Насловна Магазин На вијест да се "Раша тудеј" отвара у Србији: Добродошли у 1941....

На вијест да се „Раша тудеј“ отвара у Србији: Добродошли у 1941. годину!

После „ексклузивног сазнања“ да се у Србији припрема отварање представништва телевизије Раша тудеј, подигла се велика паника на медијима Н1 и Новој који су „уверени“ да у неком друштву влада слобода мишљења ако се у јавности чује искључиво њихова верзија истине у свету и у Србији.

Тако су и поносни декларисани „борци за плурализам и слободну реч“ у ствари открили да се боре за огољено једноумље, бољшевичко-орвеловску униформност, средњовековни мрак одевен у дигитални формат и за – ретроградни и вишеслојно накарадни поредак забрана и мржње. Тако су се и поједини новинари, чланови разних удружења задужени за „слободу медија“, фриволни ратници за плурализам и за евро(атлантске) вредности, потписали именом и презименом, за будуће нараштаје, под антицивилизацијску агенду – тоталног убијања слободе.

Тако су, после само незваничне најаве да се припрема РТ на српском језику, извукли сабљу цензуре и потегли пиштољ диктаторског гнева, они репортери и извештачи насмејаног лица, који су дубоко уверени да у Србији мора да се чује, види и прочита само оно што они кажу и напишу.

Полуидиотским насловом на порталу Нова С – „Путин у Србији отвара ТВ станицу коју је цела ЕУ забранила“ – тако је у етар лансирана тобоже ексклузивна информација (вињета ексклузивно стајала је у наслову), која је подигла узбуну на готовс спремним медијским крсташима задуженим за потпаљивање гневне ватре против свега руског у Србији. Вишеминутним „објективним“ прилозима, потом су се надовезале телевизије Н1 и Нова које су готово истовремено морале, као по задатку, да избљују порцију дебилних аргумената зашто би неки медиј, који ни почео да ради, требало једноставно да се забрани.

Да би све поткрепили тобожњом дубоком бригом за европску будућност Србије, ти „чувари истине“ појачали су своје цензорске и надреалне прилоге фразерски предвидивим изјавама ЕУ бирократа. Јавио се одмах портпарол ЕУ Петар Стано поруком да је, између осталог, РТ „део иструментаријума пропаганде и дезинформација Русије којом Кремљ допуњује своју илегалну агресију против Украјине и убијања Украјинаца…“, додавши да Брисел очекује да да се Србија уздржи од јачања веза са Русијом.

Прискочила је хитро и либерално зелена посланица Европског парламента Виола фон Крамон изјавивши да је од неувођења санкција Русији „значајно опасније пружати активну помоћ руским представницима у ширењу пропаганде“. Незамисливо одвратним и опасним принципом – или си са нама или против нас – она је позвала председника Србије Александра Вучића и да „јасно каже на којој је страни“.

Јавио се и незаобилазни Слободан Георгиев, директор емисије која се зове Њуз макс адрија телевизија, који је грађанима „меродавно“ објаснио да у ствари РТ (а не Њуз макс адрија) није уопште телевизија. Тај глодур баналног еврофанатизма узео је себи за право да гордо и осионо, са медиокритетских висина пресуђује ко је медиј, а ко не, све уз гротескно појашњење да се у ствари – не залаже за цензуру.

Такав цинично грозоморан речник, такав манир окупатора и њихових сарадника, то надмено рекеташко силеџијство, у Београду се вероватно није чуло од фашистичке чизме која је овде крочила 1941. године.

Јер, по њиховом, да би овде осванула „слобода медија“ требало би чак укинути, ућуткати, затворити, забранити и једини руски медиј Спутњик, а камоли и да се, не дај боже, помисли да би могао да почне да ради Раша тудеј. Очигледно је, значи, да сви западни медији који у Србији несметано раде, (Спутњик никад није објавио ниједан текст против слободе њиховог деловања), шире слободно своју пропаганду и чији се утицај капиларно форсира у јавном мњењу, не могу да убеде Србе у своју „истину“.
Очигледно је евроатлантским спин докторима највећи задатак да чистим пропагандним терором забране и ућуткају све руске медије и сваког ко не мисли исто као и они, свуда, а нарочито у Србији која се готово епски и херојски одупире тоталитарном безумљу.

Зато је настала невиђена паника само после незваничне вести да се припрема Раша тудеј у Србији. Шта ће тек бити кад РТ почне да ради?

Извор: Спутњик (Предраг Васиљевић)

Најновији чланци

ДАРКО ТАНАСКОВИЋ: Јача углед Србије у муслиманском свијету!

У муслиманском свету Србија има и велики углед и државе које је подржавају. Успева да развија све боље односе са неким државама које су...

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА ДРИТАНОВУ ВЛАДУ: Кријете свјетске криминалце, а Куртију испоручујете Србе, неће моћи!

Након злочиначког убиства тројице Срба у Бањској немам дилему да је званична Подгорица стала на страну куртизоване „државе Косово“, настале на геноциду и прогону...

ПОВОДОМ ПОБУНЕ БОШЊАКА ЗБОГ ПОПИСА – ИСТРАЖУЈЕМО: МУСЛИМАНИ И АЛБАНЦИ ИЗ ПЛАВА И ГУСИЊА УБИЛИ 1600 СРБА, ОД ИЗВИЊЕЊА НИ ТРАГА!

Пише: Иван Милошевић Овај текст настао је из људског револта због позива Бошњака, како домаћих, тако и оних из свијета, да се попис одложи, јер,...

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Ко има кључ мира да га употреби на Космету!

Патријарх српски Порфирије служио је данас свету архијерејску литургију у храму Светог Саве на Врачару и у беседи поручио да је данас више него...

ЗБЦГ: Против пописа су они који желе да сакрију своју имовину, ДПС користио ранију статистику за крађу избора!

Из Коалиције За будућност Црне Горе (ЗБЦГ) су казали да одлагања пописа неће бити и поручили да ће он открити да Црна Гора има...