Насловна Почетна Лажи и видео траке: Славко Мандић измислио интервју, Дик Дурбан није разговарао...

Лажи и видео траке: Славко Мандић измислио интервју, Дик Дурбан није разговарао са „Скала Радијом“!

„Сенатор Дик Дурбан није дао интервју Скала Радију, нити је аутор коментара који су објављени. Тог интервјуа није било”.

Тако је из Дурбановог кабинета одговорено “Вијестима” на питање да ли је сенатор у интервјуу за Скала Радио изнио низ оцјена, укључујући то да међу истакнутим појединцима из нове власти у Црној Гори има агената Безбједносно информативне агенције Србије.

Низ црногорских медија (ЦдМ, Антена М, Портал Аналитика, Стандард, Актеулно…) је пренио ту и остале наводне изјаве сенатора из редова Демократа у којима се тврди и да Вашингтон зна све о дестабилизацији Црне Горе, те да Београду и Москви то неће поћи за руком. На ту наводну изјаву су реаговали и из Социјалдемократске партије – генерални секретар те партије је оцијенио да се ради о најозбиљнијем упозорењу новој власти до сада.

У тексту је најављено и да ће потпредсједница Камала Харис или неко из Стејт департмента посјети Црну Гору и пренијети ту поруку актуелној власти у Подгорици, али и Србији, Русији и Кини.

Дурбану је приписана и констатација да САД “знају за улогу СПЦ, државног врха Србије преко својих агената из БИА, међу којима има и истакнутих појединаца из нове власти у Црној Гори”.

Знамо у Вашингтону и за огромне количине новца које су преко СПЦ убачене из Србије и Русије, све у циљу дестабилизације Црне Горе, а на тај начин и НАТО И ЕУ. Свјесни смо потпуно да званични Београд покушава изазвати у Црној Гори ситуацију, какву је већ изазвао у Хрватској, Босни и Херцеговини и Косову 90-их година прошлог вијека. Та им намјера неће поћи за руком, ријечи су које се приписују Дурбину.

Као аутор интервју, Скала Радио је навео свог дописника, Мирсада Јаховића, предсједника удружења из дијаспоре САД ЦГ УС Глобал.

Јаховић је недавно тврдио да је нападнут у Чикагу, када је, како је рекао, непозната особа пуцала на његов камион. Јаховић је тада казао како сумња да је напад организовала особа из Њемачке која му је упућивала пријетње због његових негативних оцјена о литијама и организовања сахране митрополита Амфилохија.

Најновији чланци

„Српска24“ у спомен на жртве словеначког крвавог прољећа: Списак убијених црногорских четника у Јасеновцу и Лијевча пољу и осталим стратиштима Босне и Хрватске!

У децембру 1944. године са простора Црне Горе и Боке   у одступницу је кренуло између 12 и 15.000 припадника ЈВуО и народа. Колона је...

Показна ДПС вјежба у Богетићима: Слобода и издаја!

Пише: Иван Милошевић "Слободни" грађани који су данас и јуче блокирали саобраћај у Богетићима доставили су ултиматум влади. Или како они хоће или блокаде ће...

Египат: Откривен град стар три миленијума

Египатски археолози открили су изгубљени град стар 3.000 година, заједно са кућама од цигала, артефактима и алатима из фараонских времена. Познати археолог Захи Хавас рекао...

ДПС медији на билдовању: Припремају терен за оставке Спајића и Братићке!

Пише: Иван Милошевић ДПС медијима се може свашта замјерити, да су ништаробе и квазиновинари, плаћеници ДПС-а и агенти УДБЕ, али у једноме су без премца....

Према тврдњама комита и уличних слободара: Срби и три прста провокација, сва средства (пребијања) против њих оправдана!

Пише: Иван Милошевић Пребијање војника на Богетићима интересантно је објаснила НВО "Црногорски отпор", која је, претпостављам, једна од организатора блокада црногорских путева. -Током исказивања протеста, блокадом...