Насловна Политика Милан Кнежевић: Батистута (министар полиције) са погледом на "Гранд" зрео за саслушање!

Милан Кнежевић: Батистута (министар полиције) са погледом на „Гранд“ зрео за саслушање!

Предсједник скупштинског Одбора за безбједност и одбрану Милан Кнежевић, најавио је да ће иницирати саслушање министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића, због напада на војника јуче приликом блокаде саобраћаја у Богетићима.

Он је то објавио на Твитеру, након што је припадник Војске Црне Горе, потписан као Рајо Чањак, исто на тој друштвеној мрежи тврдио да су он и још један припадник ВЦГ нападнути од стране демонстраната у Богетићима, и то “наочиглед полиције”.

Image

-Поштовани гдине премијеру, само да знате да није Ваша ћерка једина имала непријатности данас, већ сам ја као официр Војске ове државе и још један припадник Војске претучени од стране црногорских комита наочиглед полиције у мјесту Богетиће. Може ли бити горе и срамотније од овога, тврди Чањак у одговору на видео снимак који је објавио премијер.

На ово је реаговао Кнежевић.

Обавјештавам министра Секуловића познатијег као Батистута, да ћу због пребијања Раја Чањака официра ВЦГ од стране комита, уз прећутно саучесништво полиције, иницирати његово саслушање на Одбору за безбједност. Ако неко треба да поднесе оставку онда је то Батистута, навео је Кнежевић.

Поводом изјаве министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића, да ће се радо одазвати позиву за саслушање, реаговао је предсједник скупштинског Одбора за безбједност и одбрану Милан Кнежевић, нагласивши да је степен понижења које министар трпи толики да је забринут за његово психо физичко стање.

Нажалост, политичка и јавна сцена већ дужи временски период обилују стечајима околности у којима један број индивидуа потпуно незаслужено, необјашњиво, парадоксално маркесовски обнашају одговорне државне функције, иако им је највећи домет у животу био испијање дојч кафе испред кладионице или безупспјешна удварања касиркама из Волија, наводи Кнежевић.

Према његовим ријечима, једна од тих личности је свакако и Сергеј Секуловић који је ни крив ни дужан четвртог децембра прошле године формално постао министар унутрашњих послова, а који прва два и по мјесеца у страху од Зорана Лазовића и његових криминалаца у МУП-у није смио отићи ни до тоалета, а камоли потписати било какво разрешење Ђукановићевих кадрова.

Кад сам оних мучних дана прочитао писмо које је Зоран Лазовић написао Сергеју Секуловићу и послао му куђељу и преслицу, пожелио сам да лично пођем у МУП и заштитим министра од филијале Гранда у Управи полиције, јер је степен понижења које министар трпи од Грандоваца толики да сам забринут за његово психо физичко стање, казао је Кнежевић.

Како додаје, ипак се суздржао јер је вјеровао да ће Секуловић пронаћи храброст коју му дају Устав и закони Црне Горе, и да ће сам отпочети демонтажу криминалних структура у МУП-у.

-Међутим, догодило се супротно, министар Секуловић је умјесто да ухапси Зорана Лазовића, ухапсио Дару са Смоковца, али пошто је тих дана била гужва у ‘бетоњерци’ , прије тога је пустио Брана Мићуновића да би Дара Радоњић могла да се раскомоти, рекао је он.

Истиче, да је затим Зорану Лазовићу додијелио обезбјеђење од четворице припадника МУП – а и службено возило, како додаје, вјероватно да га чувају од вјерника СПЦ кад буде кренуо до Кавча, и то оних вјерника који су масовно процесуирани због фотографија испред храма Христовог Воскресења.

И не би ту било ништа чудно да Сергеј Секуловић није постао министар управо захваљујући овима које сад хапси и процесуира: Србима. Његов однос према српском народу и нашој цркви у Црној Гори континуирано је показивао у СДП- у, Позитивној, УРИ и јутарњим програмима концерна Вијести и РТЦГ чији је био истакнути антисрпски аналитичар, и то је његов једини допринос правном систему, да му је јуче поштеније било да буде у првим комитским редовима поред Александра Дамјановића и Брана Мићуновића, наводи Кнежевић.

Напомиње, да и ту нема ништа спорно, али је проблематично да министар Секуловић његовим и гласовима српског народа који је годинама хапшен, прогањан, малтретиран, дискриминисан, учествује у наставку антисрпске политике која ових дана ескалира по улицама црногорских градова уз усташке пјесме и позиве на линч Срба.

Да је којим случајем Сергеј Секуловић изашао на изборе својим именом и презименом и добио подршку грађана онда би ово његово комитовање и државна функција имале оправдање. Али пошто је господин Секуловић космичким миљама удаљен од парламентарног цензуса, онда је обавезан да поднесе оставку, јер није у стању да обезбиједи очување уставног поретка у држави. Уосталом, јуче је и премијер Кривокапић саопштио да нема контролу над полицијом што најбоље говори о контролисаном безбједносном расулу којим управљају Зоран Лазовић и Веселин Вељовић, а у којем је министар Секуловић институционални фикус у кабинету са погледом на некадашњи Гранд и Спорт цаффе. Зато га позивам да ме демантује и колико данас подигне кривичне пријаве против Мила Ђукановића, Веселина Вељовића и Зорана Лазовића као организатора јучерашњих комитских дивљања, казао је Кнежевић.

Према његовим ријечима, уколико то уради спреман је да му се јавно извини и пружи подршку у даљем раду.

“Али се плашим да ће опет бити ухапшена Дара Радоњић или неко од свештенства СПЦ како нам не би замјерили у некој од амбасада да смо кренули у реваншизам с криминалцима из ДПС-а”.

Само нека се Секуловић не зачуди да на сљедећем окупљању Комита Лазовић и Вељовић управо не ухапсе њега и Здравка Кривокапића, како каже, “и онда ја као ‘доказани терориста’ будем морао да их ослобађам из ЗИКС – а пошто тамо знам сваки педаљ и тајни пролаз”.

А то што ће министар Секуловић са задовољством доћи на сједницу Одбора за безбједност и одбрану није питање унутрашњих емоција, већ његове обавезе, јер мора доћи и како му се неће, пошто је њега изабрала Скупштина у којој је некад радио као кадар Ранка Кривокапића и Рашка Коњевића након што је напустио ПЗП због њихове одлуке да желе помирење са српским народом, закључио је Кнежевић.

Најновији чланци

Премијер узвраћа: Лидери ДФ-а да не измишљају, шта ће бити када се открије ко се стварно састајао са Милом!

Премијер Здравко Кривокапић поручио је лидерима Демократског фронта да не измишјају приче јер шта ће бити када се открије ко се и заиста тајно...

Бивше Министарство просвјете легло корупције: Начелник за кадрове приходовао од ауто-школа 3800 евра годишње!

Провјером ангажовања запослених и анализом њиховог рада утврђено је да је одређен број њих остваривао накнаду која прелази границе домаћинског односа као и колегијалности....

Пиромани и политика, Благоје Граховац: Реприза репризе!

Генерал у пензији Благоје Граховац казао је за РСЕ да је у Црној Гори увијек било страних утицаја и интереса, али да се овога...

Гласање у вријеме предака Монтенегрина: Титове „ћораве“ кутије!

У новембру 1945. год. одржани су „први демократски“ избори. КПЈ је истакла своју листу на челу са Јосипом Брозом Титом. Других листа није било...

Хоће ли се муслимани покајати: У Сарајеву убијено 3000 Срба, четвртина на кућном прагу, у граду преко 100 логора за Србе!

Извјештај Независне међународне комисије за истраживање страдања Срба у Сарајеву од 1991. до 1995. године званично је објављен на сајту Републичког центра за истраживање...