Насловна Почетна Марко Ковачевић: Наша листа је јача од ДПС-а у Никшићу!

Марко Ковачевић: Наша листа је јача од ДПС-а у Никшићу!

-Јасно је да тензије и сукоби одговарају само ДПС-у. Зато они данима, заједно са појединим групама унутар никшићке полиције, креирају фиктивну слику наводне угрожености неких њихових чланова како би вјештачки створили тензије које треба да доведу до стварних сукоба, рекао је у интервју за портал ИН4С носилац листе коалиције „За будућност Никшић“ Марко Ковачевић.

Постоји још један број наших суграђана који су патолошки везани за ДПС и имају фасцинацију оном моћи коју су некада имали. 14. марта морамо да ослободимо те људе заблуда и да им покажемо да може другачије, поручио је Ковачевић.

Дан локалних избора у Никшићу се приближава. Зашто би сте грађанима препоручили да гласају коалицију „За будућност Никшића“ коју Ви предводите?

Прије свега је неопходно потврдити велику, историјску побједу коју смо остварили 30. августа и послати ДПС једном заувијек у прошлост. Такође је важно да у Никшићу коначно имамо листу која ће сама бити јача од оне листе коју предводи ДПС. Такав потенцијал има само листа За будућност Никшића коју чини 11 конституената и која је највећа коалиција икада у нашем граду. Ми смо окренути будућности а прошлост остављамо ДПС-у јер она припада њима. Никшић заслужује промјене и Никшић заслужује бољу будућност која ће припадати свима а не само изабранима. Никшић је срце Црне Горе и ако њему вратимо функцију читава Црна Гора ће кренути напријед. На овим изборима не поставља се само питање будућности Никшића већ и читаве Црне Горе. Очи дјеце из цијеле Црне Горе сада гледају у нас. Гласањем за бољу будућност Никшића, гласамо за бољу будућност читаве Црне Горе. Зато је број 4 прави избор за грађане Никшића 14. марта јер под тим бројем вадимо сви заједно, без разлике, карту за бољу будућност нашег града и наше дјеце.

Када је у питању економски развој града, шта ће бити Ваши приоритети?

Наш приоритет у будућем руковођењу општином Никшић биће решавање питања незапослености. Нашем граду не требају више криминалци и тајкуни већ поштени људи који ће довести инвеститоре и обезбједити нова радна мјеста. Тражићемо регионалну помоћ у борби против короне како би наша општина што прије изашла из ове тешке ситуације и како би наставили са нормалним животом.

Систематским уништавањем града, занемаривањем потреба грађана и политиком корупције и репресије, ДПС је успио да Никшић учини градом из којег млади одлазе, у којем незапосленост расте, у којем се дијелимо на оне које “терен препознаје“ и на оне које ДПС уопште не препознаје као грађане.

Сада је вријеме за промјену, за локалну власт која неће красти од наше дјеце већ стварати прилике и благостање за њих. Вријеме је за локалну власт која ће стварати послове и пристојне плате за све а не само за привилеговане. Снажан Никшић је основа за снажну Црну Гору и зато наш приступ мора бити домаћински и на корист свих грађана. Имамо најбоље позиције у региону, много боље од свих осталих листи које учествују на изборима и можемо да обезбједимо највише инвестиција а самим тим и највише нових радних мјеста у Никшићу. То ће бити наш приоритет у наредном периоду. Не ДПС прича о 1918. години већ 1918. и више нових радних мјеста у Никшићу.

Да ли је ситуација у Никшићу напета, како то јављају поједини медији, али и лидери Демократске партије социјалиста која оптужују опозицију да подиже тензије?

ДПС наступа као у оној сцени из култног италијанског филма у којој крадљивац бицикла улеће у масу која јури лопова и виче из свег гласа: Држ’те лопова!

Јасно је да тензије и сукоби одговарају само ДПС-у. Зато они данима, заједно са појединим групама унутар никшићке полиције, креирају фиктивну слику наводне угрожености неких њихових чланова како би вјештачки створили тензије које треба да доведу до стварних сукоба. Како смо ми из коалиције За будућност Никшића остали имуни на те њихове покушаје и нисмо реаговали ДПС је открио своје право лице мучким нападом из засједе на нашег активисту Луку Требјешанина, ком су претходно скоро читав мјесец цртали мету и лажно га оптужили да је јогуртом полио Илију Ашанина. То је и код нас упалило аларм и тражили смо да се хитно открију починиоци тог дјела што се није десило. Директор полиције Брђанин је склонио командира станице Мађарића и начелника ЦБ Никшић Горановића са тих позиција и рекао да ће они обављати неке друге послове у оквиру Управе полиције. И то је неки почетак али сматрамо да је суспензија и забрана ношења оружја тим лицима био минимум у поступању овом приликом јер за нас који смо више од годину дана систематски прогоњени од стране тих људи прекоманда једноставно није довољна. Не смијемо ДПС-у дозволити да и даље разгорева тензије али морамо бити спремни да одбранимо себе.

У мјери у којој то од нас зависи ситуација неће бити напета и ми ћемо гледати да спустимо тензије. Знамо да ДПС неће поступати тако али бићемо и на то више него спремни.

Ваша коалиција изнијела је низ доказа и оптужби да су челници локалне власти годинама злоупотребљавали државне ресурсе, вршили уцјене и притисак на бираче. Да ли је и сад настављено са том праксом?

Основни ресурс који су до сада злоупотребљавали била је никшићка полиција. Она је још увијек њихово главно упориште јер са промјенама које су неопходне је тек почело. Наравно и све друге злоупотребе су присутне али они више немају замах нити народ има страх од њих као некада. Постоји још један број наших суграђана који су патолошки везани за ДПС и имају фасцинацију оном моћи коју су некада имали. 14. марта морамо да ослободимо те људе заблуда и да им покажемо да може другачије. Да можемо братски, људски и поштено да изградимо Никшић за све нас. Када схвате у каквој су заблуди били вјерујем да ћемо и у њима имати истинске прегаоце за добро нашег града и да ће Никшић продисати на оба своја плућна крила.

Имате ли пројекције о томе колики број мандата бисте могли да освојите?

Наш први циљ у кампањи који се тиче резултата је био да донесемо на локалним изборима у Никшићу један квалитет више у односу на државни ниво, а то је да добијемо листу која ће сама бити јача од оне листе коју предводи ДПС. Можемо слободно рећи, с обзиром на све учињено у досадашњој кампањи, да смо тај циљ достигли и да сада радимо на томе да сами будемо апсолутни побједник локалних избора. То наравно не значи да нећемо остале локалне опозиционе листе позвати да са нама учествују у власти, напротив. Ми поштујемо све грађане који желе промјене и наравно да ћемо свима којима они дају мандат за то омогућити да у тим промјенама учествују. Једини језик којим нећемо пристајати да говоримо је језик уцјена јер желимо да се и наши гласачи поштују.

Са ким нема постизборне сарадње ни коалиције?

Са онима који су систематски уништили и унизили наш град, затворили велике фабрике које су у њему постојале, довели број радних мјеста до минимума и натјерали велики број младих да напусте наш град.

Ваша порука за крај читаоцома портала ИН4С?

Нема краја. Има само будућности.

Најновији чланци

БОРАЧКА УДРУЖЕЊА ИЗ ФОЧЕ ПОВОДОМ ЈОШАНИЦЕ: Вређају српске жртве, дјецу прогласили војним циљем!

Удружења проистекла из Одбрамбено-отаџбинско рата и општинско руководство из Фоче, најоштрије осуђују срамну одлуку Суда БиХ да одбаци оптужницу за злочине над Србима у...

Удружење медицинских сестара: Принцеза Катарина члан почасног одбора!

Њ.К.В, Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина присуствовали су данас свечаном отварању 7. Националног конгреса са међународним учешћем медицинских сестара и медицинских техничара под називом...

ЊЕМАЧКИ АМБАСАДОР: Не раздвајам се од Спајића!

У најбољем интересу Црне Горе и њених грађана је да мандатар Милојко Спајић што прије оформи кредибилну, проевропску и пратлантску владу коју ће чинити...

ЈАСНО И КИШНИМ ГЛИСТАМА: Црна Гора колонија!

Пише: Иван Милошевић Уколико некоме није било јасно, ваљда је и њима данас пукло пред очима - Црна Гора је колонија! И то она вулгарног...