Насловна Почетна Муслимани на високом напону: Без Сребренице свјетла нема у Црној Гори!

Муслимани на високом напону: Без Сребренице свјетла нема у Црној Гори!

Скупштина Црне Горе наставља редовно засиједање и на којем расправљају о Приједлогу одлуке о измјенама Пословника Скупштине Црне Горе и Приједлогу резолуције о геноциду у Сребреници.

Предлог резолуције о геноциду у Сребреници поднијели су посланици Ервин Ибрахимовић, Драгутин Паповић, Дамир Шеховић, Рашко Коњевић, Генци Ниманбегу, Фатмир Ђека и Андрија Поповић.

У уводној ријечи представник предлагача Ервин Ибрахимовић казао је да овај Приједлог резолуције подразумијева, између осталог, да парламент осуди и признаје да се у Сребреници јула 1995. године десио геноцид и да је убијено преко 8.000 Бошњака.

Текстом резолуције предвђено је и да се 11. јул прогласи Даном сјећања на жртве Сребренице.

Сматрам да на основу правоснажне пресуде Хашког трибунала и Међународног суда правде и на основу усвојених резолуција у Европском парламенту уи Конгресу САД-а, усвајањем Резолуције у овом парламенту Црна Гора ће недвосмислено показати да јој је мјесто у друштву развијених демократија. Треба да нас забрину дешавања у посљедњих 10 мјесеци. Појачан је степен, благо речено, мултиетничке и мултивјерске дистанце. Зато сматрам да ће Резолуција онемогући да се злочинци крију иза народа, оцијенио је он.

Посланик Демократског фронта ДФ Јован Вучуровић саопштио је из тог политичког блока неће гласати за Предлог резолуције о геноциду у Сребреници, јер је како каже “усмјерен против српског народа”.

Садржај овог текста је покушај сатанизације српског народа. Ово је само настравак политике бившег режима која почива и почивала је на чистој мржњи према српском народу. Осуђујем злочин у Сребреници, али очекујем да се осуди и злочин над Србима, истакао је он.

Шеф посланичког Клуба Демократа Борис Богдановић је казао да ће они гласати за Резолуцију само ако се у текст уврсти да ниједан народ српски, црногорски, бошњачки ни било који други није геноцидан.

Сребреница и други злочини над Муслиманима, Србима, Црногорцима, Албанцима, Хрвата једна је од страшних посљедица безумне политике деведесетих. Супер сте ово смислили, да из подјела никад не изађемо, рекао је он и додао да не зна чему служи нова иницијатива опозиције, ако није за распиривање нових подјела и тензија.

Посланица клуба Црно на бијело Суада Зороњић оцијенила је да је приједлог Бошњачке стране на један начин једнострана јер није препознала улогу њихових коалиционих партнера, али је поручила да ће гласати за Резолуцију.

У име Бошњачког народу кажем да сам 28. децембра да сам гласала за овакав приједлог и да ћу данас и увијек када буде питање овакве природе, ко год да га је предложио, гласати за. Јер за мене дилеме нема – у Сребреници се десио геноцид, истакла је Зороњић.

Најновији чланци

Приче неиспричане: Жив је Павић, рекли су му да су сви стријељани, тад је престао да пише!

Наш ђед Павле - Павић Павићевић отишао је једног послератног јутра да тражи свог брата Васа, који је "одступио". У кући на Долима остала је...

Милан Кнежевић: Милојко на челу Здравкових Демохришћана!

Један од лидера Демократског фронта (ДФ) Милан Кнежевић тврди да ће премијер Здравко Кривокапић 28. августа основати Демохришћанску странку. – Очигледно је да је експертска...
video

Тениске тајне српског Париза: Мистерија Новака Ђоковића!

Пише: Иван Милошевић Ко је Новак Ђоковић? Као да ти је из куће, најближи рођак, знаш га од малих ногу, мислиш да знаш све његове...

Пробудио се премијер: Ђукановић да не изговара ријечи које звуче као пријетње!

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић најоштрије је осудио беспризоран чин скрнављења споменика једном од највећих антифашистичких јунака и симбола отпора Љубу Чупићу, саопштено...