Насловна Почетна Мапет шоу на РТЦГ-у: Инспектор Радиша контролише Гаргамела! Радиша и Гаргамел изабрали...

Мапет шоу на РТЦГ-у: Инспектор Радиша контролише Гаргамела! Радиша и Гаргамел изабрали Бориса Раонића!

Пише: Иван Милошевић

Избор генералног директора РТЦГ-а прераста у прави Мапет шоу, али са примјесама инспекторе Радише и учешће Гаргамела. Ко је ту ко, тешко је рећи, али овај галаматијас која је нова власт смијешала са РТЦГ-ом тешко је отплести и привести неким нормалним правилима! 

И док су сви ћутали о РТЦГ-у скоро годину дана, сви заинтересовани за избор новог директора ( има их сијасет) одлучили су да се у избор умијешају у пет до 12. Изгледа да су се тек ових дана сјетили шта за Црну Гору значи јавни сервис и да онај ко га контролише у политичкој трци на неких 1000 метара има барем 300 метара форе. И док су они бистрији то знали још прије годину дана, ови данашњи актери сјетили су се тога тек када су кандидати за новог директор закуцали на врата јавног сервиса. Умјесто да још прије седам-осам мјесеци владајућа већина суспендује све прописе који се односе на РТЦГ и рад ове куће врати барем једно 20 година уназад, они су кренули оним – лако ћемо! Мислим да им се то данас обија о главу и ма како се избор директора завршио, кривични наставак овог Мапет шоуа је извјестан и ради тога неко ће се чешати тамо гдје није мислио да се чеше. Али, тако вам је то, када нова власт увијек има нека преча посла од најпречег посла, односно да колико толико уреди рад јавног сервиса и на тај начин допринесе смиривању политичких обрачуна и увођења нормалне јавне атмосфере у јавни живот свих грађана! 

Више је него комично да таман када се интервјуишу кандидати за директора у РТЦГ упада инспекција и тражи да се прегледа једном већ прегледана документација. Док кандидати образлажу визију јавног сервиса и мудрују о стратешким медијским правцима новог времена, инспектори им дишу за врат и чачкају око школске спреме и сукоба интереса. Таквих сцена нема ни у цртаним филмовима и није им раван ни цртани лик инспектора Радише. И Волт Дизни би позавидио ауторима данашњих телевизијских догодовштина на инвентивности, машти и сијасету глупости! 

Наравно, бивша власт све то посматра иза ћошка и пријети кривичним пријавама члановима новог савјета. А они као рогови у врећи! Једни би да се о директору гласа данас, други су за понедјељак, а трећи би да то одложе за 15 или 150 дана!

РТЦГ и све оно што се догађа око њега слика је нашег друштва. У њему коло воде моћници из сјенке окружени булументама својих полтрона, медијским извођачима јавних и тајних радова и осталих заинтересованих појединаца. У РТЦГ- у има свега, али нема онога због чега је и основан. Нема обичних грађана нити нормалне новинарске атмосфере! 

Радише, Мапетовци и Гаргамели преузели су јавни сервис и уколико на програмима те куће немамо шта да гледамо, ових дана имамо прилику да гледамо серијале цртаних филмова. Разлика је само у томе што од цртаних филмова нико нема штете, што се за актуелне цртаће на РТЦГ-у не би могло рећи!

Углавном, нова власт је пропустила прилику да РТЦГ уведе у елементарне пристојне новинарске воде. Пошто је то изостало није ни чудо што политички и остали таласи могу РТЦГ да одведу тамо гдје ни ДПС није мислио да ће их одвести! Чудо овај ДПС! И када није на власти, као да је власт!

ПС. И таман када сам овај текст написао добро обавјештене „Вијести“ су објавиле да је за новог директора РТЦГ изабран Борис Раонић. Он је добио убједљиву већину, седам од девет гласова новог Савјета. Колико ми је познат идеолошки профил Раонића нема сумње да на РТЦГ неће бити нових вјетрова. Ради се о провјереном кадру друге фамилије којима је једина константа ових година била антисрпство!

 

Најновији чланци

Иза затворених врата: Сартрова соба актуелних безбједњака!

Пише: Иван Милошевић Актуелни безбједњаци седам сати су разговарали иза затворених врата! Ово "иза затворених врата" подсјетило ме на истомимену драму Жан Пол Сартра. Уолико...

Драган Бојовић (ДФ): Спремни за борбу против корупције, остали да се придруже!

Посланик ДФ-а у Скупштини Црне Горе Драган Бојовић на конференцији за медије о борби против високе корупције и предложио је три важне инцијативе које...

Нико као Новак Ђоковић: Почела 344 недјеља владавине српског тенисера!

Српски тенисер Новак Ђоковић наставио је да увећава сопствени рекорд по броју седмица проведених у врху свЈетског тениса, пошто је данас започео 344. недЈељу...

Москва: Русија не одустаје од подршке Србији!

Русија одлучно осуђује и одбацује све инсинуације о наводној промени става Москве према непризнавању самопроглашене „Републике Косово“, које су се појавиле након што су...

Веселин Дрљевић: РТЦГ све бољи, виде то и ЕУ!

Предсједник Савјета РТЦГ Веселин Дрљевић сматра да се Савјет РТЦГ и манаџмент још уигравају, али да за сада раде веома квалитетно. Казао је да...