Насловна Почетна Лидери ДФ саопштили: Тужиоци и судије да саопште ко им је рекао...

Лидери ДФ саопштили: Тужиоци и судије да саопште ко им је рекао да нас прогоне, сви трагови воде до Ђукановића!

Лидери Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић, на пресконференцији након што им је укинута пресуда за државни удар, казали су да се не радују због ове пресуде, те да имају намјеру да се обрачунају са свима који су монтирали овај државни удар. Напоменуо је да сви они који су учествовали у овоме морају да се суоче са законом и правдом, те додао да је добро да неки одмах почну да подносе оставке.

Људи нек размисле како је било свима нама док нас је опаки режим малтретирао, сада је то све иза нас. Имамо одлуку која је на трагу правде и истине, имамо озбиљну намјеру да се суочимо са свима који су монтирали овај судски процес, а и ти трагови завршавају се са Миливојем Катнићем, Сашом Чађеновићем и Сузаном Мугошом и судским вијећем. Знамо да ти трагови воде ка Милу Ђукановићу, то све мора да се истражи и утврди. Ми имамо воље да се тим водимо до краја зато што је Црна Гора заслужила да буде ослобођена 2016 године, истакао је Мандић.

Како је напоменуо, они који су учестовали у овом, Миловоје Катнић, а посебно Саша Чађеновића и судско вијеће, Сузане Мугоше, мораће да се сусретну са правдом макар и на оном свијету.

Чађеновић је добио стан, а сви они материјалну корист, ипак мораће да се сусретну са посљедицама њихових недјела, поновио је Мандић.

Како је нагласио, многи очекују да буду срећни и славе побједу правде над неправдом.

-Ми ово доживљавамо као да треба да се суочимо са истином, да борба против организованог криминала и корупције треба да буде дослиједна и да не обухвати само оне који су убијали људе по Црној Гори већ и оне који су радили кривична дјела тако што су људима измишљали и монтирали тешке кривичне процесе, напоменуо је он.

Према његовим ријечима, Црна Гора је требала да буде ослобођена 16. октобра 2016., а не 30. августа.

Због тога данас нема радости сем горчине код нас који смо преварени. Сви они који су учествовали у овом мораће да се суоче са законом и правдом и добро би било да они који су учествовали у овоме почну да поднесу оставке и припремају ствари за мјеста која требају да заврсе како би се ресоцијализовали, нагласио је он.

Лидер ДНП-а Милан Кнежевић казао је да не осјећају сатисфакцију нити радост, нити смартрају да овај дан треба буде неки празник њиховим породицама.

Све оно што смо саопштавали на суђењу и након суђења је била истина. Ми смо прогоњени људи од стране оних који су нашу побједу покушали да претворе у државни удар.. Много ми је драго и срећан сам што је укинута пресуда за српске држављне који су истрпјели притисак и нијесу пристали да потпишу споразум о признавању кривице. Ми смо свих ових година овог прогона достојанствено корачали Црном Гором и у затвору и у тужилаштву и у суду, истакао је Кнежевић.

Подсјетио је да су га хапсили, осуђивали, те да су му хапсили мајку и брата.

Све су нас из ДФ-а ухапсили кад је било изгласавање Закона о слободи вјероисповијести. Истина је била наша водиља и поносан сам на наше пријатељство. Овај дан је потврда закашњеле правде ја не могу да се радујем и прослављам нешто што је видјела Црна Гора. Ради се о монтажи, а Црна Гора је била већ ослобођена 16. октобра 2016, напоменуо је он.

Подсјетили су да су поднијели кривичне пријаве против СДТ Миливоја Катнића које су одбачене, а Мандић се нада да ће се ново Тужилаштво позабавити овим питањима.

Ново тужилаштво ће се позабавити свим овом питањима, очекујемо да ће радити по закону и уставу. И ови што су спроводили правду мораће да се сусретну са њима, напоменуо је Мандић.

Најновији чланци

Симонида Кордић: Гласам у Херцег Новом, неко хоће да скрије ДПС злоупотребе!

Функционер Демократског фронта Симонида Кордић казала је да од 2002. нигдје друго није гласала осим у Херцег Новом и да ће тражити исправку уколико...

Премијер узвраћа: Лидери ДФ-а да не измишљају, шта ће бити када се открије ко се стварно састајао са Милом!

Премијер Здравко Кривокапић поручио је лидерима Демократског фронта да не измишјају приче јер шта ће бити када се открије ко се и заиста тајно...

Бивше Министарство просвјете легло корупције: Начелник за кадрове приходовао од ауто-школа 3800 евра годишње!

Провјером ангажовања запослених и анализом њиховог рада утврђено је да је одређен број њих остваривао накнаду која прелази границе домаћинског односа као и колегијалности....

Пиромани и политика, Благоје Граховац: Реприза репризе!

Генерал у пензији Благоје Граховац казао је за РСЕ да је у Црној Гори увијек било страних утицаја и интереса, али да се овога...

Гласање у вријеме предака Монтенегрина: Титове „ћораве“ кутије!

У новембру 1945. год. одржани су „први демократски“ избори. КПЈ је истакла своју листу на челу са Јосипом Брозом Титом. Других листа није било...