Насловна Почетна Монтенегрински комичари чупају русе косе: Љубо и Ђорђије кукају, Вук псује, Дритан...

Монтенегрински комичари чупају русе косе: Љубо и Ђорђије кукају, Вук псује, Дритан агитује, али нема више ДПС-а!

Пише: Иван Милошевић

И док са стријепњом прелиставам портале, плашећи се да негдје не прочитам да је у задњи час неко од побједничког тројца одустао од договора, не могу да вјерујем да су се ДФ, Демократе и УРА коначно сложили и стали иза једног човјека и предложили за мандатара! Па, је ли и то могуће да се рогови у врећи коначно дозову памети и кажу да више неће бити ДПС-а!

Да хљеба нећемо јест, али да више нећемо гледати ликовања Андрије, Данијела, Александре, Далиборке и остале ДПС дружине, да су они бољи, да се они враћају тамо гдје никада не би требало да се врате, да долазе на стара мјеста, окупљају своје полтроне и дворске улизице и најављују ново ДПС прољеће! И да хљеба нећемо јест, али само да не гледамо Ранка и Рашка, како се смијуље са министарских функција, него да их гледамо у задњим парламентарним клупама, гдје молећивим погледима моле за још један мандат! Да хљеба нећемо јест, али само да доживимо да Дамир и Ервин, Драгиња и Борис, буду тамо гдје треба да буду, односно на политичком историјском минимуму и да крцкају посланичке плате, али да се једу изнутра схватајући да их више нико не шиша!

Јесте да је Дритан претјерао и да је успио да се само за два или три дана у Вашингтону сретне са свим доказаним србомрсцима и да се са оне стране баре заклиње у НАТО и Европрајд и да ће њихове „вриједности“ бранити до посљедњег Србина-Црногорца, али боље и то него да Мило поентира и медитира и сипа да ће бити по његовом и само по његовом! Јесте да се човјек пита каква то политичка (не)правда држи Мила и даље на власти и како то неко није покренуо иницијативу за његову смјену и како то да Мило у име оних који су изгубили изборе и даље глуми државника, плаче над одром краљице Елизабете и тобож нас по свијету брани од самих себе и поправља свој имиџ задњег комунистичког балканског диктатора!

Боље је да су се договорили око било којег мандатара, па и да је са Марса пао, само да се овом ДПС-у каже да је њихово вријеме прошло и да долази вријеме када ће морати да одговарају за све оно што су 30 година радили мрцварећи овај несрећни народ и циједићи из њега посљедњу кап здравог мозга и наде да и овдје може бити боље и то без ДПС-а. Да и то видимо, па да и јутра нећемо гледат, као и што га не гледамо под барјаком бивших функционера и остале армије бившег режима! 

И одмах, када су такозвани рогови у врећи дошли до договора ( па и вербалног и није ми јасно шта је са тим потписима), јавили су се ДПС трибуни. Читам, само наслов, да Ђорђије Блажић тврди да је неозбиљно и неодговорно да се за мандат код предсједника државе иде само са вербалном подршком за новог мандатара! Пих! А није политички неозбиљно и неодговорно све оно што је Мило радио ових 30 и кусур година, подијелио на зараћене таборе мачке и мишеве, а тек људе, и само што не опали из стартног пиштоља и означи да је трка за Србима почела, па ко кога ухвати! Није му неодговорно и неозбиљно што је против ДПС-а на улицама била половина Црне Горе, а Мило, Душко, Тарзан и остали ни макац од својих захтјева да буде оно што не може бити! Гдје је био тада овај Ђорђије да каже да је то неозбиљно и неодговорно? Ладио је свој имиџ у професорској фотељи и контао је ли у Мртвом Дубоком пала киша или је сијало Сунце!

