Насловна Политика Милан Кнежевић: Желим самосталну Зету због Зећана, а ДПС због Ивана Вуковића!

Милан Кнежевић: Желим самосталну Зету због Зећана, а ДПС због Ивана Вуковића!

Предсједник Демократске народне партије (ДНП) и један од лидера Демократског фронта (ДФ) Милан Кнежевић казао је да жели самосталну и одрживу општину Зета због Зећана, а ДПС, како је додао, због Ивана Вуковића.

Он је реаговао на саопштење Одбора Демократске партије социјалиста (ДПС) Зета у коме се између осталог наводи да „Кнежевић обмањује јавност“. Кнежевић је казао да је и прије двадесет година и данас био за самосталну општину Зета у границама из 1957. године.

-Милан Кнежевић жели самосталну и одрживу општину Зета због Зећана, а ДПС жели обезглављену општину Зета због Ивана Вуковића. И у томе је разлика између мене и њих. Сама чињеница да су у саопштењу које су им написали у Подгорици, признали да Зети не би требало да припадне индустријска зона и КАП, већ само један дио, најбоље говори о томе ко је цртао границе и на шта би личила будућа општина. Или још горе, у њиховој Студији о оправданости формирања општине Зета пише да би приходи износили 1.797.235 еура, а издаци 1.694.160 еура. Гдје су ту аеродром, Плантаже, НП Скадарско језеро, сервисно складишта зона, казао је предсједник ДНП-а.

Он наводи и да су „за вријеме Миомира Мугоше, непознати хероји из зетског ДПС-а су 2005. прихватили да црква Светог Николе и гробље у Матагужима припадну Малесији, док је капела остала у Зети“.

Треба ли помињати да је за вријеме Миомира Мугоше територија Зете почињала после моста на Цијевни, или да поменем како је упркос противљењу Скупштине ГО Голубовци, горепоменути Мугоша инсталирао регионални колектор у Ботуну, додатно угрожавајући ионако угрожену животну средину у Зети. Да непознати хероји из зетског ДПС-а нијесу протеклих изборних циклуса били заузети куповином личних карата и прекрајањем изборне воље, и да су имали људске храбрости, могли су питати Миомира Мугошу и Мига Стијеповића за чије потребе је из Зете извађено преко 50 милиона еура шљунка из корита Морача, а шта су грађани Зете видјели од тога осим семафора у центру Анова, казао је Кнежевић.

Он је додао да је ДПС имао прилику да види његову репутацију у Зети и Црној Гори у августу 2020. године.

Поручује ДПС-у да су због, како је казао, „очајничког покушаја Ивана Вуковића да поново буде градоначелник Подгорице, спремни да осакатите Зету и њену будућност“.

-Такође ћу вас подсјетити да сам вас на мајским изборима 2010. године као носилац листе тадашње опозиције побиједио освојивши једанаест а ви десет мандата, и да је тад СДП имао храбрости да прихвати функцију предсједника ГО Голубовци, не би ишли на поновљене изборе. Зато нема потребе да бринете за резултат у Зети и Подгорици, јер ћете претрпјети још бруталнији пораз него 2020. године, због чега вас је централа и отписала, оставивиши вас да се повремено потпишете као некакав зетски ДПС, казао је Кнежевић.

Да ли ће бити градоначелник Подгорице, Кнежевић каже, да искључиво зависи од њега а не од ДПС-а.

Јер осим постојеће, имам подршку и обичних и здраворазумних чланова и гласача ДПС-а, и ви то добро знате. Као што одлично знате и моје породичне коријене, и чињеницу да смо старосједиоци и у Зети и Подгорици, и да смо за слободу ове државе гинули у свим ратовима. За разлику од ваших шефова, Милан Кнежевић не жели да остварује личне амбиције на штету ниједног грађанина Зете и Подгорице. Интересује ме искључиво добробит и напредак Зете, Подгорице и Црне Горе, а вама се свакако немам намјеру доказивати, казао је Кнежевић.

Најновији чланци

ЊЕМАЧКИ АМБАСАДОР: Не раздвајам се од Спајића!

У најбољем интересу Црне Горе и њених грађана је да мандатар Милојко Спајић што прије оформи кредибилну, проевропску и пратлантску владу коју ће чинити...

БОРАЧКА УДРУЖЕЊА ИЗ ФОЧЕ ПОВОДОМ ЈОШАНИЦЕ: Вређају српске жртве, дјецу прогласили војним циљем!

Удружења проистекла из Одбрамбено-отаџбинско рата и општинско руководство из Фоче, најоштрије осуђују срамну одлуку Суда БиХ да одбаци оптужницу за злочине над Србима у...

Удружење медицинских сестара: Принцеза Катарина члан почасног одбора!

Њ.К.В, Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина присуствовали су данас свечаном отварању 7. Националног конгреса са међународним учешћем медицинских сестара и медицинских техничара под називом...

БОСАНСКИ КАО ХАШКИ СУД: Одбачена оптужница против припадника Армије БИХ због злочина над Србима у Јошаници!

-Одлука Суда БиХ да одбије оптужницу против тринаест припадника такозване Армије РБиХ за злочин над 56 српских цивила у Јошаници је срамна! Нарочито је...

ПОЛИЦИЈА СКОНТАЛА: Копаче из Србије плаћали Црногорци – тунелџије на вријеме побјегле!

Министар унутрашњих послова Филип Аџић казао је да је ријешен случај обијања депоа Вишег суда у Подгорици, те да имају доказе да су у...