Насловна Политика МИЗЕРНИ ДПС: У своје вријеме толико радили да нијесу користили одморе, данас...

МИЗЕРНИ ДПС: У своје вријеме толико радили да нијесу користили одморе, данас би да их наплате!

Бивши предсједник локалне управе Рајко Ковачевић, кадар Демократске партије социјалиста (ДПС), тужио је Општину Пљевља јер током прошле године, док је био на функцији првог човјека града, није користио годишњи одмор.

Ковачевић тражи да му се плати неискоришћени одмор у трајању од 27 дана. Иначе, Ковачевић је већ раније најавио да ће судским путем тражити наплату прошлогодишњег одмора, јер му је нови скупштински Одбор за избор и именовање у редовној процедури одбио захтјев за исплату одмора. Ковачевић је у више наврата саопштио да није користио годишњи одмор, али није објаснио због чега неискоришћени одмор из прошле године није користио у овој години имајући у виду да је до 26. априла 2023. године био на мјесту предсједника Општине.

Притом, Ковачевић није тражио новчану надокнаду за неискоришћени одмор док су у локалном парламенту скупштинску већину чинили одборници ДПС-а, Социјалдемократа и Бошњачке странке. Захтјев за исплату надокнаде за годишњи одмор предао је тек након што је отишао са функције предсједника.

Из Општине Пљевља за “Дан” су потврдили да је тужба Ковачевића стигла, као и да ће се по основу ње надлежне службе изјаснити.

-Општина Пљевља ће се по основу доспјеле тужбе Рајка Ковачевића благовремено изјаснити, кажу из локалне управе.

У даљој процедури о тужби Ковачевића одлучиваће суд. Ковачевић је тренутно одборник Демократске партије социјалиста (ДПС) у локалном парламенту.

Из локалне управе истичу да је на сличан начи поступио већи број функционера ДПС-а. Наглашавају да практично постоји утврђена пракса да функционери ДПС-а, након што оду са власти, користећи често и четворогодишњи мандат, траже да наплате годишње одморе које сами себи нису одобравали док су се налазили на управљачким позицијама. У многим случајевима судови су донијели пресуде у корист подносилаца тужби.

Подсјећамо, бивши предсједник Општине Рајко Ковачевић у марту 2022. године, одлуком врха Демократске партије социјалиста, дошао је на позицију првог човјека Пљеваља након што је у фебруару оставку на мјесто предсједника локалне управе поднио његов партијски колега Игор Голубовић.

На локалним изборима, одржаним 23. октобра прошле године, Ковачевић је предводио изборну листу ДПС-а, Социјалдемократа и Бошњачке странке, која је на изборима претрпјела тежак пораз освојивши свега девет од укупно 34 одборничка мандата. На локалним изборима, одржаним 2018. године, ове три партије освојиле су 20 одборничких мандата.

Најновији чланци

ПРОМАШАЈ ДАНА, АНДРЕЈ НИКОЛАИДИС: У КОМУНИЗМУ СВАКИ ЈУГОСЛОВЕНСКИ НАРОД ДОСТИГАО АПСОЛУТНИ ИСТОРИЈСКИ ВРХУНАЦ!!!????

Након што је прије више од 30 година пао комунизам и након што су откривени злочини које је та идеологија спроводила над бројним народима...

Добој: „Славне српске војводе“!

Глумци Народног позоришта из Београда Димитрије Илић и Лепомир Ивковић одиграли су у Добоју историјску драму "Славне српске војводе" у оквиру манифестације "Дани Србије...

Богословија: Прослава Светог Александра Невског и Светог Амфилохија Иконијског!

Са благословом Његовог Високопреосвештенства Митрополита црногорско-приморског и егзарха свештеног трона пећког г. Јоаникија, протојереја Благоја Рајковића, ректора Цетињске богословије, и професора Аполона Алексејевича Мишченка,...

СРАМНО, „ЦРВЕНИ ЦАР“ – ТИТО: Протерао српског краља, уништио српског домаћина, а 279 улица у Србији носи име Броза!

За време своје владавине Тито је владао као "црвени цар". Имао је много вила и одмаралишта, само у свом возном парку имао је 85...

ОБРАЗОВНЕ ДПС МАГЛЕ: Лијеве грешке лијевих скретања!

Пише: Иван Милошевић Као прворазредни скандал објављено је да наши ђаци слабо уче и да су на тестовима у односу на вршњаке из региона на...