Насловна Почетна Милан Кнежевић након сједнице Вијећа за националну одбрану: Кривокапић или Секуловић мора...

Милан Кнежевић након сједнице Вијећа за националну одбрану: Кривокапић или Секуловић мора да оде!

У Влади Црне Горе не могу више истовремено бити премијер Здравко Кивокапић и министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић, саопштио је предсједник Одбора за одбрану и безбједност, Милан Кнежевић у обраћању путем Фејсбук-лајва након данашње сједнице Вијећа за националну безбједност.

Сходно закључцима са претходне сједнице од 3. септембра, у складу са Законом о тајности података саопштићу оно што ми дозвољава. Имао сам јасан став да је стање у безбједносном сектору неодрживо и оно што сам чуо од министра унутрашњих послова и премијера за министра и директора Управе полиције, као и оно што сам чуо данас ми даје за право да поновим став да у Влади не могу бити и премијер Здравко Кривокапић и Секуловић – саопштио је Кнежевић.

Навео је да неће улазити у специфичне детаље, али сматра да у овом тренутку, „свеопште друштвене кризе“, неопходно брзо, рационално и у интересу свих грађана доносити праве одлуке.

Казао је да, уколико су тачне тврдње Кривокапића од 4. и 5. септембра о „пузајућем државном удару“, онда и министар и директор Управе полиције морају да поднесу одговороност.

Не постоји могућност да се одржава статус кво и да се сва одговорност пребаци на једног човјека у безбједносном сектору. Уколико је тачно оно што су министар и директор саопштили, да су они допринијели да устоличење Јоаникија буде на Цетињу, онда је јасно да премијер Кривокапић више не може да буде на челу Владе – рекао је Кнежевић.

Он је додао и да се нема луксуз за чекање на разноразне комисије и извјештаје.

Као предсједник Обора не могу да закажем наставак сједнице зато што је функционерима који имају обавезу да се појаве на одбору важније да буду на службеним путовањима. Сматрам да не постоји важнија тема од безбједносне ситуације и мислим да и премијер и вицепремијер морају да издају у професионалном смислу обавезујуће упутство да се мора присуствовати сједницама Одбора и да ниједно службено путовање не буде важније – сматра Кнежевић.

Он је казао да ће Одбор инсистирати да се скине степен тајности са извјештаја о дешавањима 4. и 5. септембра на Цетињу како би јавност на Одбору путем јавног преноса утврдило што се догодило. Казао је и да је Кривокапићу саопштио што закон прецизира код евентуалне смјене директора Управе полиције, те да је њима прихватљиво само и оно што им је премијер саопштио 6. септембра – ако се дошло до јасне анализе ко је одговоран, да премијер упути јасну иницијативу за смјену Секуловића.

Све друго што иде у правцу да се направи концепт и вуци сити и све овце на броју је за мене и Демократски фронт недопустиво – рекао је Кнежевић.

Најновији чланци

ИЗ БЕРАНА ПОРУЧЕНО: “НЕ ДАМО НИ ЈЕДАН ПЕДАЉ СВЕТЕ СРПСКЕ ЗЕМЉЕ“!

У организацији грађана Берана организован је спонтани протесни скуп у знак подршке Србима на светом и распетом Коосову и Метохији. Грађаани су у протесној...

ТРИ „С“

Пише: ђакон Павле Љешковић "Опростите, јесте ли ви свештено лице? И није ми баш неко паметно питање. Наравно да јесте свештено лице, док носите ту...

Људи, је ли могуће: Савез комуниста подржао Бора и Рамиза, пардон Алексу и Дритана!

Безрезервна подршка Савеза Комуниста Коалицији ,,ХРАБРО се броји!” на челу са Алексом Бечићем и Дританом Абазовићем на предстојећим парламентарним изборима 11. јуна, казао је...

Дарио Вранеш: Лаки (ДПС) је мало нервозан, дошао је крај монтенегринске хистерије и идеологије Секуле Дрљевића!

Поштујем Устав Црне Горе, казао је предсједник Општине Пљевља Дарио Вранеш, коментаришући одлуку да наложи установама чији је оснивач локална управа да истакну поред...
video

ФИЛМ: Кнез Арсен Карађорђевић!

Рођени брат Петра Првог Карађорђевића, велики командант руске и српске армије - а заборављен, науштрб измишљених хероја. Захваљујем сабрату, сапатнику, саветнику, пријатељу, режисеру Милану...