Насловна Политика Милан Кнежевић: Здравко и Алекса као Мило и Душко!

Милан Кнежевић: Здравко и Алекса као Мило и Душко!

Алекса Бечић и Демократе добили би знатно мање гласова да су за вријеме изборне кампање саопштили да ће гласати за Резолуцију о Сребреници, да ће подржати санкције Русији, да ће протјерати амбасадора Србије као и да ће остати при одлуци о признању Косова, а будући избори показаће да ли су обманули своје бирачко тијело, оцијенио је у интервјуу за српски Ало, један од лидера Демокртатског фронта, Милан Кнежевић.

Он је поручио да ДФ свакако неће одустати од својих принципа и онога што су обећали грађанима у предизборној кампањи.

Навикли смо и на горе, више смо били по затворима него у скупштини и на функцијама, тако да све што бива, ми смо му наредни. Ако договора не буде, чека нас техничка влада, припремићемо изборе, а ми ћемо очистити списак и што бисмо ми у Зети рекли – “па шта ко понесе”, казао је Кнежевић.

Према његовим ријечима, што ДФ сматра шамаром велеиздаје јесте понашање премијера Здравка Кривокапића који је, како додаје, почео да реализује оно што није био предизборни програм и све оно што је у супротности са идеологијом ДФ-а.

Ако сад направите кратку анализу између спољне и унутрашње политике Мила Ђукановића и Душка Марковића и унутрашње и спољне политике Здравка Кривокапића, скоро да и нема разлике. Да сам ја на мјесту Кривокапића, давно бих поднио оставку јер тако налажу правила парламентарног живота и демократије. Кривокапић ће све више падати у неку врсту политичког заборава, презира и разочарања, као што је то било прије неколико дана када су га звиждуцима дочекали у Беранама, рекао је Кнежевић.

Он тврди да читава Црна Гора зна да Здравко Кривокапић у суштинском смислу више није премијер. Истиче да је тиме што не жели да потпише темељни уговор са Српском православном црквом, Кривокапић изневјерио литије и очекивања грађана, “њих 133.275 гласача који су у огромном броју гласали за нашу коалицију.”

Кнежевић је поновио раније изјаве да су недвосмислено, актуелну Владу у Црној Гори формирале стране амбасаде.

Очигледно је да они предлажу и подржавају један поступак и процес кохабитације између Мила Ђукановића и дијелова парламентарне већине као што су Демократе и УРА, јер је потпуно несхватљиво да још није дошло до демонтаже Ђукановићевог режима, несхватљиво је да још нисмо формирали анкетни одбор који би покренуо парламентарну истрагу везану за све оне наводе Душка Кнежевића о криминалним активностима Ђукановића, његових чланова фамилије и најближих сарадника, тако да, чини ми се, читава ова ситуација од 4. децембра, када је формирана влада, могла би се подвести под један контекст, а то је да су Кривокапић, Абазовић и Бечић у некој фази сарадње и да се више срећу између себе него с нама који подржавамо ову владу, навео је Кнежевић.

Он је рекао и да црногорска Влада умјесто да сарађује са Србијом, улази у отворену конфронтацију са њом и њеним народом.

Србија је лидер у региону, доживљава економски процват захваљујући политици Александра Вучића и Српске напредне странке. Влада умјесто да буде срећна због тога и искористи те могућности да сарађује са Србијом, улази у отворену конфронтацију са српским народом, не потписујући темељни уговор, изгласавајући резолуцију о Сребреници, закључио је Кнежевић.

Најновији чланци

Позадина захтјева за смјену Царевића: Бато ставио тачку на пљачку, Демократе стазама ДПС-а!

Позадина зхтјева за смјеном Бата Царевића, предсједника Општине Будва, налазе се у ДПС правилима по којима се будвански финансијски колач дијелио међу странкама на...

Анализе, црногорски диктатор: Уморан и сам у ектремизму и шовинизму!

Пише: Дејан Ђуровић Актуелни догађаји око устоличења митрополита Јоаникија у потпуности су оголили постојање читаве парадржаве која већ годину дана несметано функционише и на чије...
video

Њемачки посланик: Подржавамо криминалну банду на Косову!

Армин - Паулус Хемпел посланик из њемачке десничарске партије АфД, изазвао је праву буру у Бундестагу говорећи о Косову и саопштавајући да су Албанци...

Рогови у врећи, Демократе и УРА: „Експертска“ политика од четири одсто камен у врату Црне Горе!

Момо Копривица, потпредсједник Демократске Црне Горе, и Милош Конатар, потпредсједник Грађанског покрета УРА, гостовали су у емисији "Начисто" на ТВ Вијести и расправљали о томе да ли...

Тако то раде Срби: Док се на КИМ може само пјешке у Београду промовисана књига Куртијеве супруге!

Док траје напетост на административним прелазима Јариње и Брњак, због одлуке приштинског премијера, у Београду промовисана књига Куртијеве супруге. Реч је о књизи "Идеја слободе...