Насловна Политика Милан Кнежевић: Од Алексе и Дритана зависи хоће ли бити нових избора!

Милан Кнежевић: Од Алексе и Дритана зависи хоће ли бити нових избора!

Један од лидера Демократског фронта (ДФ) Милан Кнежевић оцијенио је да су сада на потезу предсједник парламента Алекса Бечић и потпредсједник Владе Дритан Абазовић, те да од њих зависи да ли ће бити нових избора у Црној Гори.

Кнежевић је, гостујући на ТВ Пинк, рекао да ДФ више неће трпјети понижење српског народа и СПЦ, као и да неће дозволити да се угрози све оно што је на изборима 30. августа прошле године постигнуто.

У Црној Гори се, како је рекао, Јасеновац не смије ни споменути, а “када се говори о српским жртвама и када се огласи државни врх Србије, државни врх Црне Горе саопштава да је та земља независна и да неће дозволити мијешање у унутрашње ствари”.

Волио бих да чујем и да ми неко објасни како се и на који то начин Србија мијешала у унутрашње ствари Црне Горе и гдје она то угрожава територијални интегритет и суверенитет Црне Горе, рекао је Кнежевић, коментаришући реаговања у Црној Гори након изјава државног врха Србије о Резолуцији о Сребреници увојеној у црногорској скупштини.

Кнежевић је оцијенио да је Резолуција о Сребреници још срамнија од признања Косова 2008. године од стране власти Мила Ђукановића, зато што су овога пута за резолуцију гласали дјелови парламентарне већине која је на таласу литија и српских гласова 30. августа прошле године побиједила ДПС.

Сматра како Резолуција није писана у Црној Гори и да се никада не би у тој земљи написала, јер је, каже, српско становништво у Црној Гори против резолуције која квалификује Србе, Србију и СПЦ као геноцидне.

Кнежевић очекује да ће у региону кренути “талас” доношења таквих резолуција како би се створили темељи за причу око укидања Републике Српске.

Упитан да прокоментарише понашање премијера Здравка Кривокапића, који је, на констатацију новинара, незадовољан доношењем резолуције, Кнежевић је рекао да је Кривокапић ипак изневјерио аманет митрополита Амфилохија.

Кнежевић је додао да је Демократски фронт напустио парламент, јер је, наводи, у петак вече створена ад хок парламентарна већина с посланицама ДПС-а.

Најновији чланци

У Београду: Мирослав Лазански изненада преминуо у 71. години

Амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански изненада је преминуо у 71. години. Рођен је у Карловцу, од оца Словенца и мајке Српкиње. Отац је био...

Изложба: Гроф Сава Владиславић Рагузински

Пише Ана Рончевић (специјални саветник у Српско-руском центру “Мајак”) Српско-руски центар “Мајак” предвођен директором Владимиром Пребирачевићем и специјалним саветницима Дејаном Самарџићем и Аном Рончевић посетио...

Раскринкавање Рашка Коњевића: Као министар финансија обезбједио куму милионску добит!

У циљу информисања јавности, Влада Црне Горе у обавези је да реагује на наводе које претходних дана упорно покушава да пласира посланик Социјалдемократске партије, Рашко Коњевић. -...

Ко пали Горицу: Пиромани или грађевински лоби?

-Попела сам се на Горицу прво јутро након првог пожара и без патетике, сузе су ми пошле на очи, не због дима него туге...

Српско сјећање: Киша суза у Олуји, кад немаш ништа, а имаш све

Пише: Ђурђица Драгаш (РТС) Киша... Прво летњи пљусак, а онда тешка, досадна река. Капи које продиру до коже. Увек сам волела кишу. Сећам се како...