У Ваљеву на састанку уприличеним потребом за ширењем деловања Српско-руског центра “Мајак” у колубарском округу договорени су принципи и начини фуинкционисања центра Мајак.

Горан Марковић Маркони је постављен за специјалног саветника који ће имати задужење координације активности Српско-руског центра “Мајак” у Ваљеву, Убу, Мионици, Осечини, Лајковцу и Љигу  што обухвата колубарски округ.

Горан Марковић је ветеран 63-ће специјалне јединице и вишеструко одликован, частан и исправан човек у најбољим годинама. Спортиста и спортски радник дуг низ година. Он је човек који се прихватио овог ни мало лаког задатка у жељи да допринесе својим ангажманом својој средини неким новим правим вредностима за које се залаже Српско-руски центар “Мајак” а чији је члан већ дуже времена.

Активности Српско-руског центра “Мајак” се повећавају из дана у дан као и чланство наше организације.

Услов за организовање у округу је минималнио 30 чланова што није велики задатак обзиром на вредности за које се залажемо и да 90% становништва наше земље осећа на прави начин те вредности а сада има и прилику кроз организовање у нашем Центру Мајак да те вредности негује, чува и покаже на прави начин. Досадашња пракса је показала да се врло брзо упетостручује чланство у округу где отворимо испоставу и поставимо човека који ће да координира нашим активностима.