Насловна Политика МЕДИЈИ ТВРДЕ: ЗБЦГ-у скупштина, Бошњаци ван владе!

МЕДИЈИ ТВРДЕ: ЗБЦГ-у скупштина, Бошњаци ван владе!

Мандатар Милојко Спајић понудио је вечерас Демократама да уђу у Владу што су они на електронској сједници предсједништва и прихватили, јавља портал РТЦГ.

Демократама је тако понуђено министарство одбране, министарство унутрашњих послова, министарство културе и министарство за развој сјевера и екологије. Добиће мјесто замјеника премијера. Осим тога припашће им и два мјеста потпредсједника Владе. Влада ће имати 18 министарстава. За Спајића није био прихватљив услов Бошњака да у владу уђе и СД. Они су за сада ван Владе која ће имати подршку најмање 49 посланика.

Мандатар за састав нове владе Милојко Спајић највјероватније ће обезбиједити подршку од најмање 49 посланика за формирање 44. Владе. Како незванично сазнајемо, након што је мандатар договорио са коалицијом За будућност Црме Горе мањинску подршку, Демократе су одржале сједницу предсједништва и прихватиле понуду за учешће у 44. Влади.

Портал РТЦГ сазнаје да је лидер Демократа Алекса Бечић прихватио да се због деблокаде процеса одрекне позиције шефа Парламента. Умјесто те позиције добиће додатне позиције у Влади.

Мјесто шефа парламента припашће ЗБЦГ, односно највероватније Андрији Мандићу као и још 40 посто мјеста по дубини. Демократама би могао припасти безбједносни систем, а СНП би задржао постојеће ресоре. У Влади би се могла наћи и Уједињена која је своју подршку условила уласком коалиције ЗБЦГ. Њима би највероватније припао ресор просвјете.

Албанске партије су вољне да партиципирају у Влади док су Бошњаци под знаком питања. Они су против формирања власти са ЗБЦГ. Посто њихови гласови у овој варијанти нису неопходни, постоји велика могућност да се они преселе у опозицију.

извор: дан

Најновији чланци

ПОУКЕ: Гусле сачувале српску историју и увеле Србе у Европу!

Све до друге половине 18. века и почетка епохе романтизма у европској култури, српска народна књижевност, уметност и традиција налазиле су се у сенци...

МОНТЕНЕГРИНИМА СМЕТА „ВЕСЕЛИ СЕ СРПСКИ РОДЕ“, АЛИ НЕ ВИДЕ ПРОСЛАВЕ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ СА ДЈЕЛОВИМА ЦРНЕ ГОРЕ!

Уз поруке посвећене јединству Албанаца на простору Балкана, заставе црвене боје са црним двоглавим орлом преплавиле су централне тргове у Приштини, у дану када...

ГРАЂАНИ ЦРНЕ ГОРЕ ТАОЦИ ДПС-А: Милово иживљавање и Милојкова немоћ!

Пише: Иван Милошевић Црна Гора је у раљама ДПС-а! Иако је ДПС изгубио изборе, полуге моћи бившег режима су толико моћни да се од њих...

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ: Православље је посна вјера!

Православна вјера је посна вјера. Пост, исповијест, молитва и помирење с Богом и с ближњима је нешто што је изузетно битно за човјека, првенствено...