Насловна Политика Медијске интриге, Милан Кнежевић: Жељко Ивановић звао Кривокапића у Патријаршији да не...

Медијске интриге, Милан Кнежевић: Жељко Ивановић звао Кривокапића у Патријаршији да не потписује Темељни уговор!

Један од валсника концерна „Вијести“ Жељко Ивановић звао је премијера Здравка Кривокапића у Патријаршији у Београду од кога је тражио да не потписује Темељни уговор, саопштио је данас у Скупштини посланик Демократског фронта Милан Кнежевић.

Он је бивши новинар Радоја Дакића, који је држао јарца мислећи да је коза. Душко Марковић му је репорграмирао милион и по дугова за порезе. Нас неће рекетирати и нећемо му дозволити да преузме РТЦГ. Нема разлика између прве и друге фамилије осим по амбицијама по лоповлуку, рекао је Кнежевић, током скупштинске расправе о приједлогу за избор чланова Јавног сервиса РТЦГ.

Кнежевић тврди да су се за вријеме владавине ДПС-а искристалисале двије фамилије.

Прва Мила Ђукановића и друга концерна Вијести Мишка Перовића и Жељка Ивановића која од 30. августа покушава екстремно и силистички да преузме позиције прве фамилије и одређује све могуће процесе у Влади Кривокапића, навео је он.

Кнежевић је оптужио Вијести да ламентирају над новцем и новим рекетима остварују нове профите.

Жељко и Мишко били су једни од медијских “измећара” прве фамилије и крајем деведестих су се посвађали јер су одлучили да они буду друга фамилија која ће временом покушати да постане прва фамилија, рекао је Кнежевић.

Када бисте, додао је Кнежевић, погледали има ли разлике између прве и друге фамилије “нећете је наћи, и прва и друга фамилија имају банку, и прва и друга фамилија имају телевизију, и прва фамилија има берзе и пројекте и друга има берзе и пројекте и прва фамилија има некретнине по свим меридијанима овога свијета и друга исто тако.”

И онда се појави Ивановић бивши новинар Радоја Дакића и један од сувласника Вијести чији су највећи домети били да говори о радничком пасуљу у мензи и о сувим ребарцима да говори о европским интеграцијама и о томе ко треба да буде премијер и опредјељује процесе реконструкције или избора нове владе или избора прелазне владе како би се изашло из кризе у којој се налазимо, нагласио је Кнежевић.

Он констатује да је то Ивановићу потребно јер у овом тренутку концерн Вијести има више државних секретара и помоћника министара, амбасадора, директора директората и осталих владиних функционера него ДФ који је на изборима заједно са коалиционим партнерима освојио 133.275 гласова.

Не чуди онда што Жељко Ивановић користи медијски рекет јер је он један од оних килавих отаца покојне Позотивне Црне Горе која је бирала трећи пут, а уствари је тај трећи пут све вријеме био први пут прве и друге фамилије. Кад он објашњава о притисцима и он брине за темељне уговоре и кад он говори о утицајима. Тај оф шор патријарх. Човјек који је кроз различите видове злоупотреба и проневјера заслужио да буде предмет устраге СДТ-а, али се Миливоје Катнић плаши јер се плаши његовог медијског рекета да га процесуира. Рекетирају све како би продали Вијести и пребацили се на РТЦГ и имали буџет од 14 милиона еура. Е нећемо да им дозволимо. Нас неће рекетирати, закључио је Кнежевић.

Претходно је његов партијски колега Славен Радуновић поручио да ДФ неће дозволити да концерн Вијести пренесе утицај на Јавни сервис.

Најновији чланци

Премијер у убрзаној кризи свијести: Здравко изгубио живце, барем вечерас тјешиће га Демократе!

Пише: Иван Милошевић Чудо је овај Здравко! Довео је себе у ситуацију да читав дан слуша разне критике на свој рачун и да на крају...

Срамна биографија „народног хероја“: Сви злочини Саве Ковачевића!

Сава Ковачевић био је тзв. партизански командант Никшићког НОП одреда, а касније је именован за команданта Оперативног штаба НОП за Херцеговину. Команда „штаба“ била...

Јован Маркуш: Маузолеј на Ловћену – „симбол“ победе над Српством!

-Када је срушен гроб Његошев, црква Светог Петра Цетињског, почеле су да ничу капелице по Црној Гори по угледу на његов. Прву је направио...

Анализе, Миљан Станишић: Политичка злоупотреба Љуба Ћупића!

Пише: Миљан Станишић Свједоци смо да се име Љубомира Љуба Чупића злоупотребљава у скаредне политиканске игре од стране бившег ДПС режима, који користи скорашње непримјерено...

Срамни притисци ДПС-а: За данашњу причу о Лепосавићу ангажовали и „Мајке Сребренице“!

Преко грађанске инициаjтиве 21.мај Скупштини, Влади и јавности Црне Горе отвореним писмом су се обратили Мунира Субашић предсједница Покрета мајки енклава Сребреница и Жепа...