Насловна Политика Милун Зоговић: И ДПС трећепозивци ангажовани да ДФ не уђе у владу!

Милун Зоговић: И ДПС трећепозивци ангажовани да ДФ не уђе у владу!

Комплетна пропагандна машинерија бившег режима регрутована је на покушају да по сваку цијену спријечи улазак Демократског фронта у Владу Црне Горе, казао је посланик Демократске народне партије (ДНП) Милун Зоговић.

првопозивци и другопозивци и трећепозивци. Општа мобилизација младих и старих политичара, самозваних аналитичара, новинара, разноразних жбирова, грантоваца и свакојаког бажибозлука који је деценијама обитавао на партијском кориту бивше власти. Коалициону подршку на овом пројекту добили су и од својих традиционалних партнера на антисрпским пројектима и креатора експертског концепта из друге фамилије. Све сирене за узбуну су упаљене јер је непријатељ жилав и опасан а и народ који је побиједио на изборима стоји иза њега. Општа несаница, каже Зоговић.

Шта се крије иза толиког страха од уласка лидера ДФ-а у Владу?Да можда нису покрадени милиони, прве и неке друге банке, организовани криминал и корупција, порески дугови и праштања отплате, нерасвијетљена убиства новинара и полицијских функционера, нелегално богаћење, злоупотреба службеног положаја, шверц, димна завјеса од шверца цигарета, констатује Зоговић.

Кршење закона је, подсјећа он, заједнички садржалац, а правна држава непријатељ свих који су кршили закон.

Отуда клепетање свих цингара које страхују од правде и закона. Бивши режим је у протеклој години својим полугама и утицајем користећи неспособност и несналажење одређених дјелова нове извршне власти покушао да релативизује своју одговорност, да се консолидује, и крене у контра напад водећи се да је напад најбоља одбрана. На том путу бјежања од непочинстава из прошлости ДФ је заправо највећи камен спотицања и ту лежи мотив вапаја и нарицања да лидери ДФ-а односно ДФ не уђе у владу, оцјењује он.

Лако долазимо до мотива прве и друге фамилије, за покушај онемогућавања ДФ да спроводи политику обрачуна са криминалом за коју је добио подршку грађана али ми нијесу јасни мотиви оних који припадају парламентарној већини а који би да ДФ- у оспоре права које ДФ њима није оспоравао, каже он.

Опште је познато, истиче Зоговић, да ми нисмо кадрирали ни грађанском покрету УРА ни Демократама приликом избора господина Бечића за предсједника Скупштине и избора господина Абазовића за потпредсједника владе.

Што је аутономно право њихових покрета и партија нити смо показивали било какву склоност ка рушењу политичких принципа и добрих обичаја нити тенденције да другима кадрирамо . Неочекивано и апсурдно би било да се са друге стране чују другачије поруке и искрено се надам да до њих неће ни доћи. У циљу што бржег формирмирања власти ДФ је прошле године пристао на нешто што је супротно елеметарној политичкој логици и принципима и што неки неотпорнији политички субјект не би могли политички ни да преживе. Али смјена ДПС и постовање воље грађана за нас нијесу имали алтернативу и били су вриједи сваког потенцијалног ризика. Пристали смо да лидери других партија добију реалну политичку моћ а да ми не партиципирамо у власти. Показало се као неодрживо да двије највеће политичке групације нове већине ДФ и Демократе не партиципирају у извршној власти, сматра Зоговић.

Неопходност оснаживања извршне власти постала је, каже он, опште мјесто и потреба коју препознају сви субјекти парламентарне већине.

Тај посао не треба одлагати, нити оптерећивати било каквим уценама и нереалним политичким апетитима него уважавајући демократске стандарде брзо доће до договора и заједничким снагама се изборити са озбиљним изазовима пред којима се налази наша држава и друштво, закључио је Зоговић.

Најновији чланци

Иза затворених врата: Сартрова соба актуелних безбједњака!

Пише: Иван Милошевић Актуелни безбједњаци седам сати су разговарали иза затворених врата! Ово "иза затворених врата" подсјетило ме на истомимену драму Жан Пол Сартра. Уолико...

Драган Бојовић (ДФ): Спремни за борбу против корупције, остали да се придруже!

Посланик ДФ-а у Скупштини Црне Горе Драган Бојовић на конференцији за медије о борби против високе корупције и предложио је три важне инцијативе које...

Нико као Новак Ђоковић: Почела 344 недјеља владавине српског тенисера!

Српски тенисер Новак Ђоковић наставио је да увећава сопствени рекорд по броју седмица проведених у врху свЈетског тениса, пошто је данас започео 344. недЈељу...

Москва: Русија не одустаје од подршке Србији!

Русија одлучно осуђује и одбацује све инсинуације о наводној промени става Москве према непризнавању самопроглашене „Републике Косово“, које су се појавиле након што су...

Веселин Дрљевић: РТЦГ све бољи, виде то и ЕУ!

Предсједник Савјета РТЦГ Веселин Дрљевић сматра да се Савјет РТЦГ и манаџмент још уигравају, али да за сада раде веома квалитетно. Казао је да...