Насловна Политика Милан Кнежевић: У влади мождани, а не државни удар!

Милан Кнежевић: У влади мождани, а не државни удар!

Предсједник Демократске народне партије и један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић оцијенио је, у емисији „Пресс плус са Рајком Раичевић“, да се на основу онога што се дешава у Влади и изјава премијера Здравка Кривокапића и потпредсједника Владе Дритана Абазовића може рећи да на дјелу имамо мождани, а не државни удар.

Мени се чини да је у Влади на дјелу мождани удар, јер све што смо чули од премијера Здравка Кривокапића и потпредсједника Владе Дритана Абазовића, као и министара који подржавају једног или другог, дјелује као да је тамо некакав мождани удар и да се они налазе у стању неке полу-коме, казао је Кнежевић.

Према његовим ријечима, тешко је објаснити грчевито брањење фотеља у извршној власти.

Сама чињеница да се чувена Дара са Смоковца, на протестима, показала као најозбиљнији политичар међу министима и најозбиљнији политичар међу свим овим функционерима који наводно бране изборну вољу, а чини ми се да бране фотеље и позиције – част изузецима, говори о томе да је, у ствари, тај пузајући државни удар прешао у галопирајући мождани удар, јер тешко другачије можете објаснити овако хистерично и франетично брањење фотеља и од стране Кривокапића и од стране Абазовића, а при том и један и други оптужују нас из Демократског фронта да смо их посвађали, навео је Кнежевић.

Лидер ДНП-а је казао да за ту партију није прихватљив концепт мањинске Владе.

Ми не желимо никакав концепт мањинске Владе. Ми желимо равноправну политичку Владу у оквиру парламентарне већине или техничку, ако нема договора. Та техничка Влада би припремила изборе, јер, понављам још једном, не дај Боже да Кривокапић и Абазовић организују изборе. Дритан би их, вјероватно, организовао у суботу, Здравко у недјељу, Мицкеy Спајић у понедјељак, а Тамара Срзентић у уторак. Свако би из Владе један дан организовао и он би побиједио на тим изборима и онда би стварно морали да зовемо овог Ескобара да се укључи и да саопшти који су избори легитимни и на ког кандидата треба да се рачуна, казао је Кнежевић.

Он није конкретно одговорио на питање да је ли за ДНП прихватљива варијанта да предсједник СНП-а Владимир Јоковић буде нови премијер.

А зашто не би неко из Демократског фронта био премијер? Ми чинимо 67 одсто парламентарне већине, а својом снагом, принципима и борбом против режима Мила Ђукановића мислим да смо заслужили да, кроз подршку коју смо добили од грађана, макар у другом полувремену имамо премијера, рекао је Кнежевић.

Не види, додао је, зашто неко ствара наратив подобности Демократског фронта зато што су они Срби и зато што „миришу“ на Србију и на Русију и да то треба да буде елиминаторни фактор макар имали и 40 посланика.

Ако желимо да примијенимо демократске стандарде и правила онда би било природно да премијера да ДФ, исто као што је било природно да предсједник Скупштине буде из редова ДФ-а, али, подсјећам, ја сам у име ДФ-а предложио Кривокапића за премијера, а Алексу Бечића за предсједника Скупштине и то највише говори о нашој ширини и спремности да разговарамо и да се договарамо. Кажем, ми смо спремни да разговарамо и сад, поручио је Кнежевић.

 

Најновији чланци

Милан Кнежевић: Нећемо као други, у Црној Гори ће се одлучивати о Црној Гори!

-Нећемо дозволити условљавање међународног фактора као што су други одлазили у амбасаде и саопштавали да су против Косова, да не говоре српским језиком, да...

ПОДГОРИЦА: Скуп подршке Србима на Косову и Метохији!

На платоу испред Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици почео је скуп подршке српском народу на Косову и Метохији. Грађани носе црногорске тробојке, као и...

У ДОЊЕМ ЗАГАРАЧУ: Парастос кнезу Николи Милошевићу Васојевићу, Србину који је сањао српске снове!

У Доњем Заграчу данас је одржан парастос кнезу Николи Милошевићу Васојевићу. Представници Удружења Васојевића "Васо" и Удружења Бјелопавлића "Бијели Павле" чувају причу о једном...

ШТА СУ ОЧЕКИВАЛИ, ДА ИМ ДПС ОСТАВИ МЕД И МЛИЈЕКО: Главни град оптерећен вишком запослених и дуговима јавних предузећа!

ГрадоначелниК Подгорице Оливера Ињац казала је да је за нешто мање од 30 радних дана наишла на сложен систем и доста проблема у већини...

Звечани: КОСОВО ЈЕ СРЦЕ СРБИЈЕ!

ГРАЂАНИ, који су се јутрос окупили на мирном протесту испред општине Звечан, узвикују "Србија, Србија". Окупљени Срби углас поручују "Косово је срце Србије".  Подсетимо, грађани...