Насловна Почетна Милан Кнежевић након сједнице Вијећа за националну одбрану: Кривокапић или Секуловић мора...

Милан Кнежевић након сједнице Вијећа за националну одбрану: Кривокапић или Секуловић мора да оде!

У Влади Црне Горе не могу више истовремено бити премијер Здравко Кивокапић и министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић, саопштио је предсједник Одбора за одбрану и безбједност, Милан Кнежевић у обраћању путем Фејсбук-лајва након данашње сједнице Вијећа за националну безбједност.

Сходно закључцима са претходне сједнице од 3. септембра, у складу са Законом о тајности података саопштићу оно што ми дозвољава. Имао сам јасан став да је стање у безбједносном сектору неодрживо и оно што сам чуо од министра унутрашњих послова и премијера за министра и директора Управе полиције, као и оно што сам чуо данас ми даје за право да поновим став да у Влади не могу бити и премијер Здравко Кривокапић и Секуловић – саопштио је Кнежевић.

Навео је да неће улазити у специфичне детаље, али сматра да у овом тренутку, „свеопште друштвене кризе“, неопходно брзо, рационално и у интересу свих грађана доносити праве одлуке.

Казао је да, уколико су тачне тврдње Кривокапића од 4. и 5. септембра о „пузајућем државном удару“, онда и министар и директор Управе полиције морају да поднесу одговороност.

Не постоји могућност да се одржава статус кво и да се сва одговорност пребаци на једног човјека у безбједносном сектору. Уколико је тачно оно што су министар и директор саопштили, да су они допринијели да устоличење Јоаникија буде на Цетињу, онда је јасно да премијер Кривокапић више не може да буде на челу Владе – рекао је Кнежевић.

Он је додао и да се нема луксуз за чекање на разноразне комисије и извјештаје.

Као предсједник Обора не могу да закажем наставак сједнице зато што је функционерима који имају обавезу да се појаве на одбору важније да буду на службеним путовањима. Сматрам да не постоји важнија тема од безбједносне ситуације и мислим да и премијер и вицепремијер морају да издају у професионалном смислу обавезујуће упутство да се мора присуствовати сједницама Одбора и да ниједно службено путовање не буде важније – сматра Кнежевић.

Он је казао да ће Одбор инсистирати да се скине степен тајности са извјештаја о дешавањима 4. и 5. септембра на Цетињу како би јавност на Одбору путем јавног преноса утврдило што се догодило. Казао је и да је Кривокапићу саопштио што закон прецизира код евентуалне смјене директора Управе полиције, те да је њима прихватљиво само и оно што им је премијер саопштио 6. септембра – ако се дошло до јасне анализе ко је одговоран, да премијер упути јасну иницијативу за смјену Секуловића.

Све друго што иде у правцу да се направи концепт и вуци сити и све овце на броју је за мене и Демократски фронт недопустиво – рекао је Кнежевић.

Најновији чланци

Неђељко Рудовић: Ко ћутка новинаре, зло мисли друштву!

-Финансијска одрживост медија, нелојална конкуренција, социјални положај новинара и услови за њихов рад, снажење уређивачке независности Јавног сервиса и дефинисање модела за заштиту Јавног...

Бучни Срби и британски војник Пич: Мацоле и сјекире или Дејтон 2!

У сенци бучних вести да Срби гланцају мотке и багере да би се на мостовима, магистралама и ауто-путевима тукли међусобно, промиче овонедељна информација да...

Избори на Цетињу, у Мојковцу и Петњици

У Мојковцу, Петњици и на Цетињу данас ће бити одржани локални избори, на којима према подацима општинских изборних комисија, право гласа има више од...

Полемике: Вјеронаука на раскрсници!

Веронаука је део образовног система Србије већ 20 година, али још није решен њен статус формално, а ни правно. Нису се смириле ни расправе...
video

Истине против комунистичких лажи: Војвода Момчило Ђујић, свештеник и српски ратник!

Прича о једном од највећих четничких команданата у Другом светском рату. Филм заснован на четничким, италијанским и немачким документима, као и на сведочeњима војводиних...