Насловна Почетна Милан Кнежевић: Власт дијеле Здравко и Дритан, ДФ тражи нову владу!

Милан Кнежевић: Власт дијеле Здравко и Дритан, ДФ тражи нову владу!

Посланик ДФ-а и лидер ДНП-а Милан Кнежевић поручио је да би формирање мањинске Владе значило прекрајање изборне воље грађана Црне Горе од 30. августа прошле године, пише портал РТЦГ.

Лидер Албанске алтернативе Ник Ђељошај казао је да ће Грађанском покрету УРА предложити да лидер те странке Дритан Абазовић буде нови црногорски премијер. Према ријечима Ђељошаја, у тој влади не би били представници Демократске партије социјалиста (ДПС), али да би та подржала њено формирање.

– Ако би се то догодило то би било прекрајање изборне воље грађана, јер је Абазовић током предизборне кампање саопштавао да неће имати било какав вид сарадње са ДПС-ом ни кроз мањинску подршку ни кроз неки конкретан коалициони аранжман и то је више питање за Абазовића и за ДПС– поручио је Кнежевић у емисији „Аргументи“, на ТВЦГ.

Он је подсјетио да је ДФ, Демократама и ГП УРА послао, како каже, поштену политичку понуду, те да одговор очекују до 10. децембра. Кнежевић је казао и да ДФ не осјећа никакву кривицу за тренутна дешавања у Црној Гори, већ да, како је додао, нуде рјешења. Кнежевић је казао да су у Црној Гори власт Здравко Кривокапић и Дритан Абазовић и поновио да Влада од јуна нема подршку ДФ-а.

Овдје је читав покушај да се сачува статус qуо како би се сачувале фотеље Здравка Кривокапића и Дритана Абазовића. ДПС са својим коалиционим партнерима чека прилику да се врати на власт или кроз мањински концепт подршке или кроз улазак у ту Владу, а ми желимо да се изабере нова Влада– казао је Кнежевић.

У овом тренутку једино је ДФ спреман за изборе, нико други, зато ДПС преговара са дјеловима парламентарне већине јер није спремна да иде на изборе, казао је Кнежевић.

Он је навео да актуелна Влада није експертска.

Ово је Влада странке Дритана Абазовића и странке дјеце Здравка Кривокапића. Јер су дјеца Здравка Кривокапића наступила на изборима и у Никшићу и Херцег Новом, ево сад наступају и у Мојковцу. Или ћемо се сви договорили или ћемо након тога, након 10. децембра, формирати техничку владу од парламентарне већине и националних мањина, која ће да припреми изборе у најкраћемо могућем року– навео је Кнежевић и поновио да је сатус qуо неодржив, те да је рок 10. децембар.

-Јер Здравко Кривокапић и Дритан Абазовић неће припремати изборе који се смијеше Црној Гори, а не кривицом ДФ-а, већ кривицом дјелова парламентарне већине која сад мало кокетира са ДПС-ом, поручио је Кнежевић и додао да буџет за 2022. треба да изгласа нова Влада.

Најновији чланци

Неђељко Рудовић: Ко ћутка новинаре, зло мисли друштву!

-Финансијска одрживост медија, нелојална конкуренција, социјални положај новинара и услови за њихов рад, снажење уређивачке независности Јавног сервиса и дефинисање модела за заштиту Јавног...

Бучни Срби и британски војник Пич: Мацоле и сјекире или Дејтон 2!

У сенци бучних вести да Срби гланцају мотке и багере да би се на мостовима, магистралама и ауто-путевима тукли међусобно, промиче овонедељна информација да...

Избори на Цетињу, у Мојковцу и Петњици

У Мојковцу, Петњици и на Цетињу данас ће бити одржани локални избори, на којима према подацима општинских изборних комисија, право гласа има више од...

Полемике: Вјеронаука на раскрсници!

Веронаука је део образовног система Србије већ 20 година, али још није решен њен статус формално, а ни правно. Нису се смириле ни расправе...
video

Истине против комунистичких лажи: Војвода Момчило Ђујић, свештеник и српски ратник!

Прича о једном од највећих четничких команданата у Другом светском рату. Филм заснован на четничким, италијанским и немачким документима, као и на сведочeњима војводиних...