Новом: Трећи сабор Заједнице кола српских сестара!

Са задовољством и свесрдном радошћу обавјештавамо јавност да Заједница Колā српских сестара Црне Горе организује трећи Сабор Кола српских сестара Србије, региона и дијаспоре....

„Српска кућа“: „Чекајући Хандкеа“ – филм о српском опстанку на Космету!

Приказивањем документарног филма „Чекајући Хандкеа", једног од најнаграђиванијих српских аутора, Горана Радовановића, „Српска кућа" организује филмско вече посвећено животу преосталог српског живља на Косову...

Ваљан предлог, Ђорђа Мелони: Титу одузети италијански орден!

Ђорђа Мелони постаће прва премијерка Италије на челу најдесније оријентисане владе од Другог светског рата након што је њена конзервативна коалиција тријумфовала на недељним парламентарним...

ДФ предао листу за Подгорицу: Носилац Јелена Боровинић-Бојовић!

Демократски фронт "За будућност Подгорице" предао је вечерас одборничку листу на челу са носиоцем Јеленом Боровинић Бојовић. У коалицији су Нова српска демократија, демократска народна...