Насловна Почетна МИНИСТАРСТВО РАСАДНИК "ТАЛЕНАТА": Сумња се да се службеница МКИ бави трговином људима!

МИНИСТАРСТВО РАСАДНИК „ТАЛЕНАТА“: Сумња се да се службеница МКИ бави трговином људима!

Мелиха Дацић, која је јуче приведена по налогу СДТ због сумње да је организатор криминалне групе за трговину људима, запослена је у Министарству капиталних инвестиција МКИ, реаговали су из овог ресора.

У медијима је данас објављено да је она савјетница ресорног министра Ервина Ибрахимовића, што из МКИ демантују. Зарија Павићевић из Алтернативе Црна Гора објавио је да је новоизабрана савјетница министра капиталних инвестиција Ервина Ибрахимовића, Мелиха Дацић, јуче ухапшена у полицијској акцији против трговине људима.

Из МКИ је појашњавају да је она запослена на основу јавног огласа на позицији самосталне савјетница кабинету Министарства капиталних инвестиција.

За ово радно мјесто прописан је опис послова: Врши послове који се односе на: припрему и реализацију годишњег програма рада Владе и праћење остваривања реализације закључака Владе, остварује сарадњу с органима државе управе и води одговарајуће евиденције, припрема састанке за потребе државних секретара, врши реализацију закључака са састанака; припрема материјале; врши пријем странака за потребе државних секретара; послове који се односе на: пријем и обраду представки, притужби, молби и других поднеска поднијетих државним секретарима, припрему потребних информација, извјештаја и других материјала; обавља и друге по налогу претпостављеног, наводи се у саопштењу МКИ.

Наглашавају да је из изнешеног више него јасно да Дацић није савјетница министра Ибрахимовића ( нити је у опису њеног радног мјеста да савјетује министра капиталних инвестиција) и да је тенденциозно и злонамјерно пласирана теза да се ради о његовој личној савјетници.

У МКИ наглашавају да у складу са Правилником о унутрашњој организацији и систематизацији Министарства капиталних инвестиција, министар нема личне савјетнике/ке јер такво радно мјесто није предвиђено актом о систематизацији.

-Свјесни смо чињенице да овако ”бомбастични” наслови подижу тираж и читаност медија, нарочито у овом политички специфичном моменту, али сматрамо елементарним да дозволимо истражним органима да раде свој посао и утврде све чињенице у овом случају. На крају, позивамо медије да у складу са оним сто је коректан људски однос и кодекс новинарске етике поштују претпоставку невиности у односу на све грађане па и у односу на Мелиху Дацић док се правоснажном судском пресудом не утврди и расвијетли њена улога у евентулано извршеном кривичном дјелу, закључују у МИК.

По налогу СДТ-а у Подгорици су јуче ухапшени осим Дацић, Бојан Петричевић, Филип Перић, Игор Новаковић, Периша Павићевић и Милорад Живаљевић, због сумње да су починили кривична дјела стварање криминалне организације и трговина људима.

Најновији чланци

ПОУКЕ: Гусле сачувале српску историју и увеле Србе у Европу!

Све до друге половине 18. века и почетка епохе романтизма у европској култури, српска народна књижевност, уметност и традиција налазиле су се у сенци...

МОНТЕНЕГРИНИМА СМЕТА „ВЕСЕЛИ СЕ СРПСКИ РОДЕ“, АЛИ НЕ ВИДЕ ПРОСЛАВЕ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ СА ДЈЕЛОВИМА ЦРНЕ ГОРЕ!

Уз поруке посвећене јединству Албанаца на простору Балкана, заставе црвене боје са црним двоглавим орлом преплавиле су централне тргове у Приштини, у дану када...

ГРАЂАНИ ЦРНЕ ГОРЕ ТАОЦИ ДПС-А: Милово иживљавање и Милојкова немоћ!

Пише: Иван Милошевић Црна Гора је у раљама ДПС-а! Иако је ДПС изгубио изборе, полуге моћи бившег режима су толико моћни да се од њих...

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ: Православље је посна вјера!

Православна вјера је посна вјера. Пост, исповијест, молитва и помирење с Богом и с ближњима је нешто што је изузетно битно за човјека, првенствено...