Насловна Вијести Хроника Лична гарда: Пред изборе оштре законе!

Лична гарда: Пред изборе оштре законе!

Ничије пријетње кривичним пријавама неће поколебати наше припаднике да свој посао обављају у складу са законом прописаним овлашћењима, саопштили су из Управе полиције, након што су њихове колеге из Никшића, у склопу акције Странац, контролисале и протјерале осам држављана Србије, те им забраниле улазак у Црну Гору до 1. маја.

Како је саопштено, никшићка полиција контролисала је боравак особа у апартманима “Крсмановић”, гдје је затекла држављане Србије В.В. (38), Ј.Д. (41), О.Ђ. (38), Ј.Н. (41), А.С. (26), Б.Д. (22), В.М. (23) и Н.А. (35).

Током контроле је утврђено да они имају уговоре о дјелу политичке партије из Подгорице – Нове српске демократије – као наручиоца посла, који се односе на унапређење организације странке у смислу уређења података и електронске обраде базе чланства кроз примјену нових технолошких рјешења ради несметаног и ефикасног функционисања. При томе је дефинисан и период ангажовања страних држављана, од 25. јануара до 10. фебруара ове године.

-Из разлога непосједовања дозвола за привремени боравак и рад страних држављана као и потврде о пријави рада, њима су од стране Инспектора за странце Станице граничне полиције И Никшић уручени позиви за обављање информативног разговора у службеним просторијама ове станице, а у вези појашњавања обављања радне дјелатности без неопходних дозвола, појашњавају из Управе полиције.

Како истичу, даљом контролом инспектора за странце утврђено је да су држављани Србије након уласка у Црну Гору у законом предвиђеном року пријавили боравак у апартманима “Крсмановић”.

Они су током прикупљања обавјештења изјавили да нијесу били упознати са одредбама члана 39, који прецизира поступак издавања дозволе за привремeни боравак, члана 40 који дефинише поступак издавање дозволе за привремни боравак и рад као и члана 85 Закона о странцима којим је прецизиран поступак издавања потврде о пријави рада, а што им је предочено и појашњено од стране инспектора за странце Станице граничне полиције Никшић, кажу у полицији.

С обзиром на то да су пријавили туристички боравак у апартманима “Крсмановић”, као и да не посједују дозволе за привремени боравак и рад и потврде о пријави рада, сходно Закону о странцима је утврђено да боравак не користе у сврху ради које им је одобрен.

Па је инспектор за странце Станице граничне полиције И – Никшић против њих донио рјешења о отказу боравка до 90 дана, којима је одређено да морају напустити територију Црне Горе 1. фебруара при чему им је изречена забрана уласка у Црну Гору до 1. маја 2021. године, нагласили су.

Најновији чланци

Генци Ниманбегу: Дијалог да све ријеши!

Посланик Албанске Листе Генци Ниманбегу разговарао је са премијером Здравком Кривокапићем, коме је пренио забринутост због ситуације у Тузима, створене одлуком Министарства здравља да...

Отвара се рудник Брсково: Мојковчани неће ново јаловиште!

Рудник олова, цинка и других тешких метала Брсково, надомак Мојковца, ускоро ће поново бити отворен. Међутим, грађани Мојковца са негодовањем су примили ту одлуку,...

Скидање прашине, Голи Оток: Робијао код брата!

Пише: Љубиша Морачанин О свирепим ликвидацијама припадника групе одметнутих русофила из Бијелог Поља, јануара 1949, мало се писало, али старији људи у овом крају углавном...
video

Герила и текила: Тузи блокиране, Дритан и Здравко најавили долазак, Ник чека у општини!

Ник Ђељошај је управо саопштио да је ступио у Везу са Дратаном Абазовићем, потпредсједником Владе ЦГ, и да га у општини очекују како би...

ДПС подржао герилу, Јевто Ераковић и Луиђ Шкреља: Ник се држи принципа!

-Тачно у дан прије једанаест мјесеци - 25. марта 2020. године Тузи су биле у безусловном карантину због наглог скока заражених коронавирусом. Држава и...