Насловна Политика Маргарита Симоњан: Русија спремна да помогне Србији у културној борби против радикалног...

Маргарита Симоњан: Русија спремна да помогне Србији у културној борби против радикалног либерализма!

-Русија је спремна да помогне Србији у културној борби против радикалног либерализма, рекла је Маргарита Симоњан, главни уредник РТ-а и МИА Русија Сиводња, током посете Београду учествујући на конференцији у организацији Руског балканског центра.

Симоњанова је говорила и о међународним односима, о којем је током путовања разговарала и са познатим српским редитељем Емиром Кустурицом. Према њеним речима, модерно друштво суочено је са избором између радикализације ултрарелигиозних осећања и не мање радикалног либерализма који се бави „уништавањем достигнућа људске цивилизације, скривајући се иза идеја хуманизма“, преносе РИА Новости.

-Само ми од великих земаља сада можемо да бранимо своје право да будемо традиционално друштво, само ми нудимо етику здравог човека, принципе и вредности здравог човека, рекла је Симоњанова.

Своју спремност изразила је лично и као шеф руских медија да помогну Београду да остане „ментално, цивилизацијски, културолошки“ заједно са противницима бесног либерализма.

Видимо да је и Србија увучена у ову избезумљену вртешку `нове етике`. Само ми нудимо етику здравог човека, принципе и вредности здравог човека. Ти покушаји се дешавају свакодневно, и о тим притисцима ви знате боље од мене. Ја хоћу, како је певао наш велики певач Виктор Цој, да вам пожелим срећу у тој борби, а ми ћемо вам радо помоћи у свему у чему можемо, рекла је Симоњанова.

Догађају су присуствовали и председник парламента Ивица Дачић и руски амбасадор Александар Боцан-Харченко. Центар ће радити на приближавању научне заједнице и јавности две земље. У оквиру отварања одржана је конференција „Прошлост, садашњост и будућност руско-српских односа“ на којој су учествовали представници Руске академије наука, универзитета и истраживачких организација Русије и Србије.
Оснивачи Руског балканског центра у Београду су бивши амбасадор Србије у Русији Славенко Терзић, Институт за дијаспору и интеграције (Институт земаља ЗНД) под вођством посланика Државне думе Константина Затулина и друштва „Руско питање“.

Према речима оснивача, задатак центра је да проучава савремене политичке, економске, социјалне, културне и верске процесе који се одвијају у Србији и државама балканског региона, да се развијају пројекти уз помоћ локалних и регионалних научних и аналитичких центара, фондација и јавних организација. Још једно важно подручје активности је упознавање српске и балканске професионалне заједнице и јавности са главним трендовима у Русији.

Извор: восток.рс

Најновији чланци

Епископ Јоаникије у Острогу: Космет је наше духовно огњиште!

-Страдално, али славно и благословено Косово и Метохија, је наше духовно огњиште, и са њима држимо, као што смо увијек држали јединство са са...

Милан Кнежевић: Ново тужилаштво ће морати да отвори Милове рачуне, утврди чија је вила на Горици и како ДПС пере паре!

Милан Кнежевић, посланик ДФ-а, сматра да су новим законима о тужилаштву отворена врата за правду. -Ону правду које смо толико били жељни, а сви смо...

Обиљежен Дан ВРС, Додик: Војска Српске свијетли образ Срба!

Служењем парастоса погинулим борцима Војске Републике Српске и цивилним жртвама одбрамбено-отаџбинског рата у касарни "Козара" у Бањалуци обиљежен је 12. мај - Дан ВРС...
video

Данас је СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ ОСТРОШКИ ЧУДОТВОРАЦ!

Не само рођење, дјетињство и младост, него и многе касније године живота Светога оца нашега Василија, допуштењем Божијим, остадоше скривени у времену, тек нејасно...

Матија Бећковић о нападима на познатог нобеловца: Фокусирајте се на позитивно! Живио Петер Хандке!

Академик Матија Бећковић рекао је да је нобеловац Петер Хандке на својој кожи осјетио како је Србима, те да је одлуку да буде сапатник...