Насловна Почетна МЕДИЈИ: Небојша Родић нови амбасадор Србије у Црној Гори?

МЕДИЈИ: Небојша Родић нови амбасадор Србије у Црној Гори?

Биши директор Безбједносно информативне агенције БИА Србије и каријерни дипломата Небојша Родић биће нови амбасадор Србије у Црној Гори. Ову информацију објавиле су Вијести, а до сада званичне потврде из дипломатских служни како Србије, тако и Црне Горе није било.

Небојша Родић замијениће на тој функцји Владимира Божовића који је у новембру 2020. проглашен персоном нон грата, а званично је у јулу ове године опозван са дужности амбасадора Србије у Црној Гори.

Небојша Родић рођен је у Шапцу 1953. године. Он је бивши министар одбране Републике Србије у Влади Ивице Дачића и тренутни амбасадор Србије у Бечу, а од 2014. до 2018. године је био амбасадор у Азербејџану.

Родић је стално је запослен у Министарству спољних послова Србије, са звањем амбасадора, од 2000. године. Радио је и на пословима помоћника министра за информисање, потом државног подсекретара.

Наводи се да је у Народној Скупштини Србије радио на пословима замјеника секретара Скупштине и шефа кабинета предсједника Скупштине, као и предсједника Републике.

Обављао је дужност Генералног секретара предсједника Србије, затим је до 2013. године био директор Безбједносно-информативне агенције, као и члан Владе и Министар одбране до априла 2014. године.

На мјесту шефа БИА наслиједио је Сашу Вукадиновића са којим је у РИК-у радио у вријеме предсједничких избора 2000. године. Већ у првим мјесецима на челу БИА, суочио се са афером прислушкивања телефона Томислава Николића и Александра Вучића, пише Истиномер.

Листинге телефона предсједника државе и потпредсједника владе наводно је тражила Управа криминалистчке полиције МУП-а, а што је БИА открила и спријечила.

У реформисаној Влади Републике Србије, септембра 2013. године, Родић је изабран за министра одбране. Ову функцију обављао је до априла 2014. године.

 

Најновији чланци

ПОПИСНИ ХАОС И ПОБУНА НА БРОДУ МАУНТИ: Милојко и Никола дали један другом бесу, Љубо све залио рујном дијалошком колумном!

Пише: Иван Милошевић Никола Ракочевић и Љубо Филиповић јуче су ишли на честитику код Милојка и вратили су се са прегршт поклона, испјевали се до...

НА ДАНАШЊИ ДАН: Проглашена Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца!

На данашњи дан, 1. децембра 1918. године, проглашена је Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца, коју је прокламовао престолонаследник Александар Карађорђевић у кући Крсмановића на...

ВЛАДА СРБИЈЕ: Купљена наредба Хитлера за напад на Југославију!

Србија је купила оригиналну верзију директиве од 27. марта 1941. године којом је тадашњи њемачки канцелар Адолф Хитлер наредио напад на Краљевину Југославију и...

Дритан: Милојко само слуша ДПС!

Бивиши премијер и лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић огласио се на Фејсбуку поводом другог одлагања пописа становништва, наводећи да никога ко мало више...

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ: Православље је посна вјера!

Православна вјера је посна вјера. Пост, исповијест, молитва и помирење с Богом и с ближњима је нешто што је изузетно битно за човјека, првенствено...