Одмах је дрекнуо и дворски аналитичар Љубо да савјетује Мила да не да мандат коме треба, него да распише изборе, да крене по кућама да нам отвара главе и пуни их тридесетогодишњим глупавим аргументима да је само он бранич Црне Горе! Биће лијепо да и овај Љубо схвати да ће на све то мало сачекати и да уколико има правде да ће и она коначно закуцати на нечија врата! Шта ће тада Љубо рећи на ЦДМ-у и хоће ли тада у Будви све рибе изаћи на суво и кренути за Подгорицу на протест за опстанак његовог вољеног Вође! 

Читам и Вука Драшковића, само наслов, како за своју цркву каже „Црква Србије“! Вуче, Вуче, шта је то са тобом, па није могуће да си заборавио на црногорске Србе и на њихову двоценијску муку под Миловим режимом? Једина утјеха нам је тада била црква и њен митрополит Амфилохије, а и данас гледамо на Цетињски манастир као на задњу утјеху и одбрану! А ти Вуче – „Црква Србије“!

И нека их, нека плачу ДПС ведете, нека траже длаке у јајету, нека ваде кишне и остале глисте и пребирају по сјећању! У Бога се надам и у дату ријеч тих 41 посланика којима је ваљда коначно постало јасно са киме имамо посла и да се том ДПС створу мора стати на крај и привести га закону и правди! Неће бити лако ни договорити нову владу, а могло би да се све среди за пет-шест дана, али чекаћемо колико треба, само уколико знамо да нема више ДПС-а!

И ваљда зна тих 41 посланика да су својим свађама и сарадњама понеких са ДПС-ом изгубили велики број бирача, да су они сити њихових залудних саопштења и да им се мора вратити нада да нам свима може бити боље. Стога, у кампању, господо, ако треба и од врата до врата, обиђите барем сваког Србина у реците му у четири ока да више нема ДПС-а и да је на издисају посљедњи комунистички бастион на Балкану и да му треба само још мало, па да ‘падне и разбије се скроз и ослободи овај несрећни народ тридесетогодишње муке која се ДПС зове! Од врата до врата, него шта! У супротном, ко зна шта се може десити, ДПС је жилав, има моћ и паре и своју дворску свиту и гласачку армију! Стога, од врата до врата! Вратите наду овом народу да је близу слобода и да више неће гледати ДПС фаце како му се смијуље у лице и кажу да су јачи од судбине и избора! 

Од врата до врата, господо! И то већ од сјутра!

 

Најновији чланци

Милан Кнежевић: Нећемо као други, у Црној Гори ће се одлучивати о Црној Гори!

-Нећемо дозволити условљавање међународног фактора као што су други одлазили у амбасаде и саопштавали да су против Косова, да не говоре српским језиком, да...

ПОДГОРИЦА: Скуп подршке Србима на Косову и Метохији!

На платоу испред Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици почео је скуп подршке српском народу на Косову и Метохији. Грађани носе црногорске тробојке, као и...

У ДОЊЕМ ЗАГАРАЧУ: Парастос кнезу Николи Милошевићу Васојевићу, Србину који је сањао српске снове!

У Доњем Заграчу данас је одржан парастос кнезу Николи Милошевићу Васојевићу. Представници Удружења Васојевића "Васо" и Удружења Бјелопавлића "Бијели Павле" чувају причу о једном...

ШТА СУ ОЧЕКИВАЛИ, ДА ИМ ДПС ОСТАВИ МЕД И МЛИЈЕКО: Главни град оптерећен вишком запослених и дуговима јавних предузећа!

ГрадоначелниК Подгорице Оливера Ињац казала је да је за нешто мање од 30 радних дана наишла на сложен систем и доста проблема у већини...

Звечани: КОСОВО ЈЕ СРЦЕ СРБИЈЕ!

ГРАЂАНИ, који су се јутрос окупили на мирном протесту испред општине Звечан, узвикују "Србија, Србија". Окупљени Срби углас поручују "Косово је срце Србије".  Подсетимо, грађани...