Насловна Почетна МЕДИЈСКА МИЛОВА ХОРСКА СОНАТА: Атипична пандемија антисрпског вируса на ДПС двору!

МЕДИЈСКА МИЛОВА ХОРСКА СОНАТА: Атипична пандемија антисрпског вируса на ДПС двору!

Пише: Иван Милошевић

Није Мило ни прочитао задње слово критике Дритана, а група његових дворана саставила је апел такозваним суверенистичким странкама за спас Црне Горе од великосрпског и руског империјализма. Милина га је читати! Спопадне те нека радост што си ту гдје јеси и што не припадаш том друштву. Барем можеш мирно да спаваш, попијеш јутарњу кафу, прелисташ новине, продискитујеш политичку и осталу сцену са пријатељима и одеш кући или на посао да нешто радиш паметно. Чисто сумњам да поменута група ДПС дворана има ту привилегију да живи нормалним животом, јер по њима сваки дан великосрпски и руски империјализам у сваком погледу све више напредује и напада темеље ове државе, национале посебности Црногораца и њену миленијумску историју. Хајде мајчин сине заспи када ти сваки час отимају државу, историју, нацију, културу и све због чега живиш. Неће сан на очи, скачеш на сваки мишји покрет као опарен и мислиш – ево их долазе, стижу од Добракова или са Јадрана и окупирају Црну Гору! Ко други него Срби и Руси! Први са копна, а други из ваздуха или космоса! 

Шалу на страну, али невјероватна је доза страха од великосрпског и руског империјализма код поменутог друштва. Џабе да им причаш да се плаше без разлога и да великосрпски и руски империјализам, уколико и постоји, има преча посла него да се бакће Црном Гором. Србији се отима Косово, а вјероватно ће се тражити и остали дјелови њене територије и како је кренуло има Србија да опстане само у кругу двојке! И у таквој ситуацији, по ставовима поменутих дворана, Београд из све снаге кидише на Црну Гору, шири великосрпску мрежу и конта обавјештајни и остали план како да је покори. Дајте, господо са ДПС двора не слуђујте овај народ и не плашите га великосрпским караконџулама, вампирима и вудкодлацима, комарцима и осталим инсектима. Могу да вам гарантујем да је Београду тренутно Црна Гора задња рупа на свирали, па и да хоће да крену у поход на Црну Гору нити знају како, а ни зашто! 

Још је смјешније ширење страха од Русије! Русија тренутно ратује са НАТО-ом, има пуне руке посла у Украјини, кренула је у ратни поход који ни сам Бог не зна како ће се завршити, а Путин, Шојгу и остали руски генерали, контају како да прошире своју територију и на Црну Гору! Баш је одлучио Путин да као компензацију за подужу специјалну операцију у Украјину мало војску сврати до Јадрана! Жеља ће бам бити од тога, али тога филма гледати нећете! 

Апел групе ДПС дворана за спас Црне Горе виши ми личи на атипичну пандемију антисрпског и антируског вируса. Жељели би дворани д пелцују становништво, да их на вријеме заштите од опасног вируса и ставе у карантин, односно јединствену идеолошку изолацију. А овамо причају о мулиетничком, мултиконфесионалном и осталом мулти друштву, а шире страх и изолују се од Срба и то не оних из Србије, него ових домаћих који има негдје око 30 одсто! Како ли ће са њима изаћи на крај, када сваки дан пију кафу са њима, свађају се око Мила и Момира, односно Јакова и Милојка и навијају за различите државне репрезентације! 

И ДПС дворанима требало би да буде јасно да Црна Гора нема невоља са Србијом и Русијом, него са дијелом свога становништва који су Срби. Има их толико колио их је и они природно желе да сарађују са Београдом, а немају ни априори одбојан став према Москви. Такви су какви су, можда нијесу савршени, али и они имају своје амблеме, грбове, заставе, историју и схватање Црне Горе, а и немају намјеру да се селе из Црне Горе. Као што су и дворани дио Црне Горе, тако су и Срби њен дио. Једни са другима морамо живјети, жељели то или не! 

Апел да суверинстичке странке, уколико ускоро Мило опет не дође на власт, бојкотују парламент и напусте све институције је прихватљив. Нека и они виде како је то кад си ван институција и на улици водиш ванпарламентарну борбу. ДПС дворани, а и сам ДПС, прије неколико година нијесу давали ни цент што је цјелокупна опозиција била ван парпамента и то ДПС-у није сметало да влада и ради што му је воља. Дошла друга времена, па и да ДПС мало проба како је то када се на улици бориш за свој програм. Није то лоше искуство! Не шкоди, а може да користи!

 

Најновији чланци

ПОУКЕ: Гусле сачувале српску историју и увеле Србе у Европу!

Све до друге половине 18. века и почетка епохе романтизма у европској култури, српска народна књижевност, уметност и традиција налазиле су се у сенци...

МОНТЕНЕГРИНИМА СМЕТА „ВЕСЕЛИ СЕ СРПСКИ РОДЕ“, АЛИ НЕ ВИДЕ ПРОСЛАВЕ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ СА ДЈЕЛОВИМА ЦРНЕ ГОРЕ!

Уз поруке посвећене јединству Албанаца на простору Балкана, заставе црвене боје са црним двоглавим орлом преплавиле су централне тргове у Приштини, у дану када...

ГРАЂАНИ ЦРНЕ ГОРЕ ТАОЦИ ДПС-А: Милово иживљавање и Милојкова немоћ!

Пише: Иван Милошевић Црна Гора је у раљама ДПС-а! Иако је ДПС изгубио изборе, полуге моћи бившег режима су толико моћни да се од њих...

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ: Православље је посна вјера!

Православна вјера је посна вјера. Пост, исповијест, молитва и помирење с Богом и с ближњима је нешто што је изузетно битно за човјека, првенствено...