Насловна Спорт Марија Вуковић за "Светигору": Мој успјех на Олимпијади Божја награда!

Марија Вуковић за „Светигору“: Мој успјех на Олимпијади Божја награда!

-Срећна сам што се мом резултату из Токија радује сва Црна Гора, каже у интервјуу за Радио Светигору атлетичарка Марија Вуковић, која је у дисциплини скок у вис на управо завршеним Олимпијским играма у Токију освојила 9. мјесто прескочивши лествицу на 196 cm. Маријин резултат је тим значајнији ако се има у виду да су само четири такмичарке прескочиле већу висину од наше репрезентативке.

По доласку у Црну Гору услиједили су бројни пријеми, честитке и обећања да ће атлетика коначно добити статус какав заслужује краљица спортова.

Марија Вуковић најављује још боље резултате већ од наредне године када је очекује дворанско светско првенство у Београду и нада се да ће круна њеног спортског рада доћи у Паризу на Олимпијским играма за 3 године.

Истиче да током свих ових година није одустајала те да је захвална што је уз своју вјеру и људе који су били око ње, успјела да дође до финала Олимпијских игара, што је на један начин усрећило наше људе и пронело име Црне Горе. Ипак, иако је знала да ће се финале пратити, није очекивала оволику пажњу, љубав и радост у Црној Гори због њеног резултата.

-Лијеп је осјећај иако нисам навикла на толику пажњу с обзиром да сам доста пута испраћена уз неко неповјерење и отписивање од стране многих. Али лијепо је што сам показала да могу и што резултат од 2010. године није случајност. Бог је велики и увијек пошаље оно што треба у правом тренутку, а очигледно је да је тај прави тренутак сад и ова година која је била одлична, казала је наша атлетичарка сумирајући утиске из јапанске престонице.

Са слушаоцима Радио Светигоре је подјелила радост коју је осјетила у Токију: “Тог дана је било све онако како треба. Бог је склопио своје коцкице да ја уз неки мир и спокој у души скочим и направим тако велики резултат, да моја сестра буде ту, тренерица такође… Стварно велики дан и велики резултат и велики успјех наћи се у финалу Олимпијских игара.”

Наглашава да је све то једна лијепа увертира за све што је очекује, ако Бог да здравља да настави да скаче високо.

Било би лијепо да сам скочила лични рекорд, од 198 cm, у финале Олимпијских игара, али није било суђено очигледно. И 196 cm је био довољан резултат. Све у свему једно дивно искуство и једно велико такмичење.”

Иако је Марија Вуковић са својом родитељима избјегла из Книна, када је имала три године, а њена сестра двије, каже да не осјећа мржњу ни према коме јер су је њени родитељи учили да воли и не дјели и не осуђује људе:

-Самим тим што смо се овдје подигли и учили, овдје је наше друштво, ово је наша држава. То да ли ће мене неко осуђивати што идем у манастир и вјерујем у Бога, нека буде тим људима на образ. Искрено се надам да смо сви једно и да за све ово што се дешава у Црној Гори нема разлога. Неко ко иде против Бога, иде против себе прије свега. Овај мој резултат није за неко дјељење, помињање било каквих партија и свега осталог. Ово је нешто што сам ја направила и са чим сам представљала Црну Гору као једну државу.”

Све своје успјехе Марија доживљава као Божију награду.

“Ја сам доказала да са вјером и позитивом човјек може да направи све, не само у спорту већ генерално у животу. Протеклих пар година сам се учврстила у вјери, што је можда још увијек недовољно, али дајем онолико колико могу”, поручила је Марија, спомињући о. Николу Гачевића који је у Атини, оца Гојка Перовића са Цетиња, као и друге дивне људе које воли и поштује, који су јој помогли на овоме путу.

На крају разговора казала је да је њена породица увијек уз њу и да јој даје велику подршку те да је поносна на све чланове породице, посебно на родитеље.

Након гостовања на Радио Светигори, атлетичарка Марија Вуковић је у пратњи главног и одговорног уредника  о.Николе Пејовића посјетила гроб блаженопочившег Митрополита Амфилохија у крипти Саборног храма Христовог Васкрсења.

Најновији чланци

Приче за малу дјецу: Политичког утицаја на РТЦГ неће бити!

Министарка јавне управе, дигиталног друштва и медија Тамара Срзентић истакла је да је Јавни сервис стуб демократског друштва и да мора остати независан и...

Други о нама, српски војник: Храбар, слави славу и у рову!

Просечан српски војник имао је 26 година, али је због тешког живота на селу, а нарочито услед ратних околности, деловао старије од својих савезничких...

Алекса Бечић: Овакво стање не одговара никоме!

Предсједник Скупштине Алекса Бечић је казао да очекује наставак дијалога који је започео премијер Здравко Кривокапић. Истакао је да овакво стање не одговара никоме. Одговарајући...

Света Петка у Канади: Прослављена слава огранка СНО „Павле Ђуришић“!

Овогодишња слава огранка ”Павле Ђуришић” из Кичинера, Ватерлу, Света Петка обележена је у недељу 24. октобра у цркви Светог Ђорђа. Славски обред служио је свештеник...

И то може: Марина Абрамовић добила награду Вучића!

Поводом 140 година дипломатских односа Америке и Србије, у срцу Менхетна у Њујорку на свака три минута приказиван је спот од 16 секунди, у...