Насловна Политика Милан Кнежевић: Ескобар нацртао будућу владу (ПЕС плус ДПС)!

Милан Кнежевић: Ескобар нацртао будућу владу (ПЕС плус ДПС)!

-Ако погледате посланичку листу Европе сад видјећете значајан број ведета ДПС-а и Милана Роћена и самог Мила Ђукановића, саопштио је, гостујући на Аплус ТВ-у, носилац листе За будућност Црне Горе Милан Кнежевић.

Видјећете ту и неке судске вјештаке који су били звијезде суђења за државни удар који нису могли да откључају један телефон а камоли да вјештаче у складу са Закоником о кривичном поступку – навео је Кнежевић.

Он је подсјетио да је специјални амерички изасланик за тзв. Западни Балкан Габријел Ескобар 21. маја нацртао контуре будуће владе у којој види и ДПС и Европу сад.

Имате посјету Милојка Спајића Ескобару, такође и Андрије Николића Ескобару у року од 2 дана. Да сам ја отишао да се видим са Ескобаром, а за мном Андрија Николић, вјероватно би дигли НАТО авионе и срушили би мој авион негдје извише Истанбула да никад више не видим Црну Гору. Али када они оду да се виде са Ескобаром и када Ескобар у својој посланици за 21. мај саопшти каква треба да буде Влада цртајући оквире будуће владе у којој види ДПС и ПЕС, онда је то европски пут, европски курс, а са друге стране се ствара нека измаглица сумњи да у Црној Гори постоје политички субјекти који су против европског пута – навео је Кнежевић.

Оцијенио је да је европски пут у Црној Гори је уништио Мило Ђукановић.

Имао је прилику и као предсједник и као премијер и сад ове двије године, не може да сведе да су криве за све оно што се дешавало у Црној Гори. Шта год ја мислио о Здравку Кривокапићу и Дритану Абазовићу, они нису криви за све оно што је Црну Гору учинило Колумбијом на Балкану. Ђукановић треба да зна да је он 70% крив због стања у којем се тренутно налазимо – поручио је Кнежевић.

Предсједник ДНП-а сматра да су они који су водили безбједносни сектор и у Влади Здравка Кривокапића и у Влади Дритана Абазовића направили хаос у том сектору.

Имали смо ситуацију да је Дритан Абазовић оптуживао Координатора свих служби безбједности Рашка Књевића да жели да га убије. Рашко Коњевић је оптуживао Дритана Абазовића да имају снимке како шверцује цигаре са Радем Милошевићем и са другим колегама из Покрета УРА. То што су они изрекли једни за друге а водили су безбједносни сектор најбоље говори о томе да, они који су се изјашњавали као Црногорци, односно они који су били привржени том евроатланском курсу о којем говори Ескобар, су девалвирали ту идеју – истакао је он.

Да ли ће демократска идеја око које се окупила наша коалиција „За будућност Црне Горе“ бити у Влади искључиво зависи од грађана Црне Горе, поручио је Кнежевић.

Уколико нам грађани Црне Горе дају подршку, ми смо спремни да будемо дио извршне власти али свакако да нећемо трпјети никакве уцјене нити ћемо пролазити кроз она сценарија уцјењивања кроз која смо прошли након 30.августа. И то треба сви да знају! – нагласио је он.

Случај око Мила Божовића мирише на политичку конструкцију

Све ово што је тужилаштво урадило у случају Мила Божовића мирише на једну политичку конструкцију у сусрет парламентарним изборима, увјерен је Кнежевић.

Исказали смо своје сумње да ако тужилаштво не дозвољава адвокатима и Милу Божовићу да се упозна са списима предмета из оног дијела који се односи на наредбу о истрази и о рјесењу о притвору, онда сматрамо да се крше његова основна права на одбрану, а о томе говоре и многобројне међународне конвенције. Ако тужилаштво сматра да има довољно доказа против Мила Божовића зашто му не омогуће равноправност оружја у правном смислу. Када смо Андрија Мандић и ја били под истрагом, имали смо дјелимично увид у списе предмета, додуше то је било нешто симболички и није нам помогло ништа. Али чак је и тужилаштво на челу са Катнићем и Чађеновићем дало нам увид у списе предмета и зато мислим да би било добро и због јавности да се адвокату Мила Божовића омогући увид у списе предмета и да зна зашто је осумњичен – казао је Кнежевић и додао:

Оно што је изашло у медијима, односно што је дефинитивно изашло из тужилаштва као одговор на жалбу адвоката Мироја Јовановића је само један спиновани сегмент који је био усмјерен искључиво ка новој дискредитацији Мила Божовића и ја бих најзад волио да тужилаштво омогући његовом адвокату увид у списе предмета – саопштио је Кнежевић.

Најновији чланци

ИЗ БЕРАНА ПОРУЧЕНО: “НЕ ДАМО НИ ЈЕДАН ПЕДАЉ СВЕТЕ СРПСКЕ ЗЕМЉЕ“!

У организацији грађана Берана организован је спонтани протесни скуп у знак подршке Србима на светом и распетом Коосову и Метохији. Грађаани су у протесној...

ТРИ „С“

Пише: ђакон Павле Љешковић "Опростите, јесте ли ви свештено лице? И није ми баш неко паметно питање. Наравно да јесте свештено лице, док носите ту...

Људи, је ли могуће: Савез комуниста подржао Бора и Рамиза, пардон Алексу и Дритана!

Безрезервна подршка Савеза Комуниста Коалицији ,,ХРАБРО се броји!” на челу са Алексом Бечићем и Дританом Абазовићем на предстојећим парламентарним изборима 11. јуна, казао је...

Дарио Вранеш: Лаки (ДПС) је мало нервозан, дошао је крај монтенегринске хистерије и идеологије Секуле Дрљевића!

Поштујем Устав Црне Горе, казао је предсједник Општине Пљевља Дарио Вранеш, коментаришући одлуку да наложи установама чији је оснивач локална управа да истакну поред...
video

ФИЛМ: Кнез Арсен Карађорђевић!

Рођени брат Петра Првог Карађорђевића, велики командант руске и српске армије - а заборављен, науштрб измишљених хероја. Захваљујем сабрату, сапатнику, саветнику, пријатељу, режисеру Милану...