Насловна Политика Милорад Додик јасан: Ја сам предсједник Српске и професор у политици!

Милорад Додик јасан: Ја сам предсједник Српске и професор у политици!

Додик је за АТВ рекао да су о томе говорили сви подаци које је СНСД имао још у вече избора, а били су засновани на овјереним записницима по бирачким одборима. Он је навео да су неки други, попут опозиције, податке заснивали по одређеним својим критеријумима, па су истрчали у јавност са нечим што очигледно није било тачно.

Малу сумњу је унијела чињеница да је Централна изборна комисија БиХ наложила да се прво броје гласови за члана Предсједништва, па за парламент БиХ, а онда гласови за предсједника Српске. То је дошло на ред око 11, 11.30 часова… Нису се о томе могли имати релевантни подаци до један час послије поноћи, а ми, наравно, на основу неких ранијих искустава нисмо хтјели да трчимо, па је једино релеватно било да подаци буду засновани на бази овјерених записника бирачких одбора – појаснио је Додик.

Он је рекао да ту ноћ објављене податке СНСД-а сада потврђују прелиминарни подаци ЦИК-а БиХ.

– То значи да су наши подаци били тачни – истакао је Додик.

Он је рекао да је једина политика ПДП-а, који је не само у изборној ноћи проглашавао велику побједу свог кандидата за предсједника, а касније тврдио да су избори покрадени, била мржња према Милораду Додику.

Јасно је да нису имали никакву политику… Тешко је увијек прихватити пораз и та прича о крађи апсолутно не стоји. Јер ово су били избори који су можда били најчистији од свих – рекао је Додик и додао да такве тезе долазе и од међународних посматрача.

Он је открио да је негдје седам дана прије избора у БиХ у САД одржан састанак на којем је био специјални изасланик САД за Балкан Габријел Ескобар, који је рекао да очекује да се проблеми око гласања десе у Добоју, Зворнику и Приједору.

Ове градове у том смислу сада спомиње опозиција – истакао је Додик.

Он је рекао да од опозиције није чуо никакав разлог за понављање избора, што је озбиљна ствар.

Све је то што смо чули од њих начелно. И послије неких ранијих избора било је приговора ЦИК-у, а они ће одлучити како одлуче – рекао је Додик.

Он је рекао да нелегитимни ЦИК, у којем су и људи из СДС-а, ПДП-а и СДА, могу неке ствари да ураде, те истакао да би и на евентуално поновљеним изборима разлика у корист СНСД-а била драстично већа.

Нека сви раде свој посао, није проблем. Ако желе да преброје поново гласове, нека броје. Мислим да би на евентуално поновљеним изборима разлика у корист нас била драстично већа. Не бих им препоручио да улазе у нову кампању, али ако то мисле – ту смо – рекао је Додик.

Он је оцијенио да су за сутра најављена окупqаwа опозиције у Бањалуци дио демократског амбијента, али да то неће дати никакав резултат.

Ружно је да се град на Врбасу слика у једном том погледу који не даје резултат. Мислим да је у реду да то они организују у Парку Младен Стојановић. Затражили су неку шетњу, а полиција ће одлучити да ли је то безбједносно сигурно. И код нас има људи који мисле да истог дана требамо организовати скуп са десет пута више људи… Али нећемо то радити, јер смо озбиљни, што смо показали и у току изборне ноћи. Нисмо давали неодговорне изјаве, нисмо изашли на улицу, иако је било разлога. И када само схватили да смо побиједили остали смо у нашим просторијама да не би било ексцеса. У тој ноћи нико наш није упадао у градске изборне комисије како је радила опозиција – подсјетио је Додик.

Он је рекао да ПДП-ов Драшко Станивуковић након избора показује да је рационалнији од својих партијских колега, те да га је тиме пријатно изненадио.

Претпостављам да ни њему као градоначелнику не одговара лоша слика о Бањалуци – рекао је Додик.

Он је алудирајући на свог противкандидата Јелену Тривић из ПДП-а поновио да није лако изгубити на изборима, поготово ако сами себе убиједите да сте најбољи.

Стара филозофска тврдња говори „није човјек оно што мисли о себи, већ шта други о њему мисле“. Избори су баш та прича. Дакле, у реду је да неко буде професор на факултету. Није једини, али оно што сам ја могао да кажем јесте – ако је до професуре у политици, онда мислим да сам ја најбољи професор у политици – истакао је Додик.

Он је констатовао да је СНСД стабилан и да је на протеклим изборима показао да је најорганизованија структура у Српској и шире.

Остварили смо одличан резултат. На примјер, у збиру имамо 50.000 гласова више за парламент него ПДП, СДС и остали – рекао је Додик.

Он је изразио задовољство резултатима и ангажованошћу активиста широм Српске, а посебно Градског одбора СНСД-а у Бањалуци јер се странка у том граду подигла са 25.000 гласова, остварених на протеклим локалним изборима, на око 35.000 гласова на протеклим општим.

Додик је рекао да му није свеједно што није побиједио у трци за предсједника у Бањалуци, иако је СНСД урадио доста на плану развоја града на Врбасу.

– Али, ипак, то је право грађана да бирају. Очито ја нисам добро искомуницирао или тако нешто – навео је Додик.

Најновији чланци

Када младост постане старост: Подгоричка скупштина или када ДПС квари омладину!

Пише: Иван Милошевић Може ли човјек да прескочи младост? Да постане стар и прије него што остари? Могу ли сиједе власи да се појаве и...

Комисија за патриотизам: Цетињанке траже провјеру организатора протеста дијаспоре!

Подстакнути објавом дијаспоре из Франкфурта од 03.12.2022. под називом "Долазимо на протест 28.12 јер не дамо да Црну Гору утопе и да је нема",...

Џонатан Ли Вајс о Србима: Једини савезник им је Бог!

Никола Тесла је био Србин; морам признати да Србима баш нисам наклоњен. Веома чудан народ: не можете их укројити ни у један светски поредак. Иако...

Награде „Залога“: Добитници Милица Краљ и Милован -Мики Радуловић!

Овогодишњи лауреати награде „Залога“, коју Књижевна заједница „Владимир Мијушковић“ из Никшића додјељује од 1986. године, су Милица Краљ за поезију и Милован Мики Радуловић...

Након двије године, Одбор за политички систем: Понижавајуће поступање према митрополиту Амфилохију, прогон чији се налогодавац још не зна!

Одбор за политички систем правосуђе и управу је оцијенио да је противно свим нормама и стандардима дошло до понижавајућег поступања према митрополиту црногорско-приморског Амфилохију...