Насловна Политика Локални избори: ДФ предао листу у Будви!

Локални избори: ДФ предао листу у Будви!

Демократски фронт Будва је данас Општинској изборној комисији предао листу за изборе који су заказани за 5. ун. Носилац изборне листе је доскорашњи посланик и бивши менаџер Општине Будва Мило Божовић, дипломирани економиста.

Наша изборна листа и програм развоја гарант су да ће Демократски фронт и након следећих избора бити најјачи политички субјект у Будви и да ће наставити успјешно да врши власт, поручују из ДФ-а.

Напомињу да се на листи налази 55 одсто жена.

Овим смо потврдили да упркос законском минимуму који прописује обавезну квоту од 1/3 искрено вјерујемо да жене заслужују више мјеста, како на политичким листама, тако и у вршењу власти и обављању најодговорнијих функција у нашем граду. Такође вјерујемо да ће наша листа бити листа са најмлађим просјеком година, јер смо поред постојећих кадрова шансу дали и младима који треба да преузму одговорност за развој нашег града и у том смислу дају посебан допринос да наш град крене путем стабилности и развоја, истичу у ДФ-у.

Како кажу, Демократски фронт је предао изборну листу јер се у овом тренутку изборне радње спроводе по већ утврђеном календару и законским роковима.

-Упозоравамо политичке актере који су у Скупштини Црне Горе изгласали неуставне измјене и допуне Закона о локалној самоуправи о одлагању избора да на данашњем засиједању не понове грешку и дерогирају Устав као највиши правни акт, као ни Закон о избору одборника и посланика, који јасно прописују да мандат локалној скупштини траје четири године и да се не може продужити никаквом политичком комбинаториком, наводе.

Посебно је, наглашавају, проблематична ситуација у Будви и Тивту, гдје је Влада распустила локални парламент и донијела одлуку о увођењу одбора повјереника, који суспституише скупштину само у дијелу доношења неодложних одлука и чија је једина функција да у прелазном периоду припреми амбијент за одржавање локалних избора.

Када имамо распуштену скупштину у Будви онда је ваљда свима јасно да у таквом амбијенту не може доћи до одлагања избора јер се ради о императивним нормама устава и закона које се морају поштовати. Насилно одлагнаје избора видимо као покушај да одређени политички субјекти, свјесни своје слабости и лошег рејтинга у Будви који им предстоји, покушавају да купе вријеме и побољшају свој статус, поручују из ДФ-а.

Након носиоца изборне листе ДФ у Будви „Мило Божовић-Будва на првом мјесту! ДФ“ слиједе: Никола Јовановић, дипл.правник; Младен Микијељ; дип.економиста; Данијела Дошљак, дипл.политиколог; Никола Вучићевић, магистар физичке културе; Маријана Божовић, магистар информатике; Јелена Куљача Савић, дипл. политиколог; Никола Краљ, дипл.туризмолог; Слађана Недовић, магистар екон.наука; др Мирјана Греговић, доктор стоматологије; Небојша Јановић, дипл.економиста; Младен Кажанегра, спортски радник; Милена Перовић, дипл.економиста; Кристина Рафаиловић, менаџер туризма; Митар Бечић, угоститељ; Бојана Пићан, дипл.економиста; Филип Вујовић, дипл.правник; Александар Божовић, менаџер у бизнису и туризму; Сања Вујовић, дипл.економиста; Милош Медин, дипл.туризмолог; Анђела Горановић, дипл.преводилац енглеског и француског језика; Јелена Миковић, дипл.економиста; Марија Франета, студент економског факултета; Радко Гарчевић, правни техничар; Иван Радуловић, угоститељ, Милица Бабић, дипл.инжињер пољопривреде; Милица Радонић, студент факултета политичких наука; Милијана Ђукић, медицински радник; Бојана Матовић, дипл. правник; Дарко Ивановић, дипл.економиста; Ивана Лијешевић, дипл.тренер пливања и професор физичке културе; Тијана Рађеновић, дипл.економиста; Драган Радонић, турист.техничар.

 

Најновији чланци

Награде, заграде и домаћа апокалипса: Када 12-ти прождере 13.јул!

Пише: Иван Милошевић Буран јучерашњи дан! Судећи према добитнику 13-јулске награде рекло би се да славимо 12., а не 13 јул. Тога 12. јула формирана...

Миљан Станишић: „Братоубилачки и грађански рат у Црној Гори 1941. године“ (10)!

Пише: Миљан Станишић УЛОГА КРАЉЕВСКИХ ОФИЦИРА У УСТАНКУ ЈЕ БИЛА ЗНАЧАЈНА Непостојање или слабо функционисање система команди, неорганизованост, непланирање и некоординисаност, лоше процјене и сл. биле...

Студија Миљана Станишића скренула пажњу јавности: Књига коју смо чекали 80 година!

Књига Миљана Станишића „Братоубилачки и грађански рат у Црној Гори 1941. године“, скоро је  угледала свјетлост дана и дистрибуира се уз дневну новину „Дан...

ПОЛУФИНАЛЕ ВИМБЛДОНА: СРПСКИ ВИТЕЗ НОВАК ЂОКОВИЋ!

Који је враг Новаку Ђоковићу! Доведе те до очаја, а онда до тријумфа! То не може свако, за то човјек треба да се роди...

Црногорски Кадирови или полемика Милорада и Ника: Вељесрпски Великоалбанци и Вељемонтенегрински Црногорци!

Пише: Иван Милошевић Симпатична ова полемика Милорада Поповића и Ника Ђељошаја. Милина их читати, све врца од таквих глупости да не знаш одакле да почнеш,...