Насловна Магазин МОНАРХИЈА: Помоћ за болнице, дјечје домове и школу!

МОНАРХИЈА: Помоћ за болнице, дјечје домове и школу!

Хуманитарна организација Лајфлајн Канада, чији је покровитељ Њ.К.В. Принцеза Катарина, наставила је са својим дугогодишњим и успешним активностима прикупљања средстава, са циљем да још једном подрже рад кључних установа у Србији. Као резултат ове добротворне акције, Принцезина Фондација у Београду испоручила је преко потребну помоћ у три установе у Србији – болницу, дом за децу и школу.

Захваљујући великодушности донатора и залагању Лајфлајна Канада, овом приликом прикупљено је преко 500.000 динара, који су искоришћени за набавку и испоруку неопходне опреме. Симболично, овом донацијом су били обухваћени сви сектори на које се Принцеза и њена Фондација највише фокусирају – здравство, социјална заштита и образовни систем.

Специјална болница за цереброваскуларне болести „Свети Сава“ у Београду добила је две хидрауличне дизалице за подизање тешких пацијената и двоје инвалидских колица.

Дом за децу и омладину без родитељског старања „Христина Маркишић“ из Алексинца добио је специјалну фотељу са аудио секцијом која укључује звук и вибрације, што је јако значајно за спровођење свакодневних третмана, и ЦД плејер потребан деци са вишеструким сметњама у развоју, који стимулише компоненте сензорне интеграције.

Трећа установа која је добила помоћ је школа за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић“ из Земуна, која је добила исту врсту фотеље, као и три вертикалне струњаче са калупима за уметање људских фигура, геометријских облика и дрвета са плодовима, које се користе за терапеутске потребе деце.

Њ.К.В. Принцеза Катарина је веома захвална свима који подржавају Лајфлајн Канаду и нашој дијаспори на доказаној посвећености српском народу, великодушности и човекољубљу.

Веома сам срећна што је ова активност, коју Лајфлајн Канада традиционално организује, успешно завршена и ове године. Велико хвала свим великодушним донаторима који су препознали потребе српских установа и на тај начин омогућили бољи живот људима који у њима живе и користе њихове услуге. Током свих ових година, ваша несебична подршка омогућила је да се многи животи у Србији и Републици Српској промене на боље, донели сте многим људима радост, осмех на лицима и осећај да нису заборављени. Народ Србије је увек срећан што има праве и искрене пријатеље који, иако живе далеко од Србије, не заборављају оне којима је потребна помоћ у нашој земљи, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.

Директори све три установе изразили су велику захвалност Принцези Катарини и Лајфлајну Канада на континуираној подршци и што не заборављају њихове потребе.

 

Најновији чланци

Упокојио се Светислав Домазетовић

Данас се упокојио Светислав Домазетовић. Престало је да куца срце пријатеља и сарадника овог портала и мене лично.  Памтићу Светислава по бриљантним политичкими животним запажањима...

СРПСКО ЛИЦЕ ПОДГОРИЦЕ – „ВАРВАРИ“: Развили натпис посвећен палим Србима у Бањској!

Навијачи домаћег тима "Варвари" су на синоћњој утакмици Будућност-Младост истакли натпис  са именима убијених Срба на Косову. Они су у 28. минуту раширили транспарент са именима...

СРАМОТА: Одмаралиште на Веруши пропада!

Чувено дјечје одмаралиште на Веруши овог љета није било отворено за најмлађе. Неисправна вода, неулагање, девастација природе - највећи су изазови са којима се...

ЈЕЛЕНА БОЖОВИЋ: По први пут попис ће се одржати у атмосфери слободе!

-Не постоје објективни разлози да се попис становништва одложи, изјавила је за ТВ АДРИА посланица коалиције За будућност Црне Горе Јелена Божовић. Она истиче важност...

БАЊСКА: „Нетко беше Страхињићу бане“!

Пише: Мухарем Баздуљ, књижевник и новинар Нешто уочи формалног проглашења независности од стране албанских власти из Приштине, Дејан Јовић је у једном тексту понудио оригинално